reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Tak jak pisze @middayjoy, ale nieraz nie ma objawów a coś się może dziać.
Mój młody też kiedyś spadł z łóżka (ominął zabezpieczenie jak Roma). Obserwowałam go wtedy i było ok.

Co do jedzenia to u nas też nie ma wielkiego tempa. Co któryś raz łączę to co mała zna z czymś nowym. Dziś był buraczek z jabłkiem, gruszką i do tego manna. Jutro to samo a pojotrze znów coś nowego jej zrobię.

reklama
Jak byliismy na konsultacji po upadku Romeczki to dr dala nam rozpiske na co zwracac uwage: rozdraznie, apatia, wymioty, wydzielina z nosa, uszu, utrata rownowagi, reakcje na swiatlo itp ale to raczej musialaby byc wiekeza wysokosc. Obserwuj i bedzie ok :)

@alible wspolczuje i tule! Raczej skoro wyplula to nic jej nie bedzie :)

Co do upadkow to niby Roma stabilnie siedzi ale zdarza jej sie poleciec do tylu... dzisiaj bawila sie z moja mama i poleciala na tyl. Co prawda na panelach, dywanie i kocu ale huk byl i chwile plakala. Mam nadzieje ze z siedzenia nie mozna sobie zrobic zbyt wielkiej krzywdy :(

Co do upadkow to niby Roma stabilnie siedzi ale zdarza jej sie poleciec do tylu... dzisiaj bawila sie z moja mama i poleciala na tyl. Co prawda na panelach, dywanie i kocu ale huk byl i chwile plakala. Mam nadzieje ze z siedzenia nie mozna sobie zrobic zbyt wielkiej krzywdy :(
Nie martw sie. To normalne, dzieci na poczatku niestety tak walą tymi głowkami :/

No licze na to ze ewolucja nie pozwolilaby az na taka kruchosc tych baniek... jakos musza sie nauczyc. Zwykle staram sie ja obkladac poduchami ale to niewykonalne zeby byla za nia poduszka ciagle :(

Idac za radą @Kurcia zamowilam pobranie w domu - morfologie, crp i zelazo. Co do moczu to mam mieszane uczucia bo nie wiem jak ja to zlapie. Gdyby byla bakteria to crp wyjdzie podwyzszone chyba?

Idac za radą @Kurcia zamowilam pobranie w domu - morfologie, crp i zelazo. Co do moczu to mam mieszane uczucia bo nie wiem jak ja to zlapie. Gdyby byla bakteria to crp wyjdzie podwyzszone chyba?
Ja pobierałam mocz 3 razy, bo korzystając z tych woreczków do przyklejania ciągle wychodziły bakterie. Wszystko pozostałe w normie, a jedynie bakterie w moczu. CRP świadczy o stanie zapalnym, więc z reguły przy zakazaniu układu moczowego jest podwyższone. Odradzam korzystanie z tych woreczków, więcej nie popełnię tego błędu. Za trzecim razem łapałam mocz w locie do kubeczka i wyszło wszystko dobrze. U dziewczynki trudniej.. ja nakarmiłam dziecię, po czym rozebrałam do golaska, pięty zamoczyłam w chłodnej wodzie i czekałam z kubeczkiem, a mąż trzymał malucha ;) Ponoć były robione jakieś badania, że dzieci sikają ok 20 - 30min po jedzeniu ;)

Jak tam u Was z zębami? U nas dopiero przebiła się prawa jedynka, a ja już jestem taka niewyspana, że chodzę jak zombie. Mały kiepsko śpi, ciągle się wybudza i nie może zasnąć. Już dwa razy podałam mu paracetamol. A mówią, że górne zęby są jeszcze gorsze... będzie ciężko.

Wygląda trochę jak mały piesek, prawda? ;)
Screenshot_20200824-113738_Video Player.jpg

Ja pobierałam mocz 3 razy, bo korzystając z tych woreczków do przyklejania ciągle wychodziły bakterie. Wszystko pozostałe w normie, a jedynie bakterie w moczu. CRP świadczy o stanie zapalnym, więc z reguły przy zakazaniu układu moczowego jest podwyższone. Odradzam korzystanie z tych woreczków, więcej nie popełnię tego błędu. Za trzecim razem łapałam mocz w locie do kubeczka i wyszło wszystko dobrze. U dziewczynki trudniej.. ja nakarmiłam dziecię, po czym rozebrałam do golaska, pięty zamoczyłam w chłodnej wodzie i czekałam z kubeczkiem, a mąż trzymał malucha ;) Ponoć były robione jakieś badania, że dzieci sikają ok 20 - 30min po jedzeniu ;)

Jak tam u Was z zębami? U nas dopiero przebiła się prawa jedynka, a ja już jestem taka niewyspana, że chodzę jak zombie. Mały kiepsko śpi, ciągle się wybudza i nie może zasnąć. Już dwa razy podałam mu paracetamol. A mówią, że górne zęby są jeszcze gorsze... będzie ciężko.

Zobacz załącznik 1167203
Mam taką samą matę! Dzieki za rady co do pobierania, moze sie odwaze ::)))

reklama

Zobacz załącznik 1167203
Tez tak robilismy z pobieraniem moczu u starszej. Ale to była adrenalina - uda sie czy nie 😜 jakby wczesniej byla kupka tego dnia to lepiej dobrze wykąpać przed pobieraniem ;)

Do góry