reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
To Roma tez takie dziwolagi czasem mowi ale chodzi mi bardziej o takie namietne powtarzanie babababa mamamama tatatata itd. Jak tego nie robi jeszcze to nie ma sie co martwic?

@Darapuszkin zobacz czy na sutku nie masz białej plamki, bo to może tylko zatkany kanalik. Udroznienie go i po sprawie 😊 Jak zastój w środku piersi to trochę więcej zabawy ☹
Mam jakby stwardnienie w jednym miejscu... robie tak ze przystawiam mala do drugiej i wtedy w tej zastojem zaczyna leciec i ja przekladam to ssie... ale nie schodzi. Musze zrobic sobie oklady chyba. Nic nie boli tylko czuje gule

To Roma tez takie dziwolagi czasem mowi ale chodzi mi bardziej o takie namietne powtarzanie babababa mamamama tatatata itd. Jak tego nie robi jeszcze to nie ma sie co martwic?
No pewnie, że nie 😊 Teraz skupiła się na czworakowaniu i to ja pochlania
Moja za to całymi dniami gada od rana do wieczora , że gębą jej się nie zamyka i dopiero wczoraj czworacxki jej się przypomniały.

Mam jakby stwardnienie w jednym miejscu... robie tak ze przystawiam mala do drugiej i wtedy w tej zastojem zaczyna leciec i ja przekladam to ssie... ale nie schodzi. Musze zrobic sobie oklady chyba. Nic nie boli tylko czuje gule
To musisz rozbić gule i rozmasować to. Najlepiej masaż w kierunku sutka i delikatne ściąganie. Mi najlepiej ręcznie nie laktatorem to było robić albo mąż robił.

To musisz rozbić gule i rozmasować to. Najlepiej masaż w kierunku sutka i delikatne ściąganie. Mi najlepiej ręcznie nie laktatorem to było robić albo mąż robił.
Mąż daleeeeko :( musze sama sie obmacac! Dziekuje za rady, jak moja mama wroci z pracy to wezme cieply prycznic i pomasuje tego cyca. A co do gaworzenia to moze i racja ze mala wystartowala z siadaniem, raczkowaniem i wstawaniem, moze nie ma czasu na proby glosu ale dzisiaj mi migną artykul ze 6 miesieczne dzieci juz łączą sylaby a Roma tak oszczednie. Raczej piszczy, cos belkocze, smieje sie w glos ale nie jest to laczenie sylab

@Dorapuszkin mi przy starszej pomagaly: oklady cieple przed karmieniem, zimne po karmieniu. Karmienie w pozycji w ktorej brodka dziecka jest od strony guzka i czestsze przystawianie do chorej piersi. Plus ibuprofen 3x na dobe. Teraz to juz spokojnie, dziecko mocno ssie wiec szybko powinno przejsc 😚
U nas ostatnie nocki tez slabe. Obwiniam górne jedynki 😎 w dzien raz lepiej raz gorzej. Ale wspolczuje bo tez jak bylam u rodzicow to mialam hardcore.
U mnie okresu nadal brak i sie jakos nie spodziewam wkrotce- poprzednio dostalam dopiero po calkowitym odstawieniu cory od piersi 🤔

Mąż daleeeeko :( musze sama sie obmacac! Dziekuje za rady, jak moja mama wroci z pracy to wezme cieply prycznic i pomasuje tego cyca. A co do gaworzenia to moze i racja ze mala wystartowala z siadaniem, raczkowaniem i wstawaniem, moze nie ma czasu na proby glosu ale dzisiaj mi migną artykul ze 6 miesieczne dzieci juz łączą sylaby a Roma tak oszczednie. Raczej piszczy, cos belkocze, smieje sie w glos ale nie jest to laczenie sylab
Mi doradczyni laktacyjna mowila zeby nie masowac. Tylko takie delikatne sczesywanie palcami w kierunku brodawki podczas karmienia

reklama
Hej. U nas menu z dziś: śniadanie to kaszka manna na wodzie z bananem. 2gie śniadanie nektarynka, obiad zupka jarzynowa i makaron z sosem beszamelowym.
Okresu brak. Trzeba robić co jakiś czas testy by nic nie przeoczyć 🤭

Do góry