reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Ale super Maluch 😀 mój też tak.
Wasze też tak stękają i gadają przy jedzeniu? 😃 przekomiczne to. Nasze zęby ponoć wkrótce. Trochę zimowych i jesiennych ciuchów do mnie wróciło. Ciekawe czy wszystko mam?

reklama
U nas lato, ale już czuć chłodek popołudniem.
Dziś dotarł śpiworek do wózka i mata dla małej a ja wzięłam się za segregowanie ubrań starszego. Popakowalm w worki próżniowe i oddam dla siostrzeńca.

Dziewczyny, ostatnio któras pisala o "pływaniu" w lezeniu na brzuszku. Jest fajny artykul na mamafizjoterapeuta:

Ja pobierałam mocz 3 razy, bo korzystając z tych woreczków do przyklejania ciągle wychodziły bakterie. Wszystko pozostałe w normie, a jedynie bakterie w moczu. CRP świadczy o stanie zapalnym, więc z reguły przy zakazaniu układu moczowego jest podwyższone. Odradzam korzystanie z tych woreczków, więcej nie popełnię tego błędu. Za trzecim razem łapałam mocz w locie do kubeczka i wyszło wszystko dobrze. U dziewczynki trudniej.. ja nakarmiłam dziecię, po czym rozebrałam do golaska, pięty zamoczyłam w chłodnej wodzie i czekałam z kubeczkiem, a mąż trzymał malucha ;) Ponoć były robione jakieś badania, że dzieci sikają ok 20 - 30min po jedzeniu ;)

Jak tam u Was z zębami? U nas dopiero przebiła się prawa jedynka, a ja już jestem taka niewyspana, że chodzę jak zombie. Mały kiepsko śpi, ciągle się wybudza i nie może zasnąć. Już dwa razy podałam mu paracetamol. A mówią, że górne zęby są jeszcze gorsze... będzie ciężko.

Wygląda trochę jak mały piesek, prawda? ;)
Zobacz załącznik 1167203
U nas zebow ni widu ni slychu. A spanie jest dramatyczne

@Darapuszkin ja tez pobieralam w locie.
O zapaleniu świadczą nie tylko same bakterie ale przede wszystkim leukocyty w moczu. I to nie w sladowej ilosci

Dziewczyny, ostatnio któras pisala o "pływaniu" w lezeniu na brzuszku. Jest fajny artykul na mamafizjoterapeuta:
Jasiek bardzo intensywnie pływa. Teraz coraz częściej zdarza mu się przejście w pozycję do czworakowania😁dzięki za artykuł, jestem już spokojniejsza😃

@Olga089 mały jest słodki😍Jasiek też czasem przypomina pieska, zwłaszcza jak chwycił w buzie pieluchę i się z nią obraca😂😉
U nas są już dwie jedynki na dole, teraz wychodzą do góry i to dwa jednocześnie,do tego nie jedynki tylko dwójki. Chyba , że będzie miał bardzo szeroką przerwę między górnymi jedynkami😉Jest strasznie marudny, mało śpi w dzień a i w nocy często się wierci.

Ja dzisiaj mam kryzys - mala marudna. Jestem u rodzicow bez meza a oni wiadomo, jak wnuczka zadowolona to zabawiaja a jak placze to mi ja oddaja. Wiec od tygodnia sama ze soba spedzilam z godzine. Kregoslup mi odpada bo wszystko sama przy malej ogarniam, ta marudzi i nie bardzo spi w nocy. Dzisiaj juz normalnie mam ochote wystrzelic sie w kosmos :(

reklama
@Darapuszkin przytulam 🤗

Moja właśnie wstała i niechce spać. Wzięliśmy ją na matę i zaczęła... podnosić się na czworaka i próbować czworakować! Ni z gruchy ni z pietruchy wyskoczyła z tym ruszaniem do przodu. Póki co, co krok to ładuje tułowiem w dole, bo odrywała na raz 2 ręce 🤣 Zamach i bęc, ale posunięcie do przodu jest.

Do góry