reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Ale miałaś jakieś zaświadczenie żeby mieć tą cesarke? Bo podobno nie ma czegoś takiego jak na życzenie
Ja cc, dlatego że w marcu zeszłego roku też miałam cc. Planowaną więc tak naprawdę nie wiem co to ból przy porodzie sn. Cesarke zniosłam bardzo dobrze, wiadome że boli ale dużo osób mnie straszylo i byłam bardzo źle nastawiona a okazało się że nie potrzebnie. Wiem też że to że pierwsza była w porządku i doszłam do siebie błyskawicznie po niej wcale nie oznacza że po drugiej będzie tak samo. Ale i tak się cieszę, nie chciałabym próbować sn.

reklama
Dzień dobry dziewczyneczki. Moje ucho już lepiej. Jeszcze delikatny obrzęk jest, ale już nie boli tak.
Dziś dla poprawy humoru i co by nie siedzieć ciągłe z głową w książkach to idę do fryzjera, odrost mam na pół łba

Zachcianek nie mam, w sumie apetyt kiepski, a na słodkie zupełnie nie mam ochoty, dali mi ostatnio loda to wrzuciłam taki słodki.

A porody dwa miałam siłami natury, i nie wyobrażam sobie inaczej, ból jest ale to uczucie już po gdy dziecko dają na pierś, nie do opisania, dla tego uczucia mogłabym rodzic co tydzień. Zapomina się o bólu.

Ale miałaś jakieś zaświadczenie żeby mieć tą cesarke? Bo podobno nie ma czegoś takiego jak na życzenie
Nie, nie na życzenie. Do 37tc byłam nastawiona na sn. W 37 tc stwierdzili makrosomie płodu i w 38 tc miałam cc bo przy moim wzroście 158cm córka miała ponad 4 kg. Prawdopodobnie przez cukrzycę ciążową

Nie, nie na życzenie. Do 37tc byłam nastawiona na sn. W 37 tc stwierdzili makrosomie płodu i w 38 tc miałam cc bo przy moim wzroście 158cm córka miała ponad 4 kg. Prawdopodobnie przez cukrzycę ciążową
Mnie że wzrostem 162 i szykowali do porodu naturalnego, a syn urodził się 4450g.

Dziewczyny a jakie macie podejście do porodu? Naturalnie czy cc? To moja pierwsza ciaza i rozmyślam czy od razu nie załatwić sobie cesarki po tym jak się naczytalam o katuszach przy SN...

Kochana co do SN to nie na reguły. Każda kobieta jest inna. Ja mam szybkie porody, szybko postępuje akcja porodowa i wszystko jest ok. W pierwszym porodzie od pierwszego skurczu jeszcze nieregularnego do urodzenia zajęło mi 4 godziny. Na porodówce rodząc byłam około 2 godzin. Drugi poród jeszcze szybszy. Zaczęło się od sączenia wód płodowych. Potem przyszły delikatne skurcze i w niecałe trzy godziny się wyrobiłam. Boje się trzeciego żebym do szpitala zdążyła dojechać [emoji23]
Nie nastawiaj się że poród SN jest ciężki bo i po cc bywają komplikacje. To jest operacja i bardzo poważna która na zawsze pozostawia ślad w ciele. Każdy poród jest inny i nie sposób przewidzieć co się podczas niego wydarzy. Ale nie ma się co stresować.

U mnie 1 ciąża była siłami natury teraz tez chce taką:). Dziewczyny dajcie mi pomysł czym zastąpić kawę. Przed ciąża byłam wielka kawoszka minimum 3 kawki były pite. Teraz sam zapach mnie odrzuca... bez kofeiny nie mogę funkcjonować normalnie. Chociaż jedna dawka z rana i będę przeszczęśliwa. Dziś kupiłam sobie energetyka bo byłam nie tomna, dopiero jak wypiłam to coś mnie podkusiło żeby przeczytać czy kobieta w ciąży może i jednak nie można... wiec to był ostatni raz z Monsterem w ciąży. Jutro chyba zacisnę zęby i wypije ta kawę... znacie jakiś zdrowy odpowiednik?
Ja właśnie tez mam problem z nie piciem kawy, jestem nie do życia. Pije jedną rano.

reklama
Do góry