reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

A co masz na mysli z koordynacja przy wczesnym wstawaniu? Nie zebym teraz miala ten problem 😅
Ale corka wstawala w wieku 7 miesiecy czyli jak dla mnie wczesnie i nic nie zauwazylam zeby miala problemy. Na rowerze juz jezdzi 🤔
Źle się wyraziłam bo mam 5 min na napisanie 🙈 moja wstawała wcześnie (teraz nastolatka) bo miała 6mcy. Założyłam że skoro jej tak dobrze idzie to jest sprytna i skorydnowana. (Bo była 😁) a przegapiłam inne rzeczy. Piszę o sobie. Broń Boże o którejś z was. Chciałabym podkreślić że bardzo ważne jest zastanawianie się nad sygnałami wysyłanymi nam przez dziecko. No ale to już pewnie wiecie 😉 też się martwiłam krzywymi nogami. Jako panna ma proste 😉 tyle u nas. Ps. Jako pedagog specjalny wiem że ważne jest współdzielenie pola uwagi, wskazywanie palcem i warto na to zwracać uwagę. Integrację sensoryczna tylko liznęłam. 😉

reklama
@Darapuszkin rozwalilas mnie tym pytaniem o krzywe nóżki 😁 u nas jest to samo.
Co do spacerów na siedząco to tfu tfu ale póki Nela siedzi to spacery są o niebo lepsze. Ostatnio ulubila sobie trzymać się za tą jakby barierkę z przodu wózka, to tak uroczo wygląda i rozgląda się na boki.
Dziś zabrałam ją na plac zabaw, wsadziłam do orlego gniazda i jaki uciech miała dziewczyny 😍 polecam to delikatne buju buju 😁 u nas niestety nie ma możliwości zamontowania huśtawki w mieszkaniu, więc zostaje nam taka huśtawka 💪

Załączniki

• IMG_20200917_135833.jpg
    IMG_20200917_135833.jpg
    3,3 MB · Wyświetleń: 59
Źle się wyraziłam bo mam 5 min na napisanie 🙈 moja wstawała wcześnie (teraz nastolatka) bo miała 6mcy. Założyłam że skoro jej tak dobrze idzie to jest sprytna i skorydnowana. (Bo była 😁) a przegapiłam inne rzeczy. Piszę o sobie. Broń Boże o którejś z was. Chciałabym podkreślić że bardzo ważne jest zastanawianie się nad sygnałami wysyłanymi nam przez dziecko. No ale to już pewnie wiecie 😉 też się martwiłam krzywymi nogami. Jako panna ma proste 😉 tyle u nas. Ps. Jako pedagog specjalny wiem że ważne jest współdzielenie pola uwagi, wskazywanie palcem i warto na to zwracać uwagę. Integrację sensoryczna tylko liznęłam. 😉
No wiadomo ze łatwo coś przegapic u dziecka tym bardziej ze nie jest sie specjalista. Boje sie ze wlasnie cos powychodzi juz po fakcie ze cos jako rodzic sie przeoczylo dlatego dobrze tez z roznych zrodel sluchac rad i uczyc sie na cudzych doswiadczeniach 🙂

reklama
Chyba tak :)
a juz raczkuje?
Moj tez tak na palcach sie unosi czesto jak Twoja córa lewą nogą na zdjęciu - jak do pompki. To ok myślicie? 🤔
Próbuje, buja się i jak przełoży nogę do przodu to od razu daje obie ręce i ładuje na płasko. Efekt przemieszczdnia osiąga, ale nie ten co trzeba. Póki co częściej pełza.

Do góry