reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
U nas pobudki co 2 godziny trwają już od dobrych 2 tygodni.. Mały kiepsko znosi wyrzynanie ząbków a dopiero idzie druga dolna jedynka. Już miałam wrażenie, że się przebiła i będzie lepiej, ale jednak dalej czekamy. Mam wrażenie, że te maści w ogóle nie działają, też tak macie?

A ja sie pochwalę, że Kuba stanął sam w łóżeczku. Stanął pierwszy raz samodzielnie 2 dni temu i od tego czasu ciągle to robi. Śmieszne te dzieciaki, jak załapią coś nowego, to ćwiczeniom nie ma końca ;)
Wydaje mi się, że to trochę za wcześnie i pewnie skonsultujemy to z naszą fizjo, czy robi wszystko poprawnie.. Żeby się nie pokrzywił od nowości ;P

Nie wiem jak Wy, ale ja nie potrafię spać w dzień jak mała ma drzemkę. Wczoraj miała aż 1,5 spania alna cały dzień 🤦‍♀️
Zanim zaśnie to też cuduje: buja się na czworaka, poplakuje, lata po calym łóżku 😵

U nas tez pobudki co godzine. Ale od tak dawna (chyba juz z miesiac) ze nie licze ze to zeby... cycek tez nie bo jest ma MM...[emoji3444][emoji3444] zombie.

Co do kolejnych ciąż. Ja sie mega boje baby bluesa. 4 pierwsze miesiace mimo ze dziecko bylo wyczekiwane i wywalczone, to jest tak czarny okres w moim życiu ze sie boje powtorki... paralizuje mnie to

U nas tez pobudki co godzine. Ale od tak dawna (chyba juz z miesiac) ze nie licze ze to zeby... cycek tez nie bo jest ma MM...
emoji3444.png
emoji3444.png
zombie.

Co do kolejnych ciąż. Ja sie mega boje baby bluesa. 4 pierwsze miesiace mimo ze dziecko bylo wyczekiwane i wywalczone, to jest tak czarny okres w moim życiu ze sie boje powtorki... paralizuje mnie to
Znam to z doswiadczenia 😣 Tez pierwsze kilka dobrych miesiecy po porodzie starszej corki było straaaszne. Na pewno bylo cos wiecej niz baby blues (to chyba trwa tylko kilka dni/tygodni). Pozniej troche wspomnienia blakną i o tym zapomnialam i juz po półtora roku chcialam rodzeństwo dla córki.
Dopiero w ostatnim trymestrze ciąży z mlodszym zaczelam sie mocno bac powtorki. Mowilam o tym mojemu partnerowi ze jak cos takiego sie powtorzy to ma mi szukac szybko psychiatry, mocno sie zabezpieczylam jesli chodzi o ewentualna pomoc z dzieckiem/domem w razie gdyby znow bylo wymagająco.
Na szczescie nic takiego tym razem nie mialo miejsca, tylko kilka dni baby blues ☺
Dobrze ze coraz wiecej sie mowi o depresji poporodowej i chyba jakies dzialania zaczynaja byc podejmowane. Ale to straszny syf i dziadostwo!!!

reklama
Tak, duzo kobiet ma depresje... duzo kolezanek po porodzie mowi "nie wiedzialam ze az taki zjazd moze byc". Dobrze ze sie mowi i moim zdaniem kobieta ktora przezywa taka zalamke po porodzie potrzebuje pomocy. Tak latwo oceniamy matki ktore porzucaja dzieci (niekoniecznie w humanitarny sposob) a moze jakby byla jakas profilaktyka to rzadziej by sie to zdarzalo

Do góry