reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

@alible my haos 😃. Dziś był gluten bo placka bananowego zjadł. Z owoców jabłko, malina, czerwona porzeczka (spłaszczona przeze mnie w palcach), banan. Cytrynę lizał króciutko. Ogórek kiszony jako gryzak był pyszny (to był taki duży ogóras). Zupka na cielęcinie też. ryba z papryką i cukinią. Kupiłam daktyle spróbuje dać z kaszką. Póki co manna była ale dziś ugotowałam jaglankę. Jeszcze nie dałam bo taka dziś migrena z wymiotami mnie męczy.
Ochraniaczy nie mam. Chłopaki śpią spokojnie. A nogi wkłada w szczebelki fakt. Wtedy mama ratuj. Córka bardzo się obijała po szczebelkach-niespokojny sen miała. Ale i tak mi ochraniacz regularnie odrywała( sznureczek).

reklama
Dobrze Dziewczyny ze mi przypomiałyscie o glutenie. Musze zamówić i zacząć podawać. Co stosujecie? Kaszke? Myslalam o zwyklej kaszy ale chyba jeszcze sie wstrzymam.
My jeszcze owocow nie zaczelismy. Mielismy obsuwe w zwiazku z choroba i na razie jeszcze warzywka lecą. Chociaż został mi już tylko burak, marchew i pietruszka mysle. Jakie jeszcze warzywa podawaliscie? U nas byl ziemniak, dynia, pomidor, ogorek, cukinia
Mamy kaszkę HELPA BIO KASZKA MANNA DAWNYCH ZBÓŻ CZARY MAMY
Ja owoce przeplatam z warzywami.

Mi na ostatnim szczepieniu w lipcu pediatra powiedziała, żeby nie podawać póki co kaszek ze względu na wysoką wagę małej. Dziś czytając Wasze posty, poszperałsm trochę w necie no i jak byk wszędzie piszą, żeby między 5 a 7 miesiącem podawać gluten. Zadzwoniłam do niej na teleporade i tak, oczywiście podawać po pół łyżeczki, po całej do posiłków dorzucać, tak jak u @Cookie_ . Mięsko podawać trochę później mówiła. Pewnie jeszcze na szczepieniu we wrześniu z nią to przegadam.

Dziewczyny, jakie owoce już podalyscie swoim maluszkom? U nas dopiero jabłko, banan i gruszks, tych z musików nie liczę bo to było bardzo mało (mango niby).
Jabłko, gruszka, śliwka, banan,

@alible my haos 😃. Dziś był gluten bo placka bananowego zjadł. Z owoców jabłko, malina, czerwona porzeczka (spłaszczona przeze mnie w palcach), banan. Cytrynę lizał króciutko. Ogórek kiszony jako gryzak był pyszny (to był taki duży ogóras). Zupka na cielęcinie też. ryba z papryką i cukinią. Kupiłam daktyle spróbuje dać z kaszką. Póki co manna była ale dziś ugotowałam jaglankę. Jeszcze nie dałam bo taka dziś migrena z wymiotami mnie męczy.
Ochraniaczy nie mam. Chłopaki śpią spokojnie. A nogi wkłada w szczebelki fakt. Wtedy mama ratuj. Córka bardzo się obijała po szczebelkach-niespokojny sen miała. Ale i tak mi ochraniacz regularnie odrywała( sznureczek).
Zdrówka życzę 😘

Mojej do obiadów i deserów dodaje olej z Holle (słonecznik, Konopie i rzepak) bogaty w kwasy omega 3 i 6 a z DHA to chyba tran kupię lub omegamed. Zerknę jeszcze na porównanie do Pana tabletki i coś znajdę.
Mała dziś dorwała męża jak jadł nektarynke i wyrwała mu ją 😂 Takim sposobem w kawałku trzymała i komsumowala ją. Jak jej odsuwał to przyciągała z uporem maniaka i trzymała jeszcze mocniej.

Ostatnia edycja:
Ja przestalam czytac o zasadach rozszerzania diety i podaje wszystko co uznam za stosowne. Troche blw a troche papki - rano jest kaszka jaglana z helpy plus rozdzka smaku, dzisiaj na obiad zmiksowalam ziemniaka, marchew i pieczonego indyka ale niestety konsystencja nie podeszla... hitem byla bulka pszenna - sama wziela Romka ze stolu a jak jej ktos chcial zabrac to byl wrzask w nieboglosy. Jadla jeszcze banana, dynie, brokula, buraka, marchew, jablko, arbuza, pomidora. Tez kupilam witamine d3 400j z DHA z DOZ bo taka mi mama kupila ale pewnie jak to wykonczymy to bedzie jesien i zwieksze D3 do 600 jednostek

reklama
Do góry