reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

U nas dzisiaj cisza, na pewno więcej się śmieje i robi te bąbelki buźą. Na brzuszku nadal średnio, foczki nie robi, ale za to Supermana, bo jedną rączkę bierze do przodu i przewraca się na plecki. Zawsze prawą. Ale jest coraz lepiej. @Cookie_ Ale masz pokarmu, mi zdarzy się sporadycznie w nocy, że coś leciutko poleci z drugiej piersi.

reklama
@natusia.mamusia86 żebyś widziała minę mojego męża, bo sceptycznie był nastawiony (że to niemożliwe tyle ml mleka nazbierać z każdego karmienia by mrozić). Widać całkiem sporo uciekało w pieluszkę czy wkładkę.

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się czy już nadszedł czas i moja zaczyna przesypiać nocki? Zjada o 23.00 i wstaje 6/7.00 na kolejny posiłek.
Dziś sama wzialam ją po 4.30 nakarmić to jadła na śpiocha. Nawet zmiana pieluchy jej nie ruszała.
Idzie w ślady brata on też w okolicy 12 tyg zaczął przesypiać nocki. Spał od 24 do 7 i tak z krótka przerwą w 7/8 mies (szły mu górne 1) spał już do końca.
Sama nie wiem czy ja budzić czy nie? 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się czy już nadszedł czas i moja zaczyna przesypiać nocki? Zjada o 23.00 i wstaje 6/7.00 na kolejny posiłek.
Dziś sama wzialam ją po 4.30 nakarmić to jadła na śpiocha. Nawet zmiana pieluchy jej nie ruszała.
Idzie w ślady brata on też w okolicy 12 tyg zaczął przesypiać nocki. Spał od 24 do 7 i tak z krótka przerwą w 7/8 mies (szły mu górne 1) spał już do końca.
Sama nie wiem czy ja budzić czy nie? 🤷‍♀️
Ojej @Cookie_ czyli są takie dzieci naprawde? Ja bym na pewno dała spać jej i sobie 😉
Kiedyś w szkole rodzenia nam mówili zeby budzic przez pierwsze 4 tygodnie bo wtedy ważne zeby cukier nie spadał. A potem już nieeee 😉
Kurcze ja to mam taki problem z moim ze mu pieluszka prawie co noc przecieka. Spi ze mna na boku, w sensie zasypia przy piersi i potem tak juz spimy do nastepnej pobudki i jak robi siusiu to mu przecieka u gory z boku 🤔 macie jakies patenty? To nie kwestia pieluszki raczej bo wczesniej byl pampers, teraz dada i w obu tak samo. Staram sie mocno dopinac jak ubieram pieluszke no ale i tak leci

Ojej @Cookie_ czyli są takie dzieci naprawde? Ja bym na pewno dała spać jej i sobie 😉
Kiedyś w szkole rodzenia nam mówili zeby budzic przez pierwsze 4 tygodnie bo wtedy ważne zeby cukier nie spadał. A potem już nieeee 😉
Kurcze ja to mam taki problem z moim ze mu pieluszka prawie co noc przecieka. Spi ze mna na boku, w sensie zasypia przy piersi i potem tak juz spimy do nastepnej pobudki i jak robi siusiu to mu przecieka u gory z boku 🤔 macie jakies patenty? To nie kwestia pieluszki raczej bo wczesniej byl pampers, teraz dada i w obu tak samo. Staram sie mocno dopinac jak ubieram pieluszke no ale i tak leci
A moze za maly z kolei? Albo wlasnie moze jak lezy na boki to sie cos rozszczelnia. U nas mala spi na plecach i nic nie przecieka. Tez jej sie wydluza sen. Wstawala o 3 a teraz o 4- 4:30 :) za to w dzien megaczesto je wiec chyba nadrabia ta przerwe nocną

@middayjoy spróbuj może siusiaka starać się układać skierowanego w dół i dokładnie wyjmować falbaki przy nóżkach.
U nas czasem były przecieki, gdy pieluszka rozmiarowo była za mała.
Teraz jesteśmy na Pampers 2 i jest ok a ostatnimi dniami jak kończyliśmy 1 zdarzały się wycieki właśnie góra.

A moze za maly z kolei? Albo wlasnie moze jak lezy na boki to sie cos rozszczelnia. U nas mala spi na plecach i nic nie przecieka. Tez jej sie wydluza sen. Wstawala o 3 a teraz o 4- 4:30 :) za to w dzien megaczesto je wiec chyba nadrabia ta przerwe nocną
No wlasnie chyba nie za maly. Teraz wzielismy 3ki z dady (4-9 kg) i to samo- dzis w nocy 2 razy
Sprobuje jak Cookie pisala zeby siusiaka w dol probowac dac, bo on zazwyczaj w gore ustawiony 😉
Ładnie te Wasze dzieciaczki spia. U nas chodzi spac ok 19.30-20. I pierwsza pobudka miedzy 23-1, potem o 5, chociaz czesto mamy jeszcze jedna o 3. Ta o 3 to zazwyczaj wlasnie z powodu przecieku lub kupki 🙄
Ale sie w miare wysypiam bo juz po pierwszej pobudce to spie z malym wiec tylko podtykam piers i zasypiam 😉
U nas jest jeszcze kilka kupek dziennie, chociaż mam wrażenie ze troche mniej po szczepionce na rota 🤔 a jak u Was?

reklama
Do góry