reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Nie wierzę. W przychodni znowu, uwaga, ZGUBILI moją próbkę krwi. Zapraszają na test sikany, przecież wystarczy, po co im więcej? W takich chwilach żałuję, że nie ma mnie w Polsce, gdzie beta kosztuje 30 zł, wynik sprawdzam w necie tego samego dnia, a ginekolog przyjmuje prywatnie i za 200 zł robi usg wtedy, kiedy mam takie życzenie. :(

reklama
Nie wierzę. W przychodni znowu, uwaga, ZGUBILI moją próbkę krwi. Zapraszają na test sikany, przecież wystarczy, po co im więcej? W takich chwilach żałuję, że nie ma mnie w Polsce, gdzie beta kosztuje 30 zł, wynik sprawdzam w necie tego samego dnia, a ginekolog przyjmuje prywatnie i za 200 zł robi usg wtedy, kiedy mam takie życzenie. :(
Myślałam, że takie rzeczy tylko w Polsce. Współczuję.

Dziewczyny, ja już po pierwszej wizycie Pani Doktor bardzo miła, zrobiła USG i wychodzi ze ciąża jest sporo młodsza niż wychodzi to z okresu. CRL tylko 1,8 mm. Dostałam skierowanie na komplet badań i kolejna wizyta za 2-3 tyg. Ale słyszałam bicie serduszka <3 Zobacz załącznik 985353
Gratuluję :) Cudna Kropeczka
Myślę że tak. W poprzednich ciązach co wizytę miałam usg.
Pytam, bo ja jutro też idę na usg :) liczę że nie odkryje mi tam dr pustego jajka... Już nie mogę przestać o tym myśleć, chce ju, jutro

Cześć dziewczyny, czy można dołączyć?
Dzisiaj zrobiłam test, bo okres się nie pojawiał od dwóch dni i jest! Blada kreska ale jest.
Zaskoczyło mnie to, bo od miesiąca miałam przykrą sytuację rodzinną (nagłe pogorszenie się zdrowia babci i niestety jej pogrzeb) i za cholerę nie przyszło mi przez myśl, że mogło się udać :)
Pozdrawiam Was,
Gosia
P.S. Mam nadzieję, że uda mi się Was nadrobić :)

Cześć dziewczyny, czy można dołączyć?
Dzisiaj zrobiłam test, bo okres się nie pojawiał od dwóch dni i jest! Blada kreska ale jest.
Zaskoczyło mnie to, bo od miesiąca miałam przykrą sytuację rodzinną (nagłe pogorszenie się zdrowia babci i niestety jej pogrzeb) i za cholerę nie przyszło mi przez myśl, że mogło się udać :)
Pozdrawiam Was,
Gosia
P.S. Mam nadzieję, że uda mi się Was nadrobić :)
Witamy Gosiu!

Dzięki za przyjęcie kobitki <3. Może tak po krótce coś opowiem o sobie. Jak już wiecie mam na imię Gosia, a w styczniu stuknęła mi już 30stka (ale ten czas leci). Mieszkam pod W-wą, pracuję też tutaj.
To moja pierwsza ciąża i oczywiście jestem pełna obaw i strachu... Dzisiaj byłam również na becie i w sobotę idę na powtórkę. Do ginekologa umówiłam się na 21.06 ;) może już coś będzie widać. O ciąży wiem tylko ja i moja przyjaciółka, bo byłam w takim szoku, że nie wierzyłam, że tam wyszła 2kreska!!!
Mężowi chcę powiedzieć dopiero na dzień taty, myślę że to będzie dobra niespodzianka:D:D:D:D:D

@godzbal super niespodziankę będzie miał Twój mąż ;) ja też zawsze chciałam jakoś z inspiracją powiadomić o ciąży męża, ale oczywiście nie umiałam wytrzymać z moimi przeczuciami i oczywiście o wszystkim go informowałam na bieżąco :)

reklama
@godzbal super niespodziankę będzie miał Twój mąż ;) ja też zawsze chciałam jakoś z inspiracją powiadomić o ciąży męża, ale oczywiście nie umiałam wytrzymać z moimi przeczuciami i oczywiście o wszystkim go informowałam na bieżąco :)
liczę, że też się nie wygadam wcześniej, bo czasami potrafię coś palnąć :p najgorzej będzie z udawaniem okresu:o:-) :):p tego nie przemyślałam...

Do góry