reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dzieki dziewczyny, jestescie ekstra! Wiem co w tym jest najgorsze - odpalanie neta i czytanie forów o chorobach. Od razu pasuja wszystkie objawy i nakrecam sie jak szalona! Musze sie jakos powstrzymac. Nie pomaga brak cnoty cierpliwosci... :(

Moze Roma czuje moje zdenerwowanie bo wczoraj byl dzien ze dala mi popalic jak nigdy. Nie moglam isc sie nawet wyszczac bo wrzeszczala jak.ja na moment odlozylam. Dopiero noc jest ukojeniem bo przespala 5h.

Dziekuje Wam bardzo!

reklama
Moja ostatnio miała takie dni, że wszędzie latałam z nią w leżaczku albo na rękach w pionie chodząc. Usiąść nie mogłam, bo zaraz był wrzask a kręgosłup w tylek już mi wchodził. Do tego lekcje ze starszym zrób 🤦‍♀️
Już mam po dziurki w nosie tego nauczania. Nasza nauczycielka tyle zadaje, że mam bite 4h wyjęte z życiorysu a gdzie jeszcze jakieś przerwy, bo "mamo ile jeszcze, mamo już mi się niechce". Ja się denerwuje, dziecko też. W domu też trzeba coś zrobić, bo zębów w parapet nie wbijemy i o pranie potykać się nie będziemy. Do 16.00 znim wróci mąż jestem u robiona po pachy. Nieraz pranie z rana on dopiero wywiesza a kończy robić obiad. Na spacer jak ładna pogoda też fajnie wyjść i się choć na chwilę zresetować, tyle że z tyłu głowy są te cholerne lekcje które trzeba skończyć i odesłać. Dni marudera są boskie 😂

O rany wspolczuje... Roma raczej predko rodzenstwa nie bedzie miala bo tak daje popalic :D a tu jeszcze jakies lekcje. Pranie to wywiesilam z predkoscia swiatla wczoraj przy wrzasku a jedzenie zamowilam bo bym oszalala... nie wiem co sie jej stalo. Moze to taki etap.

@Cookie_ wspolczuje lekcji, slyszalam ze to hardcore
@Dorapuszkin szybko sie zapomina o tych trudnych poczatkach i mysli o rodzenstwie nadchodza szybciej niz mozna sie spodziewac 😝

Moja ostatnio miała takie dni, że wszędzie latałam z nią w leżaczku albo na rękach w pionie chodząc.
U naa dziś to samo. Od samego rana, Nela miała może ze 3 drzemki w tym jedna "długa" na pół godziny. Wczoraj też troszkę himerowala, ale myślałam że to na zmianę pogody. Otóż teraz dla mnie to jest inne i jedyne wyjaśnienie: SKOK 😁
Mała skończyła 14 tygodni w poniedziałek więc myślę, że to powoli może się znów zaczynać -,-.

Z tymi lekcjami to Ci współczuję, bo sama nie mogę jednego szkraba ogarnąć 🙂

@middayjoy teraz ciezko mi w to uwierzyć :D. Dzisiaj mam wizyte u gin i chce zapytac o tabletki jednoskkadnikowe - podobno mozna przy kp.
Daj znać co Ci ginekolog zapisze, ja dostałam Limetic jakieś 1,5 miesiąca temu, ale nie wykupiłam tej recepty (na wizycie się dowiedziała, że jeszcze długo nie będę miała okresu), idę teraz w piątek do innego ginekologa i zobaczę co mi powie.

Mi babka powiedziala ze niedlugo moge miec okres bo endometrium 3.3mm i mowila ze nawet jak nie ma okresu to moze byc owu. Dostalam tylko kod receptt wiec jak wykupie to dam znac to co :D

U nas dzien z mala byk spoko a przed chwila pol godziny takiego wrzasku. I domysl sie czlowieku o co chodzi...

Hej dziewczyny.
My bylismy dzis z naszym małym u fizjoterapeuty. Pani stwierdziła lekką asymetrię ułożeniową i zaleciła zestaw ćwiczeń.
Co do leżenia na brzuszku to powiedziała, że jak najwięcej i ważna jest jakość leżenia. W trzecim miesiącu życia łokcie opierając się o podłoże powinny znajdować się pod linią barków (nasz ma trochę cofnięte i musimy to skorygować ćwiczeniami).
Spytałam też czy można nosić takiego malca w nosidle i ewentualnie w jakim i zostało nam polecone nosidło Storchenwiege Babycarrier jako odpowiednie nawet dla takich małych dzieci, które jeszcze nie siedzą samodzielnie. My akurat znamy to nosidło, bo rodzina używa i sobie chwali, więc pewnie i my zakupimy.

reklama
Hej dziewczyny.
My bylismy dzis z naszym małym u fizjoterapeuty. Pani stwierdziła lekką asymetrię ułożeniową i zaleciła zestaw ćwiczeń.
Co do leżenia na brzuszku to powiedziała, że jak najwięcej i ważna jest jakość leżenia. W trzecim miesiącu życia łokcie opierając się o podłoże powinny znajdować się pod linią barków (nasz ma trochę cofnięte i musimy to skorygować ćwiczeniami).
Spytałam też czy można nosić takiego malca w nosidle i ewentualnie w jakim i zostało nam polecone nosidło Storchenwiege Babycarrier jako odpowiednie nawet dla takich małych dzieci, które jeszcze nie siedzą samodzielnie. My akurat znamy to nosidło, bo rodzina używa i sobie chwali, więc pewnie i my zakupimy.
Super, tez mam zamiar sie wybrac. Troche mnie martwi ze synkowi czasem tak glowa opada bezwladnie, starsza jakos silniejsza była w tym wieku. Poza tym nadal niechetnie lezy na brzuszku, moze fizjo podpowie jakies cwiczenia na polubienie 😉
Planuje tez w koncu sama isc do gin bo jeszcze przez ta pandemie nie dotarlam 😒 no i moze tez do fizjo ginekologicznego sie wypuszcze ;) zaszaleje a co ;)

Do góry