reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny, u nas nie ma kupy już 6ty dzień. Czy u Was też były takie długie przerwy? Co prawda nie widzę, żeby się mały jakoś szczególnie męczył, ale ma więcej gazów i są wyjatkowo nieprzyjemne. Czy można jakoś przyspieszyć pojawienie się kupy? Czy nie ma się co przejmować?
A przyspieszyc to mozna przez robienie rowerka z nozek, masaz brzuszka. Jak juz bedzie sie meczyl czy cos bedzie nie tak to czopek glicerynowy (ale to juz troche inwazyjne i moze potem rozleniwiac wyproznianie), raczej nie poleca sie starych sposobow typu grzebanie koncowka termometra ;) czy kateterków ktore wlasnie tez moga szkodzic

reklama
U nas najdluzej 5 dni. Zwykle co 3 jest kupa ale slyszalam ze do 10 dni bez jest ok jesli nie ma zadnych objawow. Podobno czopki glicerynowe mozna stosowac

U mnie mała miała podany 2 razy czopek, gdy dochodziło do 14 dni.
Średnio do 5-10 mamy sprawę zakończoną. Nic ja nie boi, puszcza gazy jest radosna. Tak już ma i nie martwię się tym. Jedynie jak już zrobi to po szyję zamusztardzona jest 😂😝😜
Pierdzi jak stary chłop i jak czasem walnie to klękajcie narody i bez maski nie podchodź. Taka nieprzyjemna zapachowo bomba. Syn był inny robił codziennie lub max do 3 dni.

U mojego nadal kilka kup dziennie. Ale u starszej corki były co 7- 10 dni az do rozszerzania diety.
Nawet do 10 dni przerwy moze byc przy kp i jesli nic sie nie dzieje, w sensie nie meczy sie. A wczesniej jak robił kupki? Dajesz jakis probiotyk?
Jest taki artykul u hafiji o kupkach
Daję probiotyk, do tej pory była to Biogaia, ale ostatnio nie było w aptece i kupiłam Dicoflor. Może jednak to kwestia probiotyku?
Trochę się jednak męczy ten mój malec, jest bardziej marudny i od wczoraj to już się pręży i stęka. Ale nic z tego nie wychodzi..
Zazwyczaj kupka była co 2 dni, a tu taka długa przerwa.

Daję probiotyk, do tej pory była to Biogaia, ale ostatnio nie było w aptece i kupiłam Dicoflor. Może jednak to kwestia probiotyku?
Trochę się jednak męczy ten mój malec, jest bardziej marudny i od wczoraj to już się pręży i stęka. Ale nic z tego nie wychodzi..
Hmm, jesli to nie jest u niego normalne to moze sprobuj troche porobic ten rowerek nozkami i zrobic masaz brzuszka- okrezny zgodnie z ruchem wskazowek zegara. A jak nie zadziala to daj czopek.

Możesz podać czopek glicerynowy. Przekrój na pół i kupa będzie do godziny

Dziewczyny, tu znalazlam fajny artykul o obracaniu sie
My jutro mamy usg bioderek

I jak Olga sytuacja? Udalo sie?

reklama
Uff.. udało się ;) Dziś cały dzień była walka, robiliśmy rowerek, masowałam brzuszek i na zmianę nosiłam na rękach. Marudził mi cały dzień, ale chciałam jeszcze poczekać, zanim podam czopek. Mam nadzieję, że bączki będą teraz mniej śmierdzące ;)
Dzięki za rady!
A dużo kupy było?

Do góry