reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

A w nocy też znajdujesz ja w pozycji na czworaka? Moja często takąp ozycje zajmuje 🤣
Spi ze mną wiec jej główna pozycja to przyssanie :D ale często ma tak ze się budzi i od razu siada. Śmiesznie to wygląda, taka zaspana i chwieje się na boki, włosy każdy w inna stronę- rozczula mnie to! Dzisiaj po kupie stwierdziłam ze zdejmę pampers żeby polatala z gołym tyłkiem ale okazało się że to nie koniec wiec możecie sobie wyobrazić jak bardzo miałam gówniany poranek :D

reklama
@Darapuszkin to jest urocze to przebudzanie się i siadanie 😁 Nela jeszcze odkąd wstaje na nogi to jeszcze wdrapuje się po szczebelkach i zaspana też się kiwa na boki😀
Co do pozycji spania, tfu tfu ale zauważyłam, że jak przewróci się na brzuch i podciągnie nóżki i dupkę w górę to śpi najlepiej. Do tego jeszcze ułoży się w poprzek łóżeczka i przyklei do ściany to już w ogóle najlepsza dla niej pozycja😁
Na śniadanie postęp, zjadła trochę mojego omleta, zobaczymy jak obiadek czy wciągnie.

U nas też ostatnio było tak, że w nocy się budził i urządzał sobie pogawędki🙈 odpukać na razie minęło i ładnie śpi. Strasznie się ślini i wkłada wszystko do buzi. Też się zastanawiam czy to nie idą czasem kolejne ząbki. U nas już jest 8. Teraz powinny wybijać 4. Dzisiaj zaczął raczkować i to dość intensywnie. Co do jedzenie to też się polepszyło. Chyba podciecie wedzidełka pomogło.

Zrobiłam wczoraj pulpety rybne w sosie śmietankowym. Polecam bo to fajny sposób na podanie ryby, wyszły bardzo miękkie, rozpadały się wiec mala spokojnie jadła sama. Zmiksowany filet z dorsza, jajko, 2 łyżki kuskus, lyzka manny, cebula, marchewka, wszystko na masę i kulki z tego jeszcze obtoczone w mace. Trzeba lekko podsmażyć, dodać smietanki 12% z wodą i przyprawy. Ja dałam swiezy koperek i zioła prowansalskie. Dusi się około 20 min.

reklama
Też mamy w grudniu druga dawkę meningokokow i wątpię że sytuacja się unormuje do tego czasu 😑
Jak czytam Wasze przepisy to aż mi wstyd, że ja tak nie potrafię córce dogodzić, ale staram się naprawdę. Wczoraj np zrobilam rosół z kury wiejskiej (od mamy) to jak na jej możliwości wciągnęła sporo. Dziś planuję zrobić pomidorową, zobaczymy co będzie 😁

Do góry