reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Aż się boje co to dalej będzie. Początek ciąży a ja już nie dopinam się w swoje spodnie. Zaopatrzyłam się już w 3 pary z pasem. Masakra

Załączniki

• CAFE8DE0-68C7-4A08-9F3D-043843BB00C1.jpeg
    CAFE8DE0-68C7-4A08-9F3D-043843BB00C1.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 115
reklama
Ja doświadczona dwójka dzieci napewno nie będę szaleć. Bo później to wszystko pomieścić, oddawalam gdzie tylko się dało. Już wiem że nie będę kupowała dużo ciuszków i zabawek. To zawsze i tak ktoś przynosi a dziecko nie zdąży wynosić. Także byle mieć na zmianę i tyle. Żadnych niepotrzebnych pierdół jak przy pierwszym i drugim. Ale rozumiem szał "mam po raz pierwszy" bo też to przechodzilam. Wózek napewno kupię używany. Bo dzieci też nawet nie zdążą zużyć i już ludzie sprzedają prawie nowe. Szkoda przepłacać.

O rajciu ja nawet jeszcze nie mysle o zakupach. Pewnie zaczne tak ok 7 mca. Przy 2 corce mialam wozek camarelo sewilla i byl swietny wiec pewnie bede szukala rowniez czegos w tym stylu. Ciuszkow to sie naogladam codziennie bo pracuje w dziale odziezy dzieciecej wiec do kupna tez sie wstrzymam.
Przy 1 corce szalalam z zakupami, przy 2 juz troche mniej mam nadzieje ze teraz zachowam zdrowy rozsadek ;) mialam nakupowane tyle ciuchow a polowa zostala nie ruszona z metkami bo dzidzia tak szybko rosnie ze nie zdazylam ubrac. Podobnie zabawki byly 2 ulubione jakis gryzak i mis a reszta grzechotek itp gadzetow nie tkniete

Ostatnia edycja:
@Paryżanka no brzuszek ślicznie już ci się zaokrąglił [emoji7] u mnie jeszcze nic nie widać. Najgorzej że po poprzedniej ciąży mam ubrania w rozmiarze m i obawiam się że teraz będą za duże bo na s przeskoczyłam.

Co do zakupów to jeżeli to będzie trzecia dziewczynka to wszystko mam. Jeżeli chłopak to tylko ubrania będę musiała dokupić. Bo wózek mamy w neutralnych kolorach szarości, ponieważ długo nie chciała mała wstydnisia pokazać kim jest [emoji23] Zresztą w pierwszej i drugiej ciąży dopiero na ostatnim usg na 100% wiedziałam co będzie. Wcześniejsze podglądania to były tylko przypuszczenia z przewagą na dziewczynkę. Wiec i tym razem myśle że jak będzie chłopak to będzie wiadomo od razu, a jak dziewczynka to późno to się potwierdzi. Łóżeczko i materac to mamy nowe nieużywane bo mała nigdy w nim nie spała. Tak więc trochę zazdroszczę tego szaleństwa zakupowego, wybierania i planowania. Ale kasy też trzeba na to mieć sporo. My wózek po młodszej jeszcze do tej pory spłacamy. Wzięliśmy na raty tylko dlatego że wiedzieliśmy że do trzeciego się przyda [emoji846] tak to strata na sprzedaży nowo kupionego wózka jest ogromna. Kupuje się za ponad 2000 a sprzedaje za 600. A tak jak już dwójka dzieci z niego skorzysta to już ta cena tak nie razi [emoji846]

reklama
@Paryżanka narobiła mi ochoty na portki i poleciałam do lidla i też kupiłam [emoji16] polecam jeśli ktoś musi sie zaopatrzyć to w Lidlu dżinsy długie 45 zl a dżinsowe spodenki 35 zl [emoji4]
Kurde ja w H&M dałam 40€ ... wiec lećcie i kupujcie!:D mam nadzieje ze skoro w Polskim lidlu są to może niedługo pojawia się tez we Francji :p

Do góry