reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Witamy się w klubie dartych dzieci. U nas dziś chyba skok. Po tym jak wczoraj przespała cała noc bez pobudki (23 zjadła i pobudka o 7) i 1h drzemce dziś non stop rączki i co chwila płacz.

Te kontrole czeste sa z powodu ulozenia miednicowego? Ciesze sie ze ok! :)
Nie wiem czy częste czy normalne 😉 Z synem też jakoś na 6 mies byłam i później po roczku a nie miał problemów z bioderkami.

Co do splatania rączek to robi to od dawna. Ostatnio śmiesznie buja się na brzuszku i ze 2 razy obróciła się tak na plecy.

A Wasze juz chetnie leza na brzuszku? Moj nie, zaraz w placz tak ze nawet nie chce mi sie cwiczyc z nim. Poza tym nadal robi foczke, tzn nie podpiera sie na raczkach tylko trzyma je z tylu i nogi do gory podnosi.
@Cookie_ no to Twoja pieknie ze sie zaczyna obracac 😊
A stosujecie okap jako uspokajacz? U nas tylko to działa w kryzysowej sytuacji- stoimy przy okapie rozkreconym na full i sie uspokaja. Tak tez zasypia na drzemkibw ciagu dnia 🙄

A Wasze juz chetnie leza na brzuszku? Moj nie, zaraz w placz tak ze nawet nie chce mi sie cwiczyc z nim. Poza tym nadal robi foczke, tzn nie podpiera sie na raczkach tylko trzyma je z tylu i nogi do gory podnosi.
A stosujecie okap jako uspokajacz? U nas tylko to działa w kryzysowej sytuacji- stoimy przy okapie rozkreconym na full i sie uspokaja. Tak tez zasypia na drzemkibw ciagu dnia 🙄
Okap, czajnik, oczyszczacz powietrza, odkurzacz a na noc szum z telefonu :D moja juz troche chetniej na brzuszku ale dostaje czkawki czesto i wtedy sie wkurza. Martwi mnie bo przechyla sie na jedna strone czesto i leci na bok... niby juz nawet podnosi klatke piersiowa ale czasem jedna raczke do tylu puszcza. Umowilam nas za tydzien do fizjo zeby luknela i podpowiedziala jak wspierac to lezenie ;(

A stosujecie okap jako uspokajacz? U nas tylko to działa w kryzysowej sytuacji- stoimy przy okapie rozkreconym na full i sie uspokaja.
Moja nawet lubi. Rączki z przodu i próbuje już podnosić się na nich wyprostowanych. Najpierw sama kładłam jej rączki do prawidłowej pozycji a teraz sama już wyrzuca.
Raczk z tyłu dają słaby punkt ciężkości jest on z tyłu i dziecku ciężko glowke podnieść. Rączki muszą być z przodu a łokcie zgięte na wys ramion. Wtedy jest prawidłowo rozłożony punt ciężkości i głowę można fajnie dzwigac.
Ja nie stosuje żadnych wycisza czy typu okap, szum czy suszarka. Czasami jedynie wibracje w leżaczku.

reklama
Do góry