reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

U nas Nela ma jakiś kryzys. W weekend budzila się w nocy z krzykiem i zanosiła się z płaczu, nic jej nie uspokajało (raz było 3,5h przerwy we śnie a drugi raz 1,5h). Nauczyła się głową kiwać na "nie" chociaż podejrzewam że to nieświadomie robi i nie chce jeść tylko kiwa ta głową i się krzywi (warzywa i owoce jej nie wchodzą, cycem jeszcze nie gardzi). Ząbków nie daje myć bo mi wyciąga rękę i kiwa ta głową na nie, to samo z masowaniem wędzidełka (po kontroli okazało się,że górne jeszcze mamy masować). Nie wiem czy jej to minie, mam nadzieję, że szybko, bo z dnia na dzień mam coraz wieksze wyrzuty sumienia za te ząbki i wedzidelko.

reklama
Mnie od weekendu boli brzuch bez nospy czy przeciwbólowego nie mogę funkcjonować. Jeść też jem tylko lekkostrawne rzeczy. Nie wiem co to czy żołądek czy trzustka. Ból umiejscowiony w dołku w lini pomiędzy mostkiem a pępkiem. Muszę zebrać się i zrobić prywatnie wyniki i usg, bo na NFZ nie będę czekać. Z kompletem pójdę do rodzinnej.

Kuba śpi bardzo źle już od jakiegoś tygodnia. Ja zrzucam winę na zęby. Zasypia ładnie, ale budzi się kilka razy w nocy, kręci przez sen.. Jestem zombie od kilku dni.
Co do badań to akurat wczoraj robiłam sobie rozszerzoną morfologię i u mnie wszystko pięknie.

Której wrócił już okres po ciąży? Ja dostałam juz w zeszłym miesiącu..

Mój mały też ciągle dźwiga się do czworakowania. To ostatnie zdjęcie było sprzed wczoraj a teraz już ładnie prostuje ręce i podnosi głowę. Ale nie załapał, że trzeba naprzemiennie przesuwać ręce i nogi, tylko na razie się buja. Czy to już pora, żeby ostrzec kota, że prawdopodobnie niebawem straci sierść z ogona? ;)

Tak to już pora! Od bujania do czworakowania mija dosłownie chwila (u nas kilka dni, już nie pamiętam ile to było dokładnie). @Olga089 pilnujcie żeby tej sierści mały się nie najadł 🙄
Btw, ja już kończę trzeci cykl miesiączki (ten jest naprawdę mega obfity 🥵). Na morfologie mam skierowanie, tylko nie mam kiedy pójść bo od rana zazwyczaj jestem sama z małą a też już bym chciała wiedzieć jak to się wszystko przedstawia.

U nas tez mala bujala sie i zaraz potem wystrzelila. Teraz popindala jak maly samochodzik wrecz biega na czworaka :D

U mnie okresu brak, morfologia piekna ale... chyba mam zastoj w piersi. Jedna jest nabrzmiala i czuje zgrubienie. Jakies rady?

U nas tez mala bujala sie i zaraz potem wystrzelila. Teraz popindala jak maly samochodzik wrecz biega na czworaka :D

U mnie okresu brak, morfologia piekna ale... chyba mam zastoj w piersi. Jedna jest nabrzmiala i czuje zgrubienie. Jakies rady?
Ja zawsze mała przystawiam i szybko schodzi. Tfu, tfu ale nigdy nie miałam zastojów

Tez do tej pory nie mialam takich problemow za bardzo. Licze ze mala sciagnie. Dziewczyny a czy wasze dzieci gaworzą? Bo głużenie to mamy juz za soba ale czytalam ze w wieku 5-6mcy dziecko powinno laczyc sylaby bababababa mamamama tatatata. Roma cos tam gada ale to bardziej jakis marsjanski jezyk

reklama

U mnie młoda często nie chciała piersi z zastojem. Wtedy robiłam ciepłe okłady, nakładałam magiczna butelkę i po o kładzie masowałem miejsce z "gulą" zabawka małej z wibracjami. Mleko samo leciało a po chwili resztę ręcznie ściągałam i wymasowywalam. Po tym zimny okład i za jakiś czas znów powtórka. Pomaga też ciepły prysznic, zapobiegawczo ibuprofen i przyjęcie conajmniej 3 tabletek lecytyny. Lecytyne przyjmuje stałe, by ułatwiać wypływ mleka

Do góry