reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Ale po prostu jej wygrzebujesz to z buzi czy czekasz aż sama sobie poradzi? Ja mimo, że wiem że on ma po prostu jedzenie płytko w buzi to nie daje rady czekać i patrzeć jak się męczy..
Hej, rób jak się czujesz bezpiecznie. Jesli sie na razie boisz to wygrzebuj 🙃 z czasem bedziesz widziala ze sobie lepiej radzi i mozesz czekac troche dluzej.

Mój tez wpycha sobie na maxa do buzi. Ja raczej nie wygrzebuje (wlasnie boje sie ze niechcacy wepchne glebiej) tylko (jak juz odczekam kilka sekund i widze ze nie daje rady) przekladam na moich nogach brzuchem , twarza do dolu. To zazwyczej juz zalatwia sprawe - czasem trzeba jak to nie pomaga, postukac ręką (w kształcie łódeczki) kilka razy po plecach. Ale to rzadko.
Sytuacja z dzis- dalam mu bułe w lezaczku podczas naszej kolacji. Widze ze sie ksztusi, wypinam szybko z lezaczka, przekladam na swoje kolana twarzą do dołu, a mały juz w tym momencie zauwaza na stole talerz na ktorym lezą pokrojone ogorki i od razu siega reką po ogorka w momencie jak go przekrecam 🙃🙃🙃 i od razu bo juz mu widocznie chleb wyleciał, pakuje te ogórki do paszczy 😅😅😅

@middayjoy to mały As. Może obmyślał plan jak dostać się do tych ogórków😂😉Ja narazie z takich większych rzeczy dawałam brokuł, cukinię, fasolkę, chrupki i biszkopty. Te dwa ostatnie smakołyki pcha do buzi, najchętniej połknął by w całości😉Próbowałam dzisiaj już kolejny raz brokuł i cukinię w całości z sosikiem z jogurtu naturalnego i bazyli. Jak tylko zobaczył zielone na talerzu to ryk. Podotykał rączka i zaczął się wyginać. Dopiero jak wzięłam talerz i zaczęłam karmić go rosołkiem ze słoika to się uspokoił. Jest cięty na brokuła pod każdą postacią🙈

reklama
My teraz meningokoki wiec jakos tak bardzo mi sie nie spieszy ale chcialabym miec to juz z glowy zanim rozszaleja sie jesienne wirusy...

Bardzo przezywalam to pierwsze przeziebienie ale skonczylo sie na katarze i lekkim kaszlu. Mysle ze to przez zęby. Wylazly jedynki i choroba przeszla...

Do góry