reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

W sumie w piatek konczy 12 tygodni a to jest czas trzeciego skoku. Poki jest na rekach to ok ale odlozenie jej wiaze sie z histeria totalna... zauwazylam ze czesciej przyklada do buzi prawa raczke, druga macha i tez czasami ssie ale generalnie widze ze znacznie czesciej jest to prawa. Pediatra mowila ze nie ma asymetrii i teraz zastanawiam sie z czego to moze wynikac. Nie chce czytac neta bo juz znalazlam jedna informacje ze to moze swiadczyc o porazeniu dzieciecym... :/ ciekawe czy moze miec na to wplyw fakt ze czesciej ja nosze na lewym ramieniu i ma zdecydowanie latwiejszy dostep wtedy do prawej raczki. Macie jakies doswiadczenia?

reklama
W sumie w piatek konczy 12 tygodni a to jest czas trzeciego skoku. Poki jest na rekach to ok ale odlozenie jej wiaze sie z histeria totalna... zauwazylam ze czesciej przyklada do buzi prawa raczke, druga macha i tez czasami ssie ale generalnie widze ze znacznie czesciej jest to prawa. Pediatra mowila ze nie ma asymetrii i teraz zastanawiam sie z czego to moze wynikac. Nie chce czytac neta bo juz znalazlam jedna informacje ze to moze swiadczyc o porazeniu dzieciecym... :/ ciekawe czy moze miec na to wplyw fakt ze czesciej ja nosze na lewym ramieniu i ma zdecydowanie latwiejszy dostep wtedy do prawej raczki. Macie jakies doswiadczenia?
Pewnie tak, ma wplyw te noszenie. Teoretycznie pielegnowac i nosic trzeba w miare po rowno z obu stron, ale wiadomo jak juz plecy odpadaja to nie ma ci wybrzydzac.
U nas takie zachowanie bylo w 2 pierwszych skokach. Mi sie wydaje ze jak dobrze spi to znaczy ze fizycznie nic jej nie dokucza. Poczekaj jeszcze z 3 dni i zobaczysz czy przejdzie to znaczy skok a jak nie to zaczniesz sie martwic.

A moj wlasnie tez dzis chyba zaczyna skok i taki humor - dla pocieszenia 😅 łączę sie w bólu, damy radę 💪

Dzieci przeważnie preferują jedna ze stron i to nie zawsze świadczy o czymś złym 😉
Syn miał a symetrię ulozeniowa i jedynym znakiem było słabsze podnoszenie główki.
Chodzilam z nim na rehabilitację do 8 mies.
Moja też bardziej preferuje prawa str, ale pediatra ja oglądała i nie powiedziała nic tak samo jak dziś ortopeda.

Z małą dziś zaliczyłam bioderka. Są ok. kolejna kontrola za 4 mies.

Dzieci przeważnie preferują jedna ze stron i to nie zawsze świadczy o czymś złym 😉
Syn miał a symetrię ulozeniowa i jedynym znakiem było słabsze podnoszenie główki.
Chodzilam z nim na rehabilitację do 8 mies.
Moja też bardziej preferuje prawa str, ale pediatra ja oglądała i nie powiedziała nic tak samo jak dziś ortopeda.

Z małą dziś zaliczyłam bioderka. Są ok. kolejna kontrola za 4 mies.
Te kontrole czeste sa z powodu ulozenia miednicowego? Ciesze sie ze ok! :)

Hej Dziewczyny u nas waga urodzeniowa 3010 obecnie 4900. Ja przytyłam w ciąży 21 kg obecnie zostało jeszcze 5 nadwyżki😉Najwiekszy problem mam z piersiami, bo zrobiły się wielkie i niestety wiszące😭

@Olga089 czy twój mały jak leży łączy rączki, bo jest w tym samym tyg. jak Jasiek, a on na razie cały czas ma rączki leżące osobno. Rusza nimi ale ich nie łączy ze sobą i zaczynam się martwić czy to normalnę.

@Darapuszkin możliwe, że to skok, bo jest jeden między 11-12. Tyg. U nas chyba też już coś się dzieję, bo mały mało śpi i je co godzinę. Nie lubi sam leżeć, jak jestem obok to nie płaczę, wystarczy, że odejdę od łóżeczka to jest ryk.

@Olga089 czy twój mały jak leży łączy rączki, bo jest w tym samym tyg. jak Jasiek, a on na razie cały czas ma rączki leżące osobno. Rusza nimi ale ich nie łączy ze sobą i zaczynam się martwić czy to normalnę.
Mój maluch też jeszcze nie łączy rączek w linii środkowej. Myślę że ma na to jeszcze chwilę czasu. Chyba w 3 miesiącu dopiero powinien. Mam zostały jeszcze 3tyg do skończenia 3 miesiąca ;)

reklama
Do góry