reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Dziewczyny a orientowalyscie sie kiedy u Was rusza inne badania? Mysle o tym usg bioderek. Dzis juz faldki na udach nie sa symetryczne u nas (Cookie o tym pisala) i zaczelam sie martwic 🙄 u Was nadal symetryczne?

U nas symetryczne ale tez bym chetnie zrobila usg... chyba pediatra na wizycie tez mozs uspokoic jak spojrzy. Tylko ortopeda mi mowil ze to usg mozna zrobic do konca 3 mc z tego co pamietam...

Dziewczyny a orientowalyscie sie kiedy u Was rusza inne badania? Mysle o tym usg bioderek. Dzis juz faldki na udach nie sa symetryczne u nas (Cookie o tym pisala) i zaczelam sie martwic 🙄 u Was nadal symetryczne?
My mieliśmy nowy termin usg bioder wyznaczony na 27.04 i znów odwołali.
Dziś bylam na szczepieniach i pediatra pytała czy udało się zrobić bioderka, bo to ważne badanie i lepiej je zrobić w zalecanym terminie. My zrobiliśmy prywatnie.
Co do szczepień to lekarz zaleciła zrobienie meningokoków za 3 tygodnie, żeby nie obciążać dziecka jednorazowo taką ilością wkuć i samych szczepionek. Mój mały zniósł wszystko bardzo dzielnie, jestem z niego dumna ;)

U nas symetryczne ale tez bym chetnie zrobila usg... chyba pediatra na wizycie tez mozs uspokoic jak spojrzy. Tylko ortopeda mi mowil ze to usg mozna zrobic do konca 3 mc z tego co pamietam...
Jutro bedzie do mnie dzwonic lekarz z luxmedu zeby zrobic wstepna kwalifikacje na szczepienie to moze mi przy okazji powie co z tym usg.
@Dorapuszkin juz po szczepieniu?

Jutro bedzie do mnie dzwonic lekarz z luxmedu zeby zrobic wstepna kwalifikacje na szczepienie to moze mi przy okazji powie co z tym usg.
@Dorapuszkin juz po szczepieniu?
Jutro o 10 mamy. Wlasnie dzwonila pediatra na wstepna kwalifikacje :) mam stresaaaa. Boje sie ze mala sie rozwyje, nie bede mogla jej uspokoic. Przy podaniu rota nie mozna karmic przez 30 min a po szczepieniu trzeba zostac 15 min w recepcji...

Ja dostałam dziś telefon, że jutro mała na szczepienie. Wybrałam opcje 6w1, rotasirusy i pneumokoki.
Wstępnie miał iść z nią mąż, ale stwierdziłam że co mam mu spisywać pytania to sama pójdę a w razie czego pielęgniarka mi pomoże mała ubrać 😉 i usadowić w foteliku.

Pneumokoki bierzecie płatne czy te darmowe? Chyba wezmę darmowe, bo szczepy występujące w naszym rejonie geograficznym te same i skuteczność poparta badaniami ta sama.

Jutro o 10 mamy. Wlasnie dzwonila pediatra na wstepna kwalifikacje :) mam stresaaaa. Boje sie ze mala sie rozwyje, nie bede mogla jej uspokoic. Przy podaniu rota nie mozna karmic przez 30 min a po szczepieniu trzeba zostac 15 min w recepcji...
30 minut przed szczepieniem nie mozna karmic czy po?
Jak jest z platnoscia za te szczepienia? Normalnie sie placi na recepcji przed wizyta? Zastanawiam sie czy nie wykupic pakietu jutro dla ulatwienia.
Powodzenia 👍 😊

reklama
30 minut przed szczepieniem nie mozna karmic czy po?
Jak jest z platnoscia za te szczepienia? Normalnie sie placi na recepcji przed wizyta? Zastanawiam sie czy nie wykupic pakietu jutro dla ulatwienia.
Powodzenia 👍 😊
Wlasnie nie mozna ani przed samym ani po zeby dziecko nie ulalo szczepienia rota... platnosci trzeba dokonac pomiedzy kwalifikacja a szczepieniem :) az mnie zoladek boli dzisisj z nerwow :o

Do góry