reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

U nas Nela ma jakiś kryzys. W weekend budzila się w nocy z krzykiem i zanosiła się z płaczu, nic jej nie uspokajało (raz było 3,5h przerwy we śnie a drugi raz 1,5h). Nauczyła się głową kiwać na "nie" chociaż podejrzewam że to nieświadomie robi i nie chce jeść tylko kiwa ta głową i się krzywi (warzywa i owoce jej nie wchodzą, cycem jeszcze nie gardzi). Ząbków nie daje myć bo mi wyciąga rękę i kiwa ta głową na nie, to samo z masowaniem wędzidełka (po kontroli okazało się,że górne jeszcze mamy masować). Nie wiem czy jej to minie, mam nadzieję, że szybko, bo z dnia na dzień mam coraz wieksze wyrzuty sumienia za te ząbki i wedzidelko.

reklama
Mnie od weekendu boli brzuch bez nospy czy przeciwbólowego nie mogę funkcjonować. Jeść też jem tylko lekkostrawne rzeczy. Nie wiem co to czy żołądek czy trzustka. Ból umiejscowiony w dołku w lini pomiędzy mostkiem a pępkiem. Muszę zebrać się i zrobić prywatnie wyniki i usg, bo na NFZ nie będę czekać. Z kompletem pójdę do rodzinnej.

Kuba śpi bardzo źle już od jakiegoś tygodnia. Ja zrzucam winę na zęby. Zasypia ładnie, ale budzi się kilka razy w nocy, kręci przez sen.. Jestem zombie od kilku dni.
Co do badań to akurat wczoraj robiłam sobie rozszerzoną morfologię i u mnie wszystko pięknie.

Której wrócił już okres po ciąży? Ja dostałam juz w zeszłym miesiącu..

Mój mały też ciągle dźwiga się do czworakowania. To ostatnie zdjęcie było sprzed wczoraj a teraz już ładnie prostuje ręce i podnosi głowę. Ale nie załapał, że trzeba naprzemiennie przesuwać ręce i nogi, tylko na razie się buja. Czy to już pora, żeby ostrzec kota, że prawdopodobnie niebawem straci sierść z ogona? ;)

Tak to już pora! Od bujania do czworakowania mija dosłownie chwila (u nas kilka dni, już nie pamiętam ile to było dokładnie). @Olga089 pilnujcie żeby tej sierści mały się nie najadł 🙄
Btw, ja już kończę trzeci cykl miesiączki (ten jest naprawdę mega obfity 🥵). Na morfologie mam skierowanie, tylko nie mam kiedy pójść bo od rana zazwyczaj jestem sama z małą a też już bym chciała wiedzieć jak to się wszystko przedstawia.

U nas tez mala bujala sie i zaraz potem wystrzelila. Teraz popindala jak maly samochodzik wrecz biega na czworaka :D

U mnie okresu brak, morfologia piekna ale... chyba mam zastoj w piersi. Jedna jest nabrzmiala i czuje zgrubienie. Jakies rady?

U nas tez mala bujala sie i zaraz potem wystrzelila. Teraz popindala jak maly samochodzik wrecz biega na czworaka :D

U mnie okresu brak, morfologia piekna ale... chyba mam zastoj w piersi. Jedna jest nabrzmiala i czuje zgrubienie. Jakies rady?
Ja zawsze mała przystawiam i szybko schodzi. Tfu, tfu ale nigdy nie miałam zastojów

Tez do tej pory nie mialam takich problemow za bardzo. Licze ze mala sciagnie. Dziewczyny a czy wasze dzieci gaworzą? Bo głużenie to mamy juz za soba ale czytalam ze w wieku 5-6mcy dziecko powinno laczyc sylaby bababababa mamamama tatatata. Roma cos tam gada ale to bardziej jakis marsjanski jezyk

reklama

U mnie młoda często nie chciała piersi z zastojem. Wtedy robiłam ciepłe okłady, nakładałam magiczna butelkę i po o kładzie masowałem miejsce z "gulą" zabawka małej z wibracjami. Mleko samo leciało a po chwili resztę ręcznie ściągałam i wymasowywalam. Po tym zimny okład i za jakiś czas znów powtórka. Pomaga też ciepły prysznic, zapobiegawczo ibuprofen i przyjęcie conajmniej 3 tabletek lecytyny. Lecytyne przyjmuje stałe, by ułatwiać wypływ mleka

Do góry