reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak namiętnie wkładają rączki do buzi?
Mój syn to jakby mógł to włożyłby chyba całą rękę, ale daje radę tylko piąstkę. Robi to niemal non stop i nie jest to oznaka głodu bo zaraz po jedzeniu też pcha tą rękę do buzi. Dodam że smoczka nie akceptuje, próbowałam wiele razy ale zaraz wypluwa. Może nie miałabym nic przeciwko temu, ale cały się przy tym obślini i od tego robią mu się na buzce czerwone podrażnienia.
Czy da sie jakoś dziecko tego oduczyć ?
Moja jakoś często nie wkłada za to się slini i robobi bąble ze śliny. Zdecydowanie to woli.
Wkłada nie rączek i bąble to kolejne osiągnięcia dzieciaków po skoku.

reklama
Moj tez wklada piastke. Kilka dni temu chyba wiekszosc tu dziewczyn pisala ze ich dzieciaczki tez tak robia i ze to normalne. Mojemu z kolei skora sie od tego wysusza na policzkach 🙄
Pewnie smok by pomogl ale u mnie tez nie jest akceptowany
Dziewczyny ktorych dzieci ssa smoka- czy na poczatku trzeba jakies techniki stosowac zeby smok podszedl? My co kilka dni probujemy, wtykamy ale zaraz jest juz wypluty. Probowalam tez lekko przytrzymywac przez kilka minut zeby sie do niego przekonal ale nie zadzialalo🤷
U mnie mała ma silny odruch ssania i od początku zassała. Są różne smoczki, może wasz typ mu nie pasuje.
My mamy Lovi mini 0-2

Podobnie jak @Cookie_ mamy ten smoczek lovi (niby uspokajający jest). Moja córka nie miała problemu z zassaniem, czasem niestety bardziej woli smoczek niż moja pierś 😁

My też mamy lovi, pierwszy raz dostał smoka jak skończył 3 tyg. Widocznie też miał tak silny odruch ssania, bo załapał odrazu. Nasz szkrab nie wkłada jeszcze racrączek buzi, jeszcze chyba troszkę za wcześnie. Myślę, że jeszcze nie jest nimi zainteresowany.Wczoraj nie schodził z piersi. Wieczorem płacz jak przy kolcę. Spał w nocy 6 godz. A dzisiaj ciekawy świata. Ja za to miałam w nocy pełne piersi. Musiałam użyć laktatora i teraz udało mi się bez problemu ściągnąć 120ml. Widocznie wcześniej tak dużo nie potrzebował i ta 70 w zupełności mu starczała. Teraz produkcja zwiększona 😉

U mnie mała ma silny odruch ssania i od początku zassała. Są różne smoczki, może wasz typ mu nie pasuje.
My mamy Lovi mini 0-2
Też mam właśnie tego smoczka z Lovi i niestety nie załapał. Próbowałam jeszcze z marki Nuk ale też nie chce.
Może trafił mi sie taki egzemplarz niesmoczkowy..

Moja Mala akceptuje tylko smoki Aventu. Kupilam jej dzisiaj nuk i niestety zero tolerancji ;( piąstki wklada ale nie tsk zeby cos podrazniac. Tez bardziej robi bańki ze śliny :)

Bańki ze śliny to frajda, ale Nela dziś odkryła że ma głos i tak jak wcześniej tylko raz , dwa razy dziennie potrafiła coś "powiedzieć" tak dziś między marudzeniami i spaniem, wydobywa z siebie takie dźwięki: auu, aghhh, uuuu, eooo. Jaram się tym jak głupia, ale to jest takie urocze 😊😊😊

Bańki ze śliny to frajda, ale Nela dziś odkryła że ma głos i tak jak wcześniej tylko raz , dwa razy dziennie potrafiła coś "powiedzieć" tak dziś między marudzeniami i spaniem, wydobywa z siebie takie dźwięki: auu, aghhh, uuuu, eooo. Jaram się tym jak głupia, ale to jest takie urocze 😊😊😊
My tez sie jaramy i do babc juz poszly filmiki z calymi "zdaniami zlozonymi" :D mega to cieszy i jest przeslodkie.

reklama
Moj tez wklada piastke. Kilka dni temu chyba wiekszosc tu dziewczyn pisala ze ich dzieciaczki tez tak robia i ze to normalne. Mojemu z kolei skora sie od tego wysusza na policzkach [emoji849]
Pewnie smok by pomogl ale u mnie tez nie jest akceptowany
Dziewczyny ktorych dzieci ssa smoka- czy na poczatku trzeba jakies techniki stosowac zeby smok podszedl? My co kilka dni probujemy, wtykamy ale zaraz jest juz wypluty. Probowalam tez lekko przytrzymywac przez kilka minut zeby sie do niego przekonal ale nie zadzialalo[emoji1745]
A próbowałaś rozne smoczki? Nie wszystkie kształty dzieci lubia.
Moze sprobuj smoczkow Bibs? One sa kauczuku naturalnego i troche bardziej "uzalezniaja" dzieci.

Do góry