reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Też muszę ostatnio chytrze podmieniać smoczek na piersi( to trzeba tak mega szybko zrobić). A serio już pomyślałam, że Nela na pierś się obraziła, bo jak pisałam wcześniej ostatnio ją pierś parzy, ale też z lenistwa nie odpalam laktatora, nie chcę jej też rozleniwić i przyzwyczajać do butelki, tym bardziej że po zabiegach z wedzidelkami musi ssać (to też są masaże).

@cookie szczerze współczuję Ci tego gipsu, ale widzę jesteś dzielna i dajesz radę z opieką nad maleństwem! 💪

Dziewczyny, czy Wam też tak wypadają włosy całymi garściami? Mi ostatnio chce się płakać aż z tego ile ich wyczesuje, zwłaszcza po umyciu włosów. Kończę opakowanie Vitapil Mama a w ogóle nie widzę poprawy 😔
Zawsze mialam bardzo geste i teraz troche wypadaja ale nie jakos bardzo. Tez ciagle nosze zwiazane przy malej wiec tak nie widze moze. Biore pregna plus i DHA, do tego witamine d3 i magnez. Poki co dramatu nie ma ale wiem ze to norma ze wypadaja.

reklama
Też muszę ostatnio chytrze podmieniać smoczek na piersi( to trzeba tak mega szybko zrobić). A serio już pomyślałam, że Nela na pierś się obraziła, bo jak pisałam wcześniej ostatnio ją pierś parzy, ale też z lenistwa nie odpalam laktatora, nie chcę jej też rozleniwić i przyzwyczajać do butelki, tym bardziej że po zabiegach z wedzidelkami musi ssać (to też są masaże).

@cookie szczerze współczuję Ci tego gipsu, ale widzę jesteś dzielna i dajesz radę z opieką nad maleństwem! 💪

Dziewczyny, czy Wam też tak wypadają włosy całymi garściami? Mi ostatnio chce się płakać aż z tego ile ich wyczesuje, zwłaszcza po umyciu włosów. Kończę opakowanie Vitapil Mama a w ogóle nie widzę poprawy 😔
Mi tez wypadaja. Nie tak bardzo jak po poprzedniej ciazy (moze teraz mniej bo przed porodem sporo obcielam wlosy)ale od jakichs 2 tygodni mocniej. To normalne i minie, raczej sie nie wylysieje 😉Wiadomo troche szok po okresie ciazy gdy ładnie i zdrowo rosły.
Ja smoczka nie daje bo moj nie jest fanem delikatnie mówiac 🙄
@Cookie_ współczuje 😞 dobrze że nie na długo
@Dorapuszkin możesz już mówić w razie pytań ze dziecko przesypia noc 😎

Mi tez wypadaja. Nie tak bardzo jak po poprzedniej ciazy (moze teraz mniej bo przed porodem sporo obcielam wlosy)ale od jakichs 2 tygodni mocniej. To normalne i minie, raczej sie nie wylysieje 😉Wiadomo troche szok po okresie ciazy gdy ładnie i zdrowo rosły.
Ja smoczka nie daje bo moj nie jest fanem delikatnie mówiac 🙄
@Cookie_ współczuje 😞 dobrze że nie na długo
@Dorapuszkin możesz już mówić w razie pytań ze dziecko przesypia noc 😎
Wiesz jak to jest, pochwale sie mi mi zafunduje takie nocne kombo ze nie bede wiedziala jak mam na imie :D lepiej ostroznie

Wiesz jak to jest, pochwale sie mi mi zafunduje takie nocne kombo ze nie bede wiedziala jak mam na imie :D lepiej ostroznie
Nie no na bank jeszcze nie jedna zarwana nocka przed Toba 😉 ale mnie troszke juz irytuja pytania kogos z rodziny czy juz dobrze spi i przesypia noce, czy sie jeszcze budzi? Nieee nooo. A tak to mozna z czystym sumieniem powiedziec: nawet przesypia juz noc 😉

Nie no na bank jeszcze nie jedna zarwana nocka przed Toba 😉 ale mnie troszke juz irytuja pytania kogos z rodziny czy juz dobrze spi i przesypia noce, czy sie jeszcze budzi? Nieee nooo. A tak to mozna z czystym sumieniem powiedziec: nawet przesypia juz noc 😉
Tez mnie to wkurza. Tak jakbysmy od razu urodzily nastolatki co korzystaja z kibelka i spia do 11!

Mi tez wypadaja. Nie tak bardzo jak po poprzedniej ciazy (moze teraz mniej bo przed porodem sporo obcielam wlosy)ale od jakichs 2 tygodni mocniej. To normalne i minie, raczej sie nie wylysieje 😉
Ja mam wrażenie, że w tym tempie to jeszcze kwestia kilku tygodni, może nawet krócej i będę łysa. Biorę femibion 3, wit D3 i ten Vitapil i wypadają. Wiem jak to zabrzmi, ale na nogach po depilatorze włoski mi szybciej rosną, a na głowie zaraz łysina, to się nie przekłada wcale 😡.

Co do smoczka, przez pierwsze 3 tygodnie udało mi się go nie używać, ale potem niestety musiałam. Moja koleżanka określa to "trzeba dbać o swój komfort" :D

Ja mam wrażenie, że w tym tempie to jeszcze kwestia kilku tygodni, może nawet krócej i będę łysa. Biorę femibion 3, wit D3 i ten Vitapil i wypadają. Wiem jak to zabrzmi, ale na nogach po depilatorze włoski mi szybciej rosną, a na głowie zaraz łysina, to się nie przekłada wcale 😡.

Co do smoczka, przez pierwsze 3 tygodnie udało mi się go nie używać, ale potem niestety musiałam. Moja koleżanka określa to "trzeba dbać o swój komfort" :D
Tez jestem tego zdania. Idealy swoja drogą a 20 min ciszy swoją :D

Diewczyny, czy Wam też tak wypadają włosy całymi garściami? Mi ostatnio chce się płakać aż z tego ile ich wyczesuje, zwłaszcza po umyciu włosów. Kończę opakowanie Vitapil Mama a w ogóle nie widzę poprawy 😔
U mnie spokój. W ciąży mi na początku wypadały garściami i wtedy zmieniłam szampon na Alterra szampon kofeinowy. Po nim przestały wypadać. Do dziś nim myje i jest ok. Coś wypadnie, ale mnie lecą mi garściami jak po pierwszej ciąży.
Z witamin biorę tylko tran by dostarczyć małej kwasy dha, kwas foliowy i kończę Magne B6 który byłam w ciąży. Zarówno pediatra jak i położna mówiły, że wg najnowszych zaleceń nie muszę brać witamin skoro badania mam ok. Ważne są jedynie dha.

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak namiętnie wkładają rączki do buzi?
Mój syn to jakby mógł to włożyłby chyba całą rękę, ale daje radę tylko piąstkę. Robi to niemal non stop i nie jest to oznaka głodu bo zaraz po jedzeniu też pcha tą rękę do buzi. Dodam że smoczka nie akceptuje, próbowałam wiele razy ale zaraz wypluwa. Może nie miałabym nic przeciwko temu, ale cały się przy tym obślini i od tego robią mu się na buzce czerwone podrażnienia.
Czy da sie jakoś dziecko tego oduczyć ?

reklama
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak namiętnie wkładają rączki do buzi?
Mój syn to jakby mógł to włożyłby chyba całą rękę, ale daje radę tylko piąstkę. Robi to niemal non stop i nie jest to oznaka głodu bo zaraz po jedzeniu też pcha tą rękę do buzi. Dodam że smoczka nie akceptuje, próbowałam wiele razy ale zaraz wypluwa. Może nie miałabym nic przeciwko temu, ale cały się przy tym obślini i od tego robią mu się na buzce czerwone podrażnienia.
Czy da sie jakoś dziecko tego oduczyć ?
Moj tez wklada piastke. Kilka dni temu chyba wiekszosc tu dziewczyn pisala ze ich dzieciaczki tez tak robia i ze to normalne. Mojemu z kolei skora sie od tego wysusza na policzkach 🙄
Pewnie smok by pomogl ale u mnie tez nie jest akceptowany
Dziewczyny ktorych dzieci ssa smoka- czy na poczatku trzeba jakies techniki stosowac zeby smok podszedl? My co kilka dni probujemy, wtykamy ale zaraz jest juz wypluty. Probowalam tez lekko przytrzymywac przez kilka minut zeby sie do niego przekonal ale nie zadzialalo🤷

Do góry