A przyspieszyc to mozna przez robienie rowerka z nozek, masaz brzuszka. Jak juz bedzie sie meczyl czy cos bedzie nie tak to czopek glicerynowy (ale to juz troche inwazyjne i moze potem rozleniwiac wyproznianie), raczej nie poleca sie starych sposobow typu grzebanie koncowka termometra czy kateterków ktore wlasnie tez moga szkodzicDziewczyny, u nas nie ma kupy już 6ty dzień. Czy u Was też były takie długie przerwy? Co prawda nie widzę, żeby się mały jakoś szczególnie męczył, ale ma więcej gazów i są wyjatkowo nieprzyjemne. Czy można jakoś przyspieszyć pojawienie się kupy? Czy nie ma się co przejmować?
reklama
Darapuszkin
Fanka BB :)
U nas najdluzej 5 dni. Zwykle co 3 jest kupa ale slyszalam ze do 10 dni bez jest ok jesli nie ma zadnych objawow. Podobno czopki glicerynowe mozna stosowac
Cookie_
Moderator
U mnie mała miała podany 2 razy czopek, gdy dochodziło do 14 dni.
Średnio do 5-10 mamy sprawę zakończoną. Nic ja nie boi, puszcza gazy jest radosna. Tak już ma i nie martwię się tym. Jedynie jak już zrobi to po szyję zamusztardzona jest
Pierdzi jak stary chłop i jak czasem walnie to klękajcie narody i bez maski nie podchodź. Taka nieprzyjemna zapachowo bomba. Syn był inny robił codziennie lub max do 3 dni.
Średnio do 5-10 mamy sprawę zakończoną. Nic ja nie boi, puszcza gazy jest radosna. Tak już ma i nie martwię się tym. Jedynie jak już zrobi to po szyję zamusztardzona jest
Pierdzi jak stary chłop i jak czasem walnie to klękajcie narody i bez maski nie podchodź. Taka nieprzyjemna zapachowo bomba. Syn był inny robił codziennie lub max do 3 dni.
Olga089
Daję probiotyk, do tej pory była to Biogaia, ale ostatnio nie było w aptece i kupiłam Dicoflor. Może jednak to kwestia probiotyku?U mojego nadal kilka kup dziennie. Ale u starszej corki były co 7- 10 dni az do rozszerzania diety.
Nawet do 10 dni przerwy moze byc przy kp i jesli nic sie nie dzieje, w sensie nie meczy sie. A wczesniej jak robił kupki? Dajesz jakis probiotyk?
Jest taki artykul u hafiji o kupkach
Trochę się jednak męczy ten mój malec, jest bardziej marudny i od wczoraj to już się pręży i stęka. Ale nic z tego nie wychodzi..
Zazwyczaj kupka była co 2 dni, a tu taka długa przerwa.
Hmm, jesli to nie jest u niego normalne to moze sprobuj troche porobic ten rowerek nozkami i zrobic masaz brzuszka- okrezny zgodnie z ruchem wskazowek zegara. A jak nie zadziala to daj czopek.Daję probiotyk, do tej pory była to Biogaia, ale ostatnio nie było w aptece i kupiłam Dicoflor. Może jednak to kwestia probiotyku?
Trochę się jednak męczy ten mój malec, jest bardziej marudny i od wczoraj to już się pręży i stęka. Ale nic z tego nie wychodzi..
Możesz podać czopek glicerynowy. Przekrój na pół i kupa będzie do godzinyDaję probiotyk, do tej pory była to Biogaia, ale ostatnio nie było w aptece i kupiłam Dicoflor. Może jednak to kwestia probiotyku?
Dziewczyny, tu znalazlam fajny artykul o obracaniu sie
My jutro mamy usg bioderek
Obroty - co warto wiedzieć - obracanie dziecka na brzuch - MamaFizjoterapeuta
W rozwoju psychomotorycznym dziecka umiejętność obrotów jest jedną z ważniejszych umiejętności, które maluszek musi opanować, aby jego dalszy rozwój mógł przebiegać w sposób prawidłowy. Obroty to podstawa do wszelakich zmian pozycji i późniejszej lokomocji. Jednak nie wszystkim dzieciom...
mamafizjoterapeuta.pl
I jak Olga sytuacja? Udalo sie?Daję probiotyk, do tej pory była to Biogaia, ale ostatnio nie było w aptece i kupiłam Dicoflor. Może jednak to kwestia probiotyku?
Olga089
Uff.. udało się Dziś cały dzień była walka, robiliśmy rowerek, masowałam brzuszek i na zmianę nosiłam na rękach. Marudził mi cały dzień, ale chciałam jeszcze poczekać, zanim podam czopek. Mam nadzieję, że bączki będą teraz mniej śmierdząceI jak Olga sytuacja? Udalo sie?
Dzięki za rady!
reklama
A dużo kupy było?Uff.. udało się Dziś cały dzień była walka, robiliśmy rowerek, masowałam brzuszek i na zmianę nosiłam na rękach. Marudził mi cały dzień, ale chciałam jeszcze poczekać, zanim podam czopek. Mam nadzieję, że bączki będą teraz mniej śmierdzące
Dzięki za rady!