reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
U nas pobudki co 2 godziny trwają już od dobrych 2 tygodni.. Mały kiepsko znosi wyrzynanie ząbków a dopiero idzie druga dolna jedynka. Już miałam wrażenie, że się przebiła i będzie lepiej, ale jednak dalej czekamy. Mam wrażenie, że te maści w ogóle nie działają, też tak macie?

A ja sie pochwalę, że Kuba stanął sam w łóżeczku. Stanął pierwszy raz samodzielnie 2 dni temu i od tego czasu ciągle to robi. Śmieszne te dzieciaki, jak załapią coś nowego, to ćwiczeniom nie ma końca ;)
Wydaje mi się, że to trochę za wcześnie i pewnie skonsultujemy to z naszą fizjo, czy robi wszystko poprawnie.. Żeby się nie pokrzywił od nowości ;P

Nie wiem jak Wy, ale ja nie potrafię spać w dzień jak mała ma drzemkę. Wczoraj miała aż 1,5 spania alna cały dzień 🤦‍♀️
Zanim zaśnie to też cuduje: buja się na czworaka, poplakuje, lata po calym łóżku 😵

U nas tez pobudki co godzine. Ale od tak dawna (chyba juz z miesiac) ze nie licze ze to zeby... cycek tez nie bo jest ma MM...[emoji3444][emoji3444] zombie.

Co do kolejnych ciąż. Ja sie mega boje baby bluesa. 4 pierwsze miesiace mimo ze dziecko bylo wyczekiwane i wywalczone, to jest tak czarny okres w moim życiu ze sie boje powtorki... paralizuje mnie to

U nas tez pobudki co godzine. Ale od tak dawna (chyba juz z miesiac) ze nie licze ze to zeby... cycek tez nie bo jest ma MM...
emoji3444.png
emoji3444.png
zombie.

Co do kolejnych ciąż. Ja sie mega boje baby bluesa. 4 pierwsze miesiace mimo ze dziecko bylo wyczekiwane i wywalczone, to jest tak czarny okres w moim życiu ze sie boje powtorki... paralizuje mnie to
Znam to z doswiadczenia 😣 Tez pierwsze kilka dobrych miesiecy po porodzie starszej corki było straaaszne. Na pewno bylo cos wiecej niz baby blues (to chyba trwa tylko kilka dni/tygodni). Pozniej troche wspomnienia blakną i o tym zapomnialam i juz po półtora roku chcialam rodzeństwo dla córki.
Dopiero w ostatnim trymestrze ciąży z mlodszym zaczelam sie mocno bac powtorki. Mowilam o tym mojemu partnerowi ze jak cos takiego sie powtorzy to ma mi szukac szybko psychiatry, mocno sie zabezpieczylam jesli chodzi o ewentualna pomoc z dzieckiem/domem w razie gdyby znow bylo wymagająco.
Na szczescie nic takiego tym razem nie mialo miejsca, tylko kilka dni baby blues ☺
Dobrze ze coraz wiecej sie mowi o depresji poporodowej i chyba jakies dzialania zaczynaja byc podejmowane. Ale to straszny syf i dziadostwo!!!

reklama
Tak, duzo kobiet ma depresje... duzo kolezanek po porodzie mowi "nie wiedzialam ze az taki zjazd moze byc". Dobrze ze sie mowi i moim zdaniem kobieta ktora przezywa taka zalamke po porodzie potrzebuje pomocy. Tak latwo oceniamy matki ktore porzucaja dzieci (niekoniecznie w humanitarny sposob) a moze jakby byla jakas profilaktyka to rzadziej by sie to zdarzalo

Do góry