reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Cześć Tynka! u mnie też rozbieżność w kalkulatorach, jeden pokazuje na 18, drugi 20, a trzeci 24 :D wypośrodkowałam ;)
Z objawów zaobserwowałam powiększone piersi i wrażliwe sutki, no i bóle brzucha coś jak na miesiączkę, ale jednak słabsze.

Dlatego czekam z niecierpliwością na wizytę u ginekologa i USG, wtedy mam nadzieję, że dowiem się konkretniej który to tydzień ciąży i usłyszę już bicie serduszka :)

reklama
Dlatego czekam z niecierpliwością na wizytę u ginekologa i USG, wtedy mam nadzieję, że dowiem się konkretniej który to tydzień ciąży i usłyszę już bicie serduszka :)
Ja mam wizytę 21.06, również na to liczę :) chociaż teraz, to nie wiem czy nie umówiłam się trochę za wcześnie, no ale wcześniej w sumie też nie zaszkodzi :)

A gdzie mam to sprawdzić te crl?
U mnie dzisiaj też wyszła dużo młodsza, więc spokojnie skoro lekarz powiedział że jest ok to tak musi być [emoji4] a jaki miałaś rozmiar CRL? U mnie tylko 0.18 cm a teoretycznie jest to 6t2d... Trochę się tym stresuje bo normy w takim terminie są dużo wyższe. Też to moja pierwsza ciąża więc jak na razie jestem zielona w tym temacie.

Ja mam wizytę 26 czerwca i już nie mogę się doczekać! U mnie będzie 8t4d więc liczę że będzie już wszystko widać.
Z wlasnego doświadczenia mogę powiedzieć że nie ma co za wcześnie isc- w pierwszej ciąży poszłam za szybko a że miałam nieregularne @ lekarka mnie nastraszyla ze puste jajo że jak się samo nie wydali to będzie trzeba czyścić i takie tam. Przeplakalam 3 dni aż trafiłam na swoją obecną dr która zbadala mnie i uspokoila- bilo już wtedy serduszko.

Ja mam regularne miesiączki i z tego wychodziło że to już prawie 7 tydzień dlatego poszłam a się okazało że ciąża jest młodsza. Dziwne ale nie wiem czemu tak. Tak to też bym poczekala jeszcze ale przynajmniej wiem że jest wszystko okej. I że nie jest to ciąża pozamaciczna. Bo ta baba naprawdę mnie nastraszyla.

reklama
Hej kochana, a ja myślałam że Ty styczniowa [emoji4] Ja będąc tu nabieram troche odwagi wiesz, kupiłam dziś spodnie z pasem [emoji4] A swoją wizytę zmieniłam na srode najblizsza i będę wtedy 6t+3d, mam stresa
Widzialam właśnie ze udało ci się umowic na wcześniejsza wizytę ;) To super, bo już powinno coś być widać ... Ja ze spodniami ciążowym poczekam chyba jeszcze troszkę .. póki co upały wiec chodzę w krótkich materiałowych bez żadnych guzików czy zamków wiec się mieszczę;) Chociaż będę w lidlu w sobotę wiec jak będzie cos w moim rozmiarze to może się skuszę ..
A co do terminu, to jeden kalendarz pokazał mi na 30.01 drugi (dla mnie chyba bardziej wiarygodny, bo i owu miałam 2 dni później) na 2.02 wiec póki co jestem tutaj ale zdaje dobie sprawcę z tego ze jestem na przełomie i kilka minut moga zdecydować o miesiącu urodzin :p

Dziękuje dziewczyny za przyjęcie ;)
Krótko o mnie... za miesiąc i kilka dni kończę 29 lat, to moja druga ciąża (pierwsza poroniona). Jestem ze śląska ;) Noi chyba narazie tyle ...

Aaa i pytanie do was .. czy może być tak ze fasolka jest za duża jak na swój wiek i coś może wskazywać ze wtedy jest coś nie tak ?

Do góry