reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

My teraz meningokoki wiec jakos tak bardzo mi sie nie spieszy ale chcialabym miec to juz z glowy zanim rozszaleja sie jesienne wirusy...

Bardzo przezywalam to pierwsze przeziebienie ale skonczylo sie na katarze i lekkim kaszlu. Mysle ze to przez zęby. Wylazly jedynki i choroba przeszla...
A tym prevenarem w koncu szczepilscie 2+1 czy 3+1? U mnie lekarze nie czają tego 2+1 😒
U nas to na pewno nie zęby tylko siostra znosi wirusiki z przedszkola, akurat u nas nie ma wątpliwości 😅
Ja sie martwie tym odciaganiem katarkiem bo wrzeszczy w nieboglosy, pewnie bedzie mial jakas traume bo co chwile chory 😥😥😥

reklama
U mnie mała miała pierwsze przeziębienie w wieku ok 2 czy 3 tyg. Na szczęście wtedy tylko katar ją dopadł, ale starszego inhalowalam by szybciej wyszedł. Kaszlał jak gruźlik (pół szkoły chorowało wtedy).
@Darapuszkin myślę, że śmiało po 2 tyg szczepić możesz. U nas kolejna dawka meningokoki na koniec października.
Co do smarków na zęby mój starszy zawsze miał katar jak ząbkował i luźniejsze kupki.

@middayjoy lepiej katarek w ruch niż zapalenie płuc czy oskrzeli. Mniejsze zło.

U nas mala tez wrzeszczy okropnie przy odciaganiu ale robilam to bardzo systematycznie i pomoglo... lekarz kazal nam kupic nasivin kids bo mala wagowo jak roczniak i psikac po razie tylko na noc ale juz jej odstawiam bo tego za duzo chyba nie mozna.

Dziewczyny z czym podawałyście Maluchom awokado?

Mam pierwsze ugryzienie na koncie. Młoda zamiast ssać to dziabneła mnie, gdy powiedziałam że nie wolno zaczęła się śmiać. Drugi raz po chwili to samo. Aż w końcu powiedziałam, że nie będzie jedzenia i schowałam pierś. Obraziła się do tego stopnia, że później nie chciała wziąć jak jej proponowałam 😜 Dopiero jak się przespala to zmieniła zdanie.

Dziewczyny z czym podawałyście Maluchom awokado?

Mam pierwsze ugryzienie na koncie. Młoda zamiast ssać to dziabneła mnie, gdy powiedziałam że nie wolno zaczęła się śmiać. Drugi raz po chwili to samo. Aż w końcu powiedziałam, że nie będzie jedzenia i schowałam pierś. Obraziła się do tego stopnia, że później nie chciała wziąć jak jej proponowałam 😜 Dopiero jak się przespala to zmieniła zdanie.
Dawałam ale szału nie zrobiło ;)
No mnie na poczatku przez kilka dni po wyjsciu dolnych jedynek tak gryzł ze juz tez zabieralam, i tez sie smial jak mówilam ałaaa 🙃 na szczescie potem przestał. Teraz w weekend znów zaczął kąsać, może w końcu górne się wyłonią

Oj współczuję gryzienia przez maluchy. Oby Wam ran nie porobily. 😳
Awokado nie podawałam bo samo jest mdłe a tak to z czym podać hmm.

reklama
Do góry