reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
U nas wczoraj było spaghetti tylko dla małej mięsko gotowane a nie smażone i dodana marchewka. Cebula, czosnek, zioła normalnie jak dla nas i makaran spaghetti tylko na mniejsze kawałki pocięty 🤣

U nas 6 ząbków ale chyba idą kolejne bo tryb maruda 🙄😁
Czy Wasze maluchy mają teraz przerwe miedzy gornymi jedynkami? Wiem ze jeszcze do konca nie wyszly ale synek ma teraz z 4 mm przerwy. Wydaje mi sie ze to przez gorne wedzidelko ale moze wymyslam 🙄 i sie zejdzie jak juz wyjda cale ?

U nas z jedzeniem to nadal kiepsko. Ledwie max kilka lyzeczek zdolam wcisnac albo nic. No chyba ze dostanie do reki chleb, placka czy ogórka. Czekam niech już usiądzie to będzie blw 😬
Mój nadal nie raczkuje chociaż zaczął sie wspinać na kolana przy meblach więc sie boje czy nie bedzie wogole raczkowal 🙄

Ale mi narobiliscie apetytu tymi przepisami 😋😋😋

Już jakiś czas temu pisałam o tym tutaj, że też mnie ta przerwa między zębami nirpokoi (też jesteśmy po podcięciu wędzidełka podwargowego) i mnie tu uspokoilyscie że jak wyjdą stałe ząbki to będzie lepiej.
Od laryngologa wiem, że raczej jesteśmy skazani na aparat ortodontyczny w przyszłości. Te dwójki które już sie pokazały niestety też są z lekkimi odstępami od jedynek 😑

Btw Nela zjadła pierwszy raz cała porcję zupki pomidorowej z makaronem 💪

U nas tylko dolne jedynki narazie ale chyba ida górne, czekamyyyy! Co do aparatu to uwaga: będę nosić drugi raz w życiu staly. Nosiłam dwa lata jak byłam dzieckiem i teraz musze znowu bo niewyrwane 8ki pokrzywiły na nowo. Nie jakoś bardzo ale mnie to wku****. Tez myślę że mleczaki mogą mieć przerwy i to nie znaczy ze stale tez będą miały także spokojnie, nie martwcie się.tym :)

Już jakiś czas temu pisałam o tym tutaj, że też mnie ta przerwa między zębami nirpokoi (też jesteśmy po podcięciu wędzidełka podwargowego) i mnie tu uspokoilyscie że jak wyjdą stałe ząbki to będzie lepiej.
Od laryngologa wiem, że raczej jesteśmy skazani na aparat ortodontyczny w przyszłości. Te dwójki które już sie pokazały niestety też są z lekkimi odstępami od jedynek 😑

Btw Nela zjadła pierwszy raz cała porcję zupki pomidorowej z makaronem 💪
Zapytalam moją mame ktora jest dentystka (ale nie dzieciecą tylko ogolnie) i uspokajala ze sie zejdzie. Hmmm nie pamietam zeby tak bylo u starszej corki. Ale podobno ja tez tak mialam i szpary teraz nie mam 😁
Ja mialam w dziecinstwie taki aparat wyjmowany, nie staly. Brrrr. I takie homonto na noc 😬 ale rzeczywiscie sie wyprostowaly. Ale tez potem zaczely sie wypychac osemki i troche mi pokrzywily jedynki. Chyba tez za to sie muszę wziąć po tej calej pandemii. Tylko te wyrwanie osemek mnie troche (a nawet mocno) przeraza 😳😳😳

reklama
Do góry