reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Dziewczyny a orientowalyscie sie kiedy u Was rusza inne badania? Mysle o tym usg bioderek. Dzis juz faldki na udach nie sa symetryczne u nas (Cookie o tym pisala) i zaczelam sie martwic 🙄 u Was nadal symetryczne?

U nas symetryczne ale tez bym chetnie zrobila usg... chyba pediatra na wizycie tez mozs uspokoic jak spojrzy. Tylko ortopeda mi mowil ze to usg mozna zrobic do konca 3 mc z tego co pamietam...

Dziewczyny a orientowalyscie sie kiedy u Was rusza inne badania? Mysle o tym usg bioderek. Dzis juz faldki na udach nie sa symetryczne u nas (Cookie o tym pisala) i zaczelam sie martwic 🙄 u Was nadal symetryczne?
My mieliśmy nowy termin usg bioder wyznaczony na 27.04 i znów odwołali.
Dziś bylam na szczepieniach i pediatra pytała czy udało się zrobić bioderka, bo to ważne badanie i lepiej je zrobić w zalecanym terminie. My zrobiliśmy prywatnie.
Co do szczepień to lekarz zaleciła zrobienie meningokoków za 3 tygodnie, żeby nie obciążać dziecka jednorazowo taką ilością wkuć i samych szczepionek. Mój mały zniósł wszystko bardzo dzielnie, jestem z niego dumna ;)

U nas symetryczne ale tez bym chetnie zrobila usg... chyba pediatra na wizycie tez mozs uspokoic jak spojrzy. Tylko ortopeda mi mowil ze to usg mozna zrobic do konca 3 mc z tego co pamietam...
Jutro bedzie do mnie dzwonic lekarz z luxmedu zeby zrobic wstepna kwalifikacje na szczepienie to moze mi przy okazji powie co z tym usg.
@Dorapuszkin juz po szczepieniu?

Jutro bedzie do mnie dzwonic lekarz z luxmedu zeby zrobic wstepna kwalifikacje na szczepienie to moze mi przy okazji powie co z tym usg.
@Dorapuszkin juz po szczepieniu?
Jutro o 10 mamy. Wlasnie dzwonila pediatra na wstepna kwalifikacje :) mam stresaaaa. Boje sie ze mala sie rozwyje, nie bede mogla jej uspokoic. Przy podaniu rota nie mozna karmic przez 30 min a po szczepieniu trzeba zostac 15 min w recepcji...

Ja dostałam dziś telefon, że jutro mała na szczepienie. Wybrałam opcje 6w1, rotasirusy i pneumokoki.
Wstępnie miał iść z nią mąż, ale stwierdziłam że co mam mu spisywać pytania to sama pójdę a w razie czego pielęgniarka mi pomoże mała ubrać 😉 i usadowić w foteliku.

Pneumokoki bierzecie płatne czy te darmowe? Chyba wezmę darmowe, bo szczepy występujące w naszym rejonie geograficznym te same i skuteczność poparta badaniami ta sama.

Jutro o 10 mamy. Wlasnie dzwonila pediatra na wstepna kwalifikacje :) mam stresaaaa. Boje sie ze mala sie rozwyje, nie bede mogla jej uspokoic. Przy podaniu rota nie mozna karmic przez 30 min a po szczepieniu trzeba zostac 15 min w recepcji...
30 minut przed szczepieniem nie mozna karmic czy po?
Jak jest z platnoscia za te szczepienia? Normalnie sie placi na recepcji przed wizyta? Zastanawiam sie czy nie wykupic pakietu jutro dla ulatwienia.
Powodzenia 👍 😊

reklama
30 minut przed szczepieniem nie mozna karmic czy po?
Jak jest z platnoscia za te szczepienia? Normalnie sie placi na recepcji przed wizyta? Zastanawiam sie czy nie wykupic pakietu jutro dla ulatwienia.
Powodzenia 👍 😊
Wlasnie nie mozna ani przed samym ani po zeby dziecko nie ulalo szczepienia rota... platnosci trzeba dokonac pomiedzy kwalifikacja a szczepieniem :) az mnie zoladek boli dzisisj z nerwow :o

Do góry