reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Jako dziecko też nosiłam taki zakładany i wszystko ładnie wyrównał. By było idealnie pod linijkę 🤣 mogłabym założyć stały, ale teraz już mi się niechce 😜 Wolę kasę przeznaczyć jakby synowi był potrzebny. Jemu wtedy bardziej przyda się niż mi.
Mała dziś zaczęła świadomie mówić mama. Wcześniej było, głównie gdy się zalila a teraz wola mnie, albo jak coś jej smakuje to mówi 🤩
Dziś na obiad zrobiłam kurczaka w sosie z mascarpone i ziół prowansalskich a do tego płatki ryzowe. Wczoraj robiłam na kolację Proziaki i małą też wcinała.

reklama
Jako dziecko też nosiłam taki zakładany i wszystko ładnie wyrównał. By było idealnie pod linijkę 🤣 mogłabym założyć stały, ale teraz już mi się niechce 😜 Wolę kasę przeznaczyć jakby synowi był potrzebny. Jemu wtedy bardziej przyda się niż mi.
Mała dziś zaczęła świadomie mówić mama. Wcześniej było, głównie gdy się zalila a teraz wola mnie, albo jak coś jej smakuje to mówi 🤩
Dziś na obiad zrobiłam kurczaka w sosie z mascarpone i ziół prowansalskich a do tego płatki ryzowe. Wczoraj robiłam na kolację Proziaki i małą też wcinała.
Jak małej będzie potrzebny aparat to oczywiście też dostanie :D mam wrażenie że jest świadome mama. Zarówno jak się zali i parę razy patrzyła na mnie i powiedziala. Tata tez sie udało! Ale to może być już świadome? Wlasnie sie zastanawiam czy to tak szybko

Może, jak najbardziej. Pamiętam, że starszy w tym wieku co rano wolała mnie stojąc już w łóżeczku.
Lila też zaczęła przytulać się do piersi, gdy chce zasnąć a gdy chodzi o samo jedzenie to wtedy podchodzi i łapie za bluzkę.

Homo to😁 też przez to przechodziłam za dzieciaka, trochę pomogło ale niewiele.
Z tym mówieniem mama to najbardziej świadomie to chyba jest w płaczu jak probuje coś wymusić. Na szczęście rzadko jeszcze wymusza😁 jak chce cyca to podchodzi, wciąga się po kolanach na mnie, staje i ciagnie za bluzkę 😀😀

Jeju jak ja Wam zazdroszcze ze Wasze dzieciaczki jedza kanapki, makarony itp. Moj nawet banana rozciapanego widelcem ledwo toleruje... tylko papki i kaszki.

Jeju jak ja Wam zazdroszcze ze Wasze dzieciaczki jedza kanapki, makarony itp. Moj nawet banana rozciapanego widelcem ledwo toleruje... tylko papki i kaszki.
Kurcia u nas też był z jedzeniem ogromny problem. Przed każdym posiłkiem byłam już znerwicowana, bo wiedziałam, że zje góra 3 łyżeczki. Po podcieciu wedzidełka totalna zmiana. Nie wiem , czy to było powodem ale je wszystko. Nawet gródki, których wcześniej nie tolerował. Może też po prostu dojrzał do tego etapu🤷‍♀️ Trzymam kciuki, żeby i u Was się poprawiło.

Kurcia u nas też był z jedzeniem ogromny problem. Przed każdym posiłkiem byłam już znerwicowana, bo wiedziałam, że zje góra 3 łyżeczki. Po podcieciu wedzidełka totalna zmiana. Nie wiem , czy to było powodem ale je wszystko. Nawet gródki, których wcześniej nie tolerował. Może też po prostu dojrzał do tego etapu[emoji2368] Trzymam kciuki, żeby i u Was się poprawiło.
A nie myślałaś o wizycie u neurologopedy, by sprawdził czy wszystko ok np. wedzidelkiem i nie tylko?
On mial podcinane wedzidelko 2x i jestesmy pod stala opieka neurologopedy. Teoretycznie jest wszystko ok. On sie na grudkach nie krztusi. Tylko jak poczuje je w buzi to otwiera buzie i nawet nie probuje jesc. Tak jakby szokuje go ta konsystencja;)

On mial podcinane wedzidelko 2x i jestesmy pod stala opieka neurologopedy. Teoretycznie jest wszystko ok. On sie na grudkach nie krztusi. Tylko jak poczuje je w buzi to otwiera buzie i nawet nie probuje jesc. Tak jakby szokuje go ta konsystencja;)
Moze nie jest jeszcze gotowy...? Co mu dajesz w grudkach? Moze mu nie smakuje poprostu :D

reklama
Do góry