reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@Cookie_ A co zrobiłaś w rękę? Może już pisałaś wcześniej ale ja niestety nie widziałam prostu😉Zdrówka życzę i szybkiego powrotu do sprawności😊
U padałam w domu (potknęłam się zahaczając noga o mały stołeczek) Nioslam ubrania do po prasowania i nie zauważyłam go. Efekt reka zagipsowana na 90 stopni na 2 tyg.

reklama
@Cookie_ o kurcze, ale pech! Trzymaj sie i oby szybko sie zroslo.
Moja tez sie wkurza przy cycu jak juz malo leci... dopoero po paru minutach jak zassie to sie uspokaja. Moze taki czas...

Mam sól Sterimar baby to areozol.

Mała od 2 dni urządza cyrk przy piersi, drze się jakby że skóry ja obdzierali. Zje póki szybki wypływ a po chwili jest płacz, gdy trzeba zassać mocniej. Mleko mam bo ściągam z obu piersi 120 ml bez problemu. Może skok kolejny ten pomiędzy 11-14 tyg, tylko wcześniej? Choć robi rzeczy opisane w nim (bez łapania zabawek) 🤔
  • potrafi śledzić poruszającą się osobę lub przedmiot, przekręcając głowę,
  • odpycha się nóżkami, leżąc na kocyku,
  • łapie przedmioty dwiema rączkami,
  • odkrywa pisk i głużenie,
  • robi bąble ze śliny,
  • umie pokazać, że jest znudzone (np. długim patrzeniem na tę sama zabawkę).
Moze byc skok. U mnie w poprzednim skoku tez byl problem z jedzeniem w trakcie dnia przez kilka dni. Myslalam ze mi przez to laktacja siadzie bo sie na chwile dostawial a potem szybko odpychal piers ale ja z lenistwa nie odpalalam laktatora . W nocy zazwyczaj na spiocha jednak dobrze jadl. A sprawdzalas buzie? Moze plesniawki, gardełko?

Moze byc skok. U mnie w poprzednim skoku tez byl problem z jedzeniem w trakcie dnia przez kilka dni. Myslalam ze mi przez to laktacja siadzie bo sie na chwile dostawial a potem szybko odpychal piers ale ja z lenistwa nie odpalalam laktatora . W nocy zazwyczaj na spiocha jednak dobrze jadl. A sprawdzalas buzie? Moze plesniawki, gardełko?
Plesniawek nie ma, gardło ok. Ogólnie jest ok prócz karmienia.

@middayjoy haha taaak! Mam za swoje... taka mściwa córka :(
Tak serio to wczoraj padłam, miałam okropne zawroty glowy ze zmeczenia. A tu niespodzianka - mała zasnęla o 23 i obudziła się dopiero o 5. Nigdy nie myślałam, że wyśpie się przy niemowlaku :D

@Cookie_ na początku dawałam bardzo czesto bo nie radzilismy sobie z płaczem ale teraz jak już naprawdę nic nie pomaga... zauaazylam tez, moze to zadziala u Ciebie ze jak Malutka ma problem ze zlapaniem cyca, szarpie się to daje jej smoczek, chwile possie i gdy sie uspokaja podmieniam smoka na pierś.

W ogóle czytałam, że własnie w 3 mż niektore dzieci mają etap "obrażenia się na piersi" i właśnie przez kilka dni robią sceny, nikt nie wie dlaczego. Takze chyba to etap rozwoju znowu.

reklama
@middayjoy haha taaak! Mam za swoje... taka mściwa córka :(
Tak serio to wczoraj padłam, miałam okropne zawroty glowy ze zmeczenia. A tu niespodzianka - mała zasnęla o 23 i obudziła się dopiero o 5. Nigdy nie myślałam, że wyśpie się przy niemowlaku :D

@Cookie_ na początku dawałam bardzo czesto bo nie radzilismy sobie z płaczem ale teraz jak już naprawdę nic nie pomaga... zauaazylam tez, moze to zadziala u Ciebie ze jak Malutka ma problem ze zlapaniem cyca, szarpie się to daje jej smoczek, chwile possie i gdy sie uspokaja podmieniam smoka na pierś.

W ogóle czytałam, że własnie w 3 mż niektore dzieci mają etap "obrażenia się na piersi" i właśnie przez kilka dni robią sceny, nikt nie wie dlaczego. Takze chyba to etap rozwoju znowu.
Też muszę ostatnio chytrze podmieniać smoczek na piersi( to trzeba tak mega szybko zrobić). A serio już pomyślałam, że Nela na pierś się obraziła, bo jak pisałam wcześniej ostatnio ją pierś parzy, ale też z lenistwa nie odpalam laktatora, nie chcę jej też rozleniwić i przyzwyczajać do butelki, tym bardziej że po zabiegach z wedzidelkami musi ssać (to też są masaże).

@cookie szczerze współczuję Ci tego gipsu, ale widzę jesteś dzielna i dajesz radę z opieką nad maleństwem! 💪

Dziewczyny, czy Wam też tak wypadają włosy całymi garściami? Mi ostatnio chce się płakać aż z tego ile ich wyczesuje, zwłaszcza po umyciu włosów. Kończę opakowanie Vitapil Mama a w ogóle nie widzę poprawy 😔

Do góry