reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Cześć Tynka! u mnie też rozbieżność w kalkulatorach, jeden pokazuje na 18, drugi 20, a trzeci 24 :D wypośrodkowałam ;)
Z objawów zaobserwowałam powiększone piersi i wrażliwe sutki, no i bóle brzucha coś jak na miesiączkę, ale jednak słabsze.

Dlatego czekam z niecierpliwością na wizytę u ginekologa i USG, wtedy mam nadzieję, że dowiem się konkretniej który to tydzień ciąży i usłyszę już bicie serduszka :)

reklama
Dlatego czekam z niecierpliwością na wizytę u ginekologa i USG, wtedy mam nadzieję, że dowiem się konkretniej który to tydzień ciąży i usłyszę już bicie serduszka :)
Ja mam wizytę 21.06, również na to liczę :) chociaż teraz, to nie wiem czy nie umówiłam się trochę za wcześnie, no ale wcześniej w sumie też nie zaszkodzi :)

A gdzie mam to sprawdzić te crl?
U mnie dzisiaj też wyszła dużo młodsza, więc spokojnie skoro lekarz powiedział że jest ok to tak musi być [emoji4] a jaki miałaś rozmiar CRL? U mnie tylko 0.18 cm a teoretycznie jest to 6t2d... Trochę się tym stresuje bo normy w takim terminie są dużo wyższe. Też to moja pierwsza ciąża więc jak na razie jestem zielona w tym temacie.

Ja mam wizytę 26 czerwca i już nie mogę się doczekać! U mnie będzie 8t4d więc liczę że będzie już wszystko widać.
Z wlasnego doświadczenia mogę powiedzieć że nie ma co za wcześnie isc- w pierwszej ciąży poszłam za szybko a że miałam nieregularne @ lekarka mnie nastraszyla ze puste jajo że jak się samo nie wydali to będzie trzeba czyścić i takie tam. Przeplakalam 3 dni aż trafiłam na swoją obecną dr która zbadala mnie i uspokoila- bilo już wtedy serduszko.

Ja mam regularne miesiączki i z tego wychodziło że to już prawie 7 tydzień dlatego poszłam a się okazało że ciąża jest młodsza. Dziwne ale nie wiem czemu tak. Tak to też bym poczekala jeszcze ale przynajmniej wiem że jest wszystko okej. I że nie jest to ciąża pozamaciczna. Bo ta baba naprawdę mnie nastraszyla.

reklama
Hej kochana, a ja myślałam że Ty styczniowa [emoji4] Ja będąc tu nabieram troche odwagi wiesz, kupiłam dziś spodnie z pasem [emoji4] A swoją wizytę zmieniłam na srode najblizsza i będę wtedy 6t+3d, mam stresa
Widzialam właśnie ze udało ci się umowic na wcześniejsza wizytę ;) To super, bo już powinno coś być widać ... Ja ze spodniami ciążowym poczekam chyba jeszcze troszkę .. póki co upały wiec chodzę w krótkich materiałowych bez żadnych guzików czy zamków wiec się mieszczę;) Chociaż będę w lidlu w sobotę wiec jak będzie cos w moim rozmiarze to może się skuszę ..
A co do terminu, to jeden kalendarz pokazał mi na 30.01 drugi (dla mnie chyba bardziej wiarygodny, bo i owu miałam 2 dni później) na 2.02 wiec póki co jestem tutaj ale zdaje dobie sprawcę z tego ze jestem na przełomie i kilka minut moga zdecydować o miesiącu urodzin :p

Dziękuje dziewczyny za przyjęcie ;)
Krótko o mnie... za miesiąc i kilka dni kończę 29 lat, to moja druga ciąża (pierwsza poroniona). Jestem ze śląska ;) Noi chyba narazie tyle ...

Aaa i pytanie do was .. czy może być tak ze fasolka jest za duża jak na swój wiek i coś może wskazywać ze wtedy jest coś nie tak ?

Do góry