reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@alible my haos 😃. Dziś był gluten bo placka bananowego zjadł. Z owoców jabłko, malina, czerwona porzeczka (spłaszczona przeze mnie w palcach), banan. Cytrynę lizał króciutko. Ogórek kiszony jako gryzak był pyszny (to był taki duży ogóras). Zupka na cielęcinie też. ryba z papryką i cukinią. Kupiłam daktyle spróbuje dać z kaszką. Póki co manna była ale dziś ugotowałam jaglankę. Jeszcze nie dałam bo taka dziś migrena z wymiotami mnie męczy.
Ochraniaczy nie mam. Chłopaki śpią spokojnie. A nogi wkłada w szczebelki fakt. Wtedy mama ratuj. Córka bardzo się obijała po szczebelkach-niespokojny sen miała. Ale i tak mi ochraniacz regularnie odrywała( sznureczek).

reklama
Dobrze Dziewczyny ze mi przypomiałyscie o glutenie. Musze zamówić i zacząć podawać. Co stosujecie? Kaszke? Myslalam o zwyklej kaszy ale chyba jeszcze sie wstrzymam.
My jeszcze owocow nie zaczelismy. Mielismy obsuwe w zwiazku z choroba i na razie jeszcze warzywka lecą. Chociaż został mi już tylko burak, marchew i pietruszka mysle. Jakie jeszcze warzywa podawaliscie? U nas byl ziemniak, dynia, pomidor, ogorek, cukinia
Mamy kaszkę HELPA BIO KASZKA MANNA DAWNYCH ZBÓŻ CZARY MAMY
Ja owoce przeplatam z warzywami.

Mi na ostatnim szczepieniu w lipcu pediatra powiedziała, żeby nie podawać póki co kaszek ze względu na wysoką wagę małej. Dziś czytając Wasze posty, poszperałsm trochę w necie no i jak byk wszędzie piszą, żeby między 5 a 7 miesiącem podawać gluten. Zadzwoniłam do niej na teleporade i tak, oczywiście podawać po pół łyżeczki, po całej do posiłków dorzucać, tak jak u @Cookie_ . Mięsko podawać trochę później mówiła. Pewnie jeszcze na szczepieniu we wrześniu z nią to przegadam.

Dziewczyny, jakie owoce już podalyscie swoim maluszkom? U nas dopiero jabłko, banan i gruszks, tych z musików nie liczę bo to było bardzo mało (mango niby).
Jabłko, gruszka, śliwka, banan,

@alible my haos 😃. Dziś był gluten bo placka bananowego zjadł. Z owoców jabłko, malina, czerwona porzeczka (spłaszczona przeze mnie w palcach), banan. Cytrynę lizał króciutko. Ogórek kiszony jako gryzak był pyszny (to był taki duży ogóras). Zupka na cielęcinie też. ryba z papryką i cukinią. Kupiłam daktyle spróbuje dać z kaszką. Póki co manna była ale dziś ugotowałam jaglankę. Jeszcze nie dałam bo taka dziś migrena z wymiotami mnie męczy.
Ochraniaczy nie mam. Chłopaki śpią spokojnie. A nogi wkłada w szczebelki fakt. Wtedy mama ratuj. Córka bardzo się obijała po szczebelkach-niespokojny sen miała. Ale i tak mi ochraniacz regularnie odrywała( sznureczek).
Zdrówka życzę 😘

Mojej do obiadów i deserów dodaje olej z Holle (słonecznik, Konopie i rzepak) bogaty w kwasy omega 3 i 6 a z DHA to chyba tran kupię lub omegamed. Zerknę jeszcze na porównanie do Pana tabletki i coś znajdę.
Mała dziś dorwała męża jak jadł nektarynke i wyrwała mu ją 😂 Takim sposobem w kawałku trzymała i komsumowala ją. Jak jej odsuwał to przyciągała z uporem maniaka i trzymała jeszcze mocniej.

Ostatnia edycja:
Ja przestalam czytac o zasadach rozszerzania diety i podaje wszystko co uznam za stosowne. Troche blw a troche papki - rano jest kaszka jaglana z helpy plus rozdzka smaku, dzisiaj na obiad zmiksowalam ziemniaka, marchew i pieczonego indyka ale niestety konsystencja nie podeszla... hitem byla bulka pszenna - sama wziela Romka ze stolu a jak jej ktos chcial zabrac to byl wrzask w nieboglosy. Jadla jeszcze banana, dynie, brokula, buraka, marchew, jablko, arbuza, pomidora. Tez kupilam witamine d3 400j z DHA z DOZ bo taka mi mama kupila ale pewnie jak to wykonczymy to bedzie jesien i zwieksze D3 do 600 jednostek

reklama
Do góry