reklama
wesa
Fanka BB :)
Ja doświadczona dwójka dzieci napewno nie będę szaleć. Bo później to wszystko pomieścić, oddawalam gdzie tylko się dało. Już wiem że nie będę kupowała dużo ciuszków i zabawek. To zawsze i tak ktoś przynosi a dziecko nie zdąży wynosić. Także byle mieć na zmianę i tyle. Żadnych niepotrzebnych pierdół jak przy pierwszym i drugim. Ale rozumiem szał "mam po raz pierwszy" bo też to przechodzilam. Wózek napewno kupię używany. Bo dzieci też nawet nie zdążą zużyć i już ludzie sprzedają prawie nowe. Szkoda przepłacać.
Koliberka
O rajciu ja nawet jeszcze nie mysle o zakupach. Pewnie zaczne tak ok 7 mca. Przy 2 corce mialam wozek camarelo sewilla i byl swietny wiec pewnie bede szukala rowniez czegos w tym stylu. Ciuszkow to sie naogladam codziennie bo pracuje w dziale odziezy dzieciecej wiec do kupna tez sie wstrzymam.
Przy 1 corce szalalam z zakupami, przy 2 juz troche mniej mam nadzieje ze teraz zachowam zdrowy rozsadek mialam nakupowane tyle ciuchow a polowa zostala nie ruszona z metkami bo dzidzia tak szybko rosnie ze nie zdazylam ubrac. Podobnie zabawki byly 2 ulubione jakis gryzak i mis a reszta grzechotek itp gadzetow nie tkniete
Przy 1 corce szalalam z zakupami, przy 2 juz troche mniej mam nadzieje ze teraz zachowam zdrowy rozsadek mialam nakupowane tyle ciuchow a polowa zostala nie ruszona z metkami bo dzidzia tak szybko rosnie ze nie zdazylam ubrac. Podobnie zabawki byly 2 ulubione jakis gryzak i mis a reszta grzechotek itp gadzetow nie tkniete
Ostatnia edycja:
Jotka_
Zazdro, u mnie to długo nic nie będzie widać, bo zwyczajnie jestem gruba a u otylysz c, asem wogole nie widać.Aż się boje co to dalej będzie. Początek ciąży a ja już nie dopinam się w swoje spodnie. Zaopatrzyłam się już w 3 pary z pasem. Masakra
nutka83
@Paryżanka no brzuszek ślicznie już ci się zaokrąglił [emoji7] u mnie jeszcze nic nie widać. Najgorzej że po poprzedniej ciąży mam ubrania w rozmiarze m i obawiam się że teraz będą za duże bo na s przeskoczyłam.
Co do zakupów to jeżeli to będzie trzecia dziewczynka to wszystko mam. Jeżeli chłopak to tylko ubrania będę musiała dokupić. Bo wózek mamy w neutralnych kolorach szarości, ponieważ długo nie chciała mała wstydnisia pokazać kim jest [emoji23] Zresztą w pierwszej i drugiej ciąży dopiero na ostatnim usg na 100% wiedziałam co będzie. Wcześniejsze podglądania to były tylko przypuszczenia z przewagą na dziewczynkę. Wiec i tym razem myśle że jak będzie chłopak to będzie wiadomo od razu, a jak dziewczynka to późno to się potwierdzi. Łóżeczko i materac to mamy nowe nieużywane bo mała nigdy w nim nie spała. Tak więc trochę zazdroszczę tego szaleństwa zakupowego, wybierania i planowania. Ale kasy też trzeba na to mieć sporo. My wózek po młodszej jeszcze do tej pory spłacamy. Wzięliśmy na raty tylko dlatego że wiedzieliśmy że do trzeciego się przyda [emoji846] tak to strata na sprzedaży nowo kupionego wózka jest ogromna. Kupuje się za ponad 2000 a sprzedaje za 600. A tak jak już dwójka dzieci z niego skorzysta to już ta cena tak nie razi [emoji846]
Co do zakupów to jeżeli to będzie trzecia dziewczynka to wszystko mam. Jeżeli chłopak to tylko ubrania będę musiała dokupić. Bo wózek mamy w neutralnych kolorach szarości, ponieważ długo nie chciała mała wstydnisia pokazać kim jest [emoji23] Zresztą w pierwszej i drugiej ciąży dopiero na ostatnim usg na 100% wiedziałam co będzie. Wcześniejsze podglądania to były tylko przypuszczenia z przewagą na dziewczynkę. Wiec i tym razem myśle że jak będzie chłopak to będzie wiadomo od razu, a jak dziewczynka to późno to się potwierdzi. Łóżeczko i materac to mamy nowe nieużywane bo mała nigdy w nim nie spała. Tak więc trochę zazdroszczę tego szaleństwa zakupowego, wybierania i planowania. Ale kasy też trzeba na to mieć sporo. My wózek po młodszej jeszcze do tej pory spłacamy. Wzięliśmy na raty tylko dlatego że wiedzieliśmy że do trzeciego się przyda [emoji846] tak to strata na sprzedaży nowo kupionego wózka jest ogromna. Kupuje się za ponad 2000 a sprzedaje za 600. A tak jak już dwójka dzieci z niego skorzysta to już ta cena tak nie razi [emoji846]
Dzoana88
@Paryżanka narobiła mi ochoty na portki i poleciałam do lidla i też kupiłam [emoji16] polecam jeśli ktoś musi sie zaopatrzyć to w Lidlu dżinsy długie 45 zl a dżinsowe spodenki 35 zl [emoji4]
reklama
Paryżanka
Kurde ja w H&M dałam 40€ ... wiec lećcie i kupujcie! mam nadzieje ze skoro w Polskim lidlu są to może niedługo pojawia się tez we Francji@Paryżanka narobiła mi ochoty na portki i poleciałam do lidla i też kupiłam [emoji16] polecam jeśli ktoś musi sie zaopatrzyć to w Lidlu dżinsy długie 45 zl a dżinsowe spodenki 35 zl [emoji4]