reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Lilka też tak nie raz robiła a teraz z wysokim podporę zapomniała, że tak nogi może ułożyć by ruszyć 😂
Mała ma ochraniacz taki zwykły (1 str minky a 2 str materiał) Jak była malusia miała założony tylko od str za głowa i bok łóżeczka przy ścianie a drugi odsłonięty bym ją widziała. Teraz ma osłonięte z 3 stron. I jak się wierci to głowy nie obija o szczebelki.
Przepływ powietrza ma, bo reszta osłonięta i okno visa vi łóżeczka cały czas otwarte a w nocy na mikrowentylacji zostawione.

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie czy macie i co sądzicie na temat ochraniaczy na łóżeczko szczebelkowe? Podobają mi się takie warkocze przeplatane przez szczebelki, ale zdania są chyba podzielone co do tego czy warto i czy to bezpieczne.. Planuję przeprowadzić małego z dostawki obok naszego łóżka do swojego łóżeczka w pokoju obok i tak się zastanawiam czy nie powinnam jakoś zabezpieczyć tego łóżeczka, bo on jest taki ruchliwy, że ciągle wkłada kończyny między szczebelki albo uderza w nie głową.. Ładne są te ochraniacze, ale czy praktyczne?
Ja mam ochraniacz na łóżeczko właśnie dlatego, że nasz akrobata ciągle wtykał nogi między szczebelki. Obecnie jestem spokojniejsza. Kupiłam w smyku taki zwykły, biały i przewiewny.

@natusia.mamusia86 1 tydz 1/2 łyżeczki, 2 tydz 1 łyżeczka 3 tydz. 2 łyżeczki i po 4 tyg już bez ograniczeń można podawać.
Nie daje kaszek, więc będę dodawała kaszki do zupki/ deserku.
Zupki póki co warzywne, jak wprowadzę większość warzyw zacznę dodawać mięsko.

Mi na ostatnim szczepieniu w lipcu pediatra powiedziała, żeby nie podawać póki co kaszek ze względu na wysoką wagę małej. Dziś czytając Wasze posty, poszperałsm trochę w necie no i jak byk wszędzie piszą, żeby między 5 a 7 miesiącem podawać gluten. Zadzwoniłam do niej na teleporade i tak, oczywiście podawać po pół łyżeczki, po całej do posiłków dorzucać, tak jak u @Cookie_ . Mięsko podawać trochę później mówiła. Pewnie jeszcze na szczepieniu we wrześniu z nią to przegadam.

Dziewczyny, jakie owoce już podalyscie swoim maluszkom? U nas dopiero jabłko, banan i gruszks, tych z musików nie liczę bo to było bardzo mało (mango niby).

Mi na ostatnim szczepieniu w lipcu pediatra powiedziała, żeby nie podawać póki co kaszek ze względu na wysoką wagę małej. Dziś czytając Wasze posty, poszperałsm trochę w necie no i jak byk wszędzie piszą, żeby między 5 a 7 miesiącem podawać gluten. Zadzwoniłam do niej na teleporade i tak, oczywiście podawać po pół łyżeczki, po całej do posiłków dorzucać, tak jak u @Cookie_ . Mięsko podawać trochę później mówiła. Pewnie jeszcze na szczepieniu we wrześniu z nią to przegadam.

Dziewczyny, jakie owoce już podalyscie swoim maluszkom? U nas dopiero jabłko, banan i gruszks, tych z musików nie liczę bo to było bardzo mało (mango niby).
Dobrze Dziewczyny ze mi przypomiałyscie o glutenie. Musze zamówić i zacząć podawać. Co stosujecie? Kaszke? Myslalam o zwyklej kaszy ale chyba jeszcze sie wstrzymam.
My jeszcze owocow nie zaczelismy. Mielismy obsuwe w zwiazku z choroba i na razie jeszcze warzywka lecą. Chociaż został mi już tylko burak, marchew i pietruszka mysle. Jakie jeszcze warzywa podawaliscie? U nas byl ziemniak, dynia, pomidor, ogorek, cukinia

Mi poleciła ta pediatra właśnie kaszkę zbożowa. Nela dostaje podczas obiadu warzywa a później na podwieczorek owoc jakiś. Z warzyw dostała: marchewkę, dynie, cukinię, brokul, ziemniaka. Dziś będzie pietruszka, brokuł i burak. Pomidora też w najbliższym czasie jej podam. Ogórka trochę się boje.

Mi poleciła ta pediatra właśnie kaszkę zbożowa. Nela dostaje podczas obiadu warzywa a później na podwieczorek owoc jakiś. Z warzyw dostała: marchewkę, dynie, cukinię, brokul, ziemniaka. Dziś będzie pietruszka, brokuł i burak. Pomidora też w najbliższym czasie jej podam. Ogórka trochę się boje.
Brokuł, dzięki :) z ogórka wydrązylam miąsz z nasionami i zjadłam 😄 a reszte starlam na drobnej tarce- wyszla wodnista papka- bardzo smakowała 😋

reklama
Do góry