reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

W sumie w piatek konczy 12 tygodni a to jest czas trzeciego skoku. Poki jest na rekach to ok ale odlozenie jej wiaze sie z histeria totalna... zauwazylam ze czesciej przyklada do buzi prawa raczke, druga macha i tez czasami ssie ale generalnie widze ze znacznie czesciej jest to prawa. Pediatra mowila ze nie ma asymetrii i teraz zastanawiam sie z czego to moze wynikac. Nie chce czytac neta bo juz znalazlam jedna informacje ze to moze swiadczyc o porazeniu dzieciecym... :/ ciekawe czy moze miec na to wplyw fakt ze czesciej ja nosze na lewym ramieniu i ma zdecydowanie latwiejszy dostep wtedy do prawej raczki. Macie jakies doswiadczenia?

reklama
W sumie w piatek konczy 12 tygodni a to jest czas trzeciego skoku. Poki jest na rekach to ok ale odlozenie jej wiaze sie z histeria totalna... zauwazylam ze czesciej przyklada do buzi prawa raczke, druga macha i tez czasami ssie ale generalnie widze ze znacznie czesciej jest to prawa. Pediatra mowila ze nie ma asymetrii i teraz zastanawiam sie z czego to moze wynikac. Nie chce czytac neta bo juz znalazlam jedna informacje ze to moze swiadczyc o porazeniu dzieciecym... :/ ciekawe czy moze miec na to wplyw fakt ze czesciej ja nosze na lewym ramieniu i ma zdecydowanie latwiejszy dostep wtedy do prawej raczki. Macie jakies doswiadczenia?
Pewnie tak, ma wplyw te noszenie. Teoretycznie pielegnowac i nosic trzeba w miare po rowno z obu stron, ale wiadomo jak juz plecy odpadaja to nie ma ci wybrzydzac.
U nas takie zachowanie bylo w 2 pierwszych skokach. Mi sie wydaje ze jak dobrze spi to znaczy ze fizycznie nic jej nie dokucza. Poczekaj jeszcze z 3 dni i zobaczysz czy przejdzie to znaczy skok a jak nie to zaczniesz sie martwic.

A moj wlasnie tez dzis chyba zaczyna skok i taki humor - dla pocieszenia 😅 łączę sie w bólu, damy radę 💪

Dzieci przeważnie preferują jedna ze stron i to nie zawsze świadczy o czymś złym 😉
Syn miał a symetrię ulozeniowa i jedynym znakiem było słabsze podnoszenie główki.
Chodzilam z nim na rehabilitację do 8 mies.
Moja też bardziej preferuje prawa str, ale pediatra ja oglądała i nie powiedziała nic tak samo jak dziś ortopeda.

Z małą dziś zaliczyłam bioderka. Są ok. kolejna kontrola za 4 mies.

Dzieci przeważnie preferują jedna ze stron i to nie zawsze świadczy o czymś złym 😉
Syn miał a symetrię ulozeniowa i jedynym znakiem było słabsze podnoszenie główki.
Chodzilam z nim na rehabilitację do 8 mies.
Moja też bardziej preferuje prawa str, ale pediatra ja oglądała i nie powiedziała nic tak samo jak dziś ortopeda.

Z małą dziś zaliczyłam bioderka. Są ok. kolejna kontrola za 4 mies.
Te kontrole czeste sa z powodu ulozenia miednicowego? Ciesze sie ze ok! :)

Hej Dziewczyny u nas waga urodzeniowa 3010 obecnie 4900. Ja przytyłam w ciąży 21 kg obecnie zostało jeszcze 5 nadwyżki😉Najwiekszy problem mam z piersiami, bo zrobiły się wielkie i niestety wiszące😭

@Olga089 czy twój mały jak leży łączy rączki, bo jest w tym samym tyg. jak Jasiek, a on na razie cały czas ma rączki leżące osobno. Rusza nimi ale ich nie łączy ze sobą i zaczynam się martwić czy to normalnę.

@Darapuszkin możliwe, że to skok, bo jest jeden między 11-12. Tyg. U nas chyba też już coś się dzieję, bo mały mało śpi i je co godzinę. Nie lubi sam leżeć, jak jestem obok to nie płaczę, wystarczy, że odejdę od łóżeczka to jest ryk.

@Olga089 czy twój mały jak leży łączy rączki, bo jest w tym samym tyg. jak Jasiek, a on na razie cały czas ma rączki leżące osobno. Rusza nimi ale ich nie łączy ze sobą i zaczynam się martwić czy to normalnę.
Mój maluch też jeszcze nie łączy rączek w linii środkowej. Myślę że ma na to jeszcze chwilę czasu. Chyba w 3 miesiącu dopiero powinien. Mam zostały jeszcze 3tyg do skończenia 3 miesiąca ;)

reklama
Do góry