reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Witamy się w klubie dartych dzieci. U nas dziś chyba skok. Po tym jak wczoraj przespała cała noc bez pobudki (23 zjadła i pobudka o 7) i 1h drzemce dziś non stop rączki i co chwila płacz.

Te kontrole czeste sa z powodu ulozenia miednicowego? Ciesze sie ze ok! :)
Nie wiem czy częste czy normalne 😉 Z synem też jakoś na 6 mies byłam i później po roczku a nie miał problemów z bioderkami.

Co do splatania rączek to robi to od dawna. Ostatnio śmiesznie buja się na brzuszku i ze 2 razy obróciła się tak na plecy.

A Wasze juz chetnie leza na brzuszku? Moj nie, zaraz w placz tak ze nawet nie chce mi sie cwiczyc z nim. Poza tym nadal robi foczke, tzn nie podpiera sie na raczkach tylko trzyma je z tylu i nogi do gory podnosi.
@Cookie_ no to Twoja pieknie ze sie zaczyna obracac 😊
A stosujecie okap jako uspokajacz? U nas tylko to działa w kryzysowej sytuacji- stoimy przy okapie rozkreconym na full i sie uspokaja. Tak tez zasypia na drzemkibw ciagu dnia 🙄

A Wasze juz chetnie leza na brzuszku? Moj nie, zaraz w placz tak ze nawet nie chce mi sie cwiczyc z nim. Poza tym nadal robi foczke, tzn nie podpiera sie na raczkach tylko trzyma je z tylu i nogi do gory podnosi.
A stosujecie okap jako uspokajacz? U nas tylko to działa w kryzysowej sytuacji- stoimy przy okapie rozkreconym na full i sie uspokaja. Tak tez zasypia na drzemkibw ciagu dnia 🙄
Okap, czajnik, oczyszczacz powietrza, odkurzacz a na noc szum z telefonu :D moja juz troche chetniej na brzuszku ale dostaje czkawki czesto i wtedy sie wkurza. Martwi mnie bo przechyla sie na jedna strone czesto i leci na bok... niby juz nawet podnosi klatke piersiowa ale czasem jedna raczke do tylu puszcza. Umowilam nas za tydzien do fizjo zeby luknela i podpowiedziala jak wspierac to lezenie ;(

A stosujecie okap jako uspokajacz? U nas tylko to działa w kryzysowej sytuacji- stoimy przy okapie rozkreconym na full i sie uspokaja.
Moja nawet lubi. Rączki z przodu i próbuje już podnosić się na nich wyprostowanych. Najpierw sama kładłam jej rączki do prawidłowej pozycji a teraz sama już wyrzuca.
Raczk z tyłu dają słaby punkt ciężkości jest on z tyłu i dziecku ciężko glowke podnieść. Rączki muszą być z przodu a łokcie zgięte na wys ramion. Wtedy jest prawidłowo rozłożony punt ciężkości i głowę można fajnie dzwigac.
Ja nie stosuje żadnych wycisza czy typu okap, szum czy suszarka. Czasami jedynie wibracje w leżaczku.

reklama
Do góry