reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

BJleps, Decyzja, ja towogole czakam do końca pierwszego trymestru.. Wtedy też konc, y mi się umowa i powinnam dostać na stałe. Pewnie nie dostanę już, ale trudno dziecko jest dla mnie wazniejsze
Ja też mam umowę na czas określony, ale kończy mi się w styczniu dopiero, więc i tak raczej mi już na stałe nie przedłużą tylko do porodu. Dziewczyna która była przede mną też zaszła w ciążę i wiem że nie będą z nią przedłużać umowy "bo to nie jest w pełni dyspozycyjny pracownik". Ogólnie u mnie dziewczyny w ciąży są traktowane "po macoszemu": skoro zaszłaś to tylko Twoja sprawa i nikt Ci na rękę nie będzie szedł (mam 12 godzinny system pracy- dzień pracy na dzień wolny i nie chcą zamienić żeby było po połowie, a to by ułatwiło sprawę), a skoro mi nagle nie pasuje to się mogę zwolnić. Dlatego czekam do oświadczenia lekarskiego. A jak dostanę L4 to już w ogóle będę szczęśliwa

reklama
@wesa mniej więcej 6 tc ale co kalkulator to inaczej mi wylicza. Termin to pierwsze dni lutego prawdopodobnie. 17 idę do lekarza to wtedy będę wszystko na 100% wiedziała [emoji846] A ty w jakim wieku masz dzieci. Bo moja starsza ma już 13 lat a młodsza 20 miesięcy.
@Jotka_Szczotka moja teściowa jak pojedzie na wakacje to zawsze ją coś w hotelach straszy, już się z tego śmiejemy że przyciąga wszystkie duchu z okolicy [emoji23] A ospą nieźle go wysypało. Niezłe zdjęcie i pamiątka z wakacji. Z pewnością długo ich nie zapomnicie.
@MadalenaWedel witaj serdecznie na wątku. Ja mam za 1,5 tygodnia pierwsza wizytę i tez jakoś 6 tc więc myśle że nie jest za późno [emoji846]
@Velvetka ale przystojniak, nawet z plamkami świetnie wyglada [emoji7]
@Julika.s z pewnością żurawina i wszystko co zakwasza organizm. I duże ilości wody. Co do jakiś tabletek to już nie pamietam ale z pewnością coś można. Mam nadzieje że w aptece ci doradzą. Kiedyś miałam ci chwile zapalenie pęcherza i tylko antybiotyk mi pomagał. Współczuje i życzę aby szybko minęło.

Również czekam na wizytę u lekarza, dopiero wtedy będę szła mówić. Ja jestem o tyle w dobrej sytuacji, pracuje w szkole, więc zaraz zaczynają się wakacje i będę mieć urlop. Jednak od września nie chce mieszać, że moze będę miesiąc, może dwa, lepiej dla dzieci i dla szkoły od początku roku kogoś szukać niż w trakcie zmieniać. Wgl to nie za bardzo mi odpowiada takie szybkie mówienie ale nie chcę dyrekcji zostawić z tzw ręką w nocniku żeby musieli na szybko szukać zastępstwa potem. Więc w przyszłym tygodniu będę już mówić...

Byłam w aptece i dostałam Urinal intensiv na bazie żurawiny ;) z farmaceutyką czytałyśmy ulotkę i na szczęście pisze że można w czasie ciąży ;)
Ja też czekam z powiadomieniem szefa o ciąży do wizyty u lekarza ;) pewnie zdaje sobie sprawe że predzej czy później by do mojej ciąży doszło bo jestem niedługo po ślubie, ale nie wiem czy spodziewał się że aż tak szybko to się stanie :) ja mam umowe do końca roku ;)

Wiecie. Ja się praca nie prz jmuje wogole. Zbyt długo starałam się o to dzieciątko, żeby teraz przez jmowac się praca... Po za tym od dłuższego go czasu bardzo się duszę w swojej robocie.. I mimo, że chce pracować jak najdłużej to absolutnie nie będzie mi przykro jak mnie wywala :D wr cz się uciesze, a jak będzie zaś to coś sobie znajdę napewno :) teraz powoli chce rozkręcić cic swój własny biznes... :) więc jakoś to będzie :)

Wiecie. Ja się praca nie prz jmuje wogole. Zbyt długo starałam się o to dzieciątko, żeby teraz przez jmowac się praca... Po za tym od dłuższego go czasu bardzo się duszę w swojej robocie.. I mimo, że chce pracować jak najdłużej to absolutnie nie będzie mi przykro jak mnie wywala :D wr cz się uciesze, a jak będzie zaś to coś sobie znajdę napewno :) teraz powoli chce rozkręcić cic swój własny biznes... :) więc jakoś to będzie :)
I prawidłowe, zdrowe podejście :)

Ja mam komfort, że mam umowę na stałe, ale z pierwszą ciąża w tym zakładzie nie miałam i mi przedłużyli. Zaświadczenia też nie dawałam narazie, a kierownikowi powiedziałam, że wujkiem zostanie i poszłam na urlop do wizyty u lekarza.

Ja dziś pół dnia w pracy przeleżałam na podłodze bo tak mnie brzuch bolał od wzdęć :/ a tylko leżąc nic nie czułam :) pije też koper włoski ;) mam nadzieje że jutro już będę w lepszej formie ;)

reklama
Do góry