reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Hej dziewczyny, mogę dołączyć i ja?
Od jakiegoś czasu was podczytuje, ale ciagle mialam obawy czy napisac już teraz i czy wgl będzie dobrze :( W grudniu zeszłego roku miałam zabieg w 9 tyg, serduszko się zatrzymało w 7+4. Mam trombofilie wrodzona mutacja Leiden i mthfr. Jestem na metylach i heparynie. Nie będę wam tu smęcić o tym bo od tego jest inny wątek na którym jestem (ciąża po poronieniu).
W każdym razie dzis z apki wychodzi 7 tydzień:) wizytę serduszkową mam już za sobą, była w 6+4, jednak usg pokazywalo ze 6+2.
Nastepna wizyta 3.07 i bardzo nie mogę się jej doczekać:huh:
Mam nadzieje, ze zostanę tu z wami na długo ☺ Życzę wszystkim przyszłym mamusiom spokojnego wieczoru ☺
Aha i jeszcze dopisze ze wg apki termin na 2.02☺️

reklama
Od jakiegoś czasu was podczytuje, ale ciagle mialam obawy czy napisac już teraz i czy wgl będzie dobrze :( W grudniu zeszłego roku miałam zabieg w 9 tyg, serduszko się zatrzymało w 7+4. Mam trombofilie wrodzona mutacja Leiden i mthfr. Jestem na metylach i heparynie. Nie będę wam tu smęcić o tym bo od tego jest inny wątek na którym jestem (ciąża po poronieniu).
W każdym razie dzis z apki wychodzi 7 tydzień:) wizytę serduszkową mam już za sobą, była w 6+4, jednak usg pokazywalo ze 6+2.
Mam nadzieje, ze zostanę tu z wami na długo [emoji5] Życzę wszystkim przyszłym mamusiom spokojnego wieczoru [emoji5]
Aha i jeszcze dopisze ze wg apki termin na 2.02[emoji5]️
Hej kochana, a ja myślałam że Ty styczniowa [emoji4] Ja będąc tu nabieram troche odwagi wiesz, kupiłam dziś spodnie z pasem [emoji4] A swoją wizytę zmieniłam na srode najblizsza i będę wtedy 6t+3d, mam stresa

Mam nadzieje, ze zostanę tu z wami na długo ☺ Życzę wszystkim przyszłym mamusiom spokojnego wieczoru ☺
Aha i jeszcze dopisze ze wg apki termin na 2.02☺
Witaj i mam nadzieję że u nas już zagoscisz ;)

liczę, że też się nie wygadam wcześniej, bo czasami potrafię coś palnąć :p najgorzej będzie z udawaniem okresu:o:-) :):p tego nie przemyślałam...
Mój mi twierdził że okres to moja sprawa i on nie zamierza pamiętać kiedy powinnam mieć ;) tylko żeby mu dawała wcześniej znać że ma mnie mniej wkurzać :p więc może Twój też tak ma że jak mu nie powiesz że masz okres to nawet nie będzie wiedział że masz mieć :D

Mój mi twierdził że okres to moja sprawa i on nie zamierza pamiętać kiedy powinnam mieć ;) tylko żeby mu dawała wcześniej znać że ma mnie mniej wkurzać :p więc może Twój też tak ma że jak mu nie powiesz że masz okres to nawet nie będzie wiedział że masz mieć :D
W sumie już jestem nerwowa od kilku dni, więc może załapie, że to ten czas:-D

Aha i jeszcze dopisze ze wg apki termin na 2.02☺
Witaj!

Dziewczyny byłam dziś na wizycie kolejnej po wczorajszych przeżyciach. Oto moje usg. Ciąża dużo młodsza z tego wychodzi. Myślałam że już około 7 tygodnia a tu wychodzi z usg 5t1d więc bardzo wczesna ale jak na razie podobno wszystko w porządku. Nie wiem czy to tak powinno wyglądać taka w sumie dziura i nic nie widać bo to moja pierwsza ciaza ale doktor mówił że jak na razie jest wszystko okej
1560447971159.jpeg

Cześć dziewczyny :) też chciałam do was dołączyć. Krótko o mnie: mam na imię Martyna i mam 28 lat, zrobiłam kilka testów i wyszła blada kreska, w środę zrobiłam betę i wyszło 113 :) z teminu miesiączki różnie mi pokazują te kalkulatory bo jedne, że 14 a inne 20 lutego. Na wizytę umówiłam się na 2 lipca, wtedy się wszystkiego dowiem. Mam już pierwsze objawy: bolące i powiększone piersi, częste sikanie i "miesiączkowe" bóle brzucha ;/

Dziewczyny byłam dziś na wizycie kolejnej po wczorajszych przeżyciach. Oto moje usg. Ciąża dużo młodsza z tego wychodzi. Myślałam że już około 7 tygodnia a tu wychodzi z usg 5t1d więc bardzo wczesna ale jak na razie podobno wszystko w porządku. Nie wiem czy to tak powinno wyglądać taka w sumie dziura i nic nie widać bo to moja pierwsza ciaza ale doktor mówił że jak na razie jest wszystko okejZobacz załącznik 985450
U mnie dzisiaj też wyszła dużo młodsza, więc spokojnie skoro lekarz powiedział że jest ok to tak musi być [emoji4] a jaki miałaś rozmiar CRL? U mnie tylko 0.18 cm a teoretycznie jest to 6t2d... Trochę się tym stresuje bo normy w takim terminie są dużo wyższe. Też to moja pierwsza ciąża więc jak na razie jestem zielona w tym temacie.

reklama
Cześć dziewczyny :) też chciałam do was dołączyć. Krótko o mnie: mam na imię Martyna i mam 28 lat, zrobiłam kilka testów i wyszła blada kreska, w środę zrobiłam betę i wyszło 113 :) z teminu miesiączki różnie mi pokazują te kalkulatory bo jedne, że 14 a inne 20 lutego. Na wizytę umówiłam się na 2 lipca, wtedy się wszystkiego dowiem. Mam już pierwsze objawy: bolące i powiększone piersi, częste sikanie i "miesiączkowe" bóle brzucha ;/
Cześć Tynka! u mnie też rozbieżność w kalkulatorach, jeden pokazuje na 18, drugi 20, a trzeci 24 :D wypośrodkowałam ;)
Z objawów zaobserwowałam powiększone piersi i wrażliwe sutki, no i bóle brzucha coś jak na miesiączkę, ale jednak słabsze.

Do góry