reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
A ja jestem ciekawa kiedy brzuszek wybije. Teraz mam lekko zaokrąglony ale wydaje mi się ze to zasługa ciąży spożywczej bądź wzdęć :p szczerze już się nie mogę doczekać brzuszka, kopniaków itd. Ja tez mam wizytę za troszkę ponad 2 tygodnie :))

A ja jestem ciekawa kiedy brzuszek wybije. Teraz mam lekko zaokrąglony ale wydaje mi się ze to zasługa ciąży spożywczej bądź wzdęć :p szczerze już się nie mogę doczekać brzuszka, kopniaków itd. Ja tez mam wizytę za troszkę ponad 2 tygodnie :))
Ja super płaskiego brzucha niestety nie posiadam aby widzieć wczesną różnicę ;) ale też o tym niedawno myślałam, ciekawa jak to jest z brzuszkiem ciążowym chodzić :)

Z tymi brzuszkami to różnie bywa. W poprzedniej ciąży to około 4 miesiąca można było już coś zauważyć. A tak już konkretnie to w 6 miesiącu był widoczny. Każdy się dziwił że mam taki mały brzuch. Nawet w szpitalu przy porodzie dziwili się że taki mały, chociaż mi się mały nie wydawał. Ciekawe jak będzie teraz bo dużo czasu nie minęło od ostatniego porodu i mięśnie pewnie jeszcze też się tak stu procentowo nie zregenerowały więc może w trzeciej ciąży nie będę musiała się tłumaczyć że to ciążowy brzuszek. A kopniaki to najcudowniejsze uczucie na świecie, chociaż mogą naprawdę zaboleć [emoji846]

U mnie brzuch już było w 4 miesiącu widać. A tak kopał, że jak się przytulałam do męża pleców to się skarżył, że to syn po plecach kopie. Ale za to jak do porodu szłam to położna się pytała czy bliźniaki. A rozstępy mam od cycków do kolana.

@wesa mniej więcej 6 tc ale co kalkulator to inaczej mi wylicza. Termin to pierwsze dni lutego prawdopodobnie. 17 idę do lekarza to wtedy będę wszystko na 100% wiedziała [emoji846] A ty w jakim wieku masz dzieci. Bo moja starsza ma już 13 lat a młodsza 20 miesięcy.
@Jotka_Szczotka moja teściowa jak pojedzie na wakacje to zawsze ją coś w hotelach straszy, już się z tego śmiejemy że przyciąga wszystkie duchu z okolicy [emoji23] A ospą nieźle go wysypało. Niezłe zdjęcie i pamiątka z wakacji. Z pewnością długo ich nie zapomnicie.
@MadalenaWedel witaj serdecznie na wątku. Ja mam za 1,5 tygodnia pierwsza wizytę i tez jakoś 6 tc więc myśle że nie jest za późno [emoji846]
@Velvetka ale przystojniak, nawet z plamkami świetnie wyglada [emoji7]
@Julika.s z pewnością żurawina i wszystko co zakwasza organizm. I duże ilości wody. Co do jakiś tabletek to już nie pamietam ale z pewnością coś można. Mam nadzieje że w aptece ci doradzą. Kiedyś miałam ci chwile zapalenie pęcherza i tylko antybiotyk mi pomagał. Współczuje i życzę aby szybko minęło.
Moje dzidziutki maja juz 10 i 8 także odchowane. Będę się uczyła wszystkiego od nowa.

Hmmm, chyba każda z nas, która jeszcze nie była w ciąży, czeka żeby dowiedzieć się jakie to uczucie jak się to maleństwo w nas rusza, kopię etc ;) i też się nie mogę doczekać tego momentu :D
To fakt nieziemskie uczucie, najcudowniejsze. Jak urodziłam drugie to strasznie płakałam bo myślałam że już nigdy tego nie poczuje. A tu masz, bozia dała

reklama
Do góry