reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Hej dziewczyny, mogę dołączyć i ja?
Od jakiegoś czasu was podczytuje, ale ciagle mialam obawy czy napisac już teraz i czy wgl będzie dobrze :( W grudniu zeszłego roku miałam zabieg w 9 tyg, serduszko się zatrzymało w 7+4. Mam trombofilie wrodzona mutacja Leiden i mthfr. Jestem na metylach i heparynie. Nie będę wam tu smęcić o tym bo od tego jest inny wątek na którym jestem (ciąża po poronieniu).
W każdym razie dzis z apki wychodzi 7 tydzień:) wizytę serduszkową mam już za sobą, była w 6+4, jednak usg pokazywalo ze 6+2.
Nastepna wizyta 3.07 i bardzo nie mogę się jej doczekać:huh:
Mam nadzieje, ze zostanę tu z wami na długo ☺ Życzę wszystkim przyszłym mamusiom spokojnego wieczoru ☺
Aha i jeszcze dopisze ze wg apki termin na 2.02☺️

reklama
Od jakiegoś czasu was podczytuje, ale ciagle mialam obawy czy napisac już teraz i czy wgl będzie dobrze :( W grudniu zeszłego roku miałam zabieg w 9 tyg, serduszko się zatrzymało w 7+4. Mam trombofilie wrodzona mutacja Leiden i mthfr. Jestem na metylach i heparynie. Nie będę wam tu smęcić o tym bo od tego jest inny wątek na którym jestem (ciąża po poronieniu).
W każdym razie dzis z apki wychodzi 7 tydzień:) wizytę serduszkową mam już za sobą, była w 6+4, jednak usg pokazywalo ze 6+2.
Mam nadzieje, ze zostanę tu z wami na długo [emoji5] Życzę wszystkim przyszłym mamusiom spokojnego wieczoru [emoji5]
Aha i jeszcze dopisze ze wg apki termin na 2.02[emoji5]️
Hej kochana, a ja myślałam że Ty styczniowa [emoji4] Ja będąc tu nabieram troche odwagi wiesz, kupiłam dziś spodnie z pasem [emoji4] A swoją wizytę zmieniłam na srode najblizsza i będę wtedy 6t+3d, mam stresa

Mam nadzieje, ze zostanę tu z wami na długo ☺ Życzę wszystkim przyszłym mamusiom spokojnego wieczoru ☺
Aha i jeszcze dopisze ze wg apki termin na 2.02☺
Witaj i mam nadzieję że u nas już zagoscisz ;)

liczę, że też się nie wygadam wcześniej, bo czasami potrafię coś palnąć :p najgorzej będzie z udawaniem okresu:o:-) :):p tego nie przemyślałam...
Mój mi twierdził że okres to moja sprawa i on nie zamierza pamiętać kiedy powinnam mieć ;) tylko żeby mu dawała wcześniej znać że ma mnie mniej wkurzać :p więc może Twój też tak ma że jak mu nie powiesz że masz okres to nawet nie będzie wiedział że masz mieć :D

Mój mi twierdził że okres to moja sprawa i on nie zamierza pamiętać kiedy powinnam mieć ;) tylko żeby mu dawała wcześniej znać że ma mnie mniej wkurzać :p więc może Twój też tak ma że jak mu nie powiesz że masz okres to nawet nie będzie wiedział że masz mieć :D
W sumie już jestem nerwowa od kilku dni, więc może załapie, że to ten czas:-D

Aha i jeszcze dopisze ze wg apki termin na 2.02☺
Witaj!

Dziewczyny byłam dziś na wizycie kolejnej po wczorajszych przeżyciach. Oto moje usg. Ciąża dużo młodsza z tego wychodzi. Myślałam że już około 7 tygodnia a tu wychodzi z usg 5t1d więc bardzo wczesna ale jak na razie podobno wszystko w porządku. Nie wiem czy to tak powinno wyglądać taka w sumie dziura i nic nie widać bo to moja pierwsza ciaza ale doktor mówił że jak na razie jest wszystko okej
1560447971159.jpeg

Cześć dziewczyny :) też chciałam do was dołączyć. Krótko o mnie: mam na imię Martyna i mam 28 lat, zrobiłam kilka testów i wyszła blada kreska, w środę zrobiłam betę i wyszło 113 :) z teminu miesiączki różnie mi pokazują te kalkulatory bo jedne, że 14 a inne 20 lutego. Na wizytę umówiłam się na 2 lipca, wtedy się wszystkiego dowiem. Mam już pierwsze objawy: bolące i powiększone piersi, częste sikanie i "miesiączkowe" bóle brzucha ;/

Dziewczyny byłam dziś na wizycie kolejnej po wczorajszych przeżyciach. Oto moje usg. Ciąża dużo młodsza z tego wychodzi. Myślałam że już około 7 tygodnia a tu wychodzi z usg 5t1d więc bardzo wczesna ale jak na razie podobno wszystko w porządku. Nie wiem czy to tak powinno wyglądać taka w sumie dziura i nic nie widać bo to moja pierwsza ciaza ale doktor mówił że jak na razie jest wszystko okejZobacz załącznik 985450
U mnie dzisiaj też wyszła dużo młodsza, więc spokojnie skoro lekarz powiedział że jest ok to tak musi być [emoji4] a jaki miałaś rozmiar CRL? U mnie tylko 0.18 cm a teoretycznie jest to 6t2d... Trochę się tym stresuje bo normy w takim terminie są dużo wyższe. Też to moja pierwsza ciąża więc jak na razie jestem zielona w tym temacie.

reklama
Cześć dziewczyny :) też chciałam do was dołączyć. Krótko o mnie: mam na imię Martyna i mam 28 lat, zrobiłam kilka testów i wyszła blada kreska, w środę zrobiłam betę i wyszło 113 :) z teminu miesiączki różnie mi pokazują te kalkulatory bo jedne, że 14 a inne 20 lutego. Na wizytę umówiłam się na 2 lipca, wtedy się wszystkiego dowiem. Mam już pierwsze objawy: bolące i powiększone piersi, częste sikanie i "miesiączkowe" bóle brzucha ;/
Cześć Tynka! u mnie też rozbieżność w kalkulatorach, jeden pokazuje na 18, drugi 20, a trzeci 24 :D wypośrodkowałam ;)
Z objawów zaobserwowałam powiększone piersi i wrażliwe sutki, no i bóle brzucha coś jak na miesiączkę, ale jednak słabsze.

Do góry