Hmm ja wlasnie czytalam ze prevenar (platny) jest lepszy bo chroni od 3 dodatkowych szczepow popularnych w polsceJa dostałam dziś telefon, że jutro mała na szczepienie. Wybrałam opcje 6w1, rotasirusy i pneumokoki.
Wstępnie miał iść z nią mąż, ale stwierdziłam że co mam mu spisywać pytania to sama pójdę a w razie czego pielęgniarka mi pomoże mała ubrać i usadowić w foteliku.
Pneumokoki bierzecie płatne czy te darmowe? Chyba wezmę darmowe, bo szczepy występujące w naszym rejonie geograficznym te same i skuteczność poparta badaniami ta sama.
reklama
Darapuszkin
Fanka BB :)
Ja biore 13 walentną. Tym bardziej ze bedziemy pewnie podrozowac z dzieckiem. Jak juz bedzie mozna ofc
Bedzie dobrze przynajmniej to momentu wkłucia ale ten koronowirus nam mocno miesza w tym naszym rodzicielstwieWlasnie nie mozna ani przed samym ani po zeby dziecko nie ulalo szczepienia rota... platnosci trzeba dokonac pomiedzy kwalifikacja a szczepieniem az mnie zoladek boli dzisisj z nerwow
Darapuszkin
Tak, wlasnie mam czarny scenariusz na to co bedzie od wklucia do powrotu do domu no nic, jakos trzeba przezyc toBedzie dobrze przynajmniej to momentu wkłucia ale ten koronowirus nam mocno miesza w tym naszym rodzicielstwie
Haha, na pewno bedzie dobrze.Tak, wlasnie mam czarny scenariusz na to co bedzie od wklucia do powrotu do domu no nic, jakos trzeba przezyc to
Chociaz cycek po szczepieniu znacznie by ulatwil sprawe. Ale moze nawet lepiej juz nie karmic w przychodni w czasach wirusa.
Ja juz z malym jak mial 4 tygodnie przeszlam usg serduszka az musialam sie z nim na kozetce polozyc, piers w buzie i tylko tak sie udalo
Darapuszkin
@middayjoy oo masz racje z tym karmieniem, nie patrzylam na to z tej strony! Faktycznie moze lepiej nie wyciagac tam cycola musze miec smoka pod reka, moze uda mi sie ja jakos ululac. Lekarka mowila ze mozna zastosowac profilaktyke przeciwgoraczkowa. Planujecie? Ja chyba podam pedicetamol
My pamietam ze corce czasem dawalismy przeciwgoraczkowe po szczepionce.@middayjoy oo masz racje z tym karmieniem, nie patrzylam na to z tej strony! Faktycznie moze lepiej nie wyciagac tam cycola musze miec smoka pod reka, moze uda mi sie ja jakos ululac. Lekarka mowila ze mozna zastosowac profilaktyke przeciwgoraczkowa. Planujecie? Ja chyba podam pedicetamol
Ale gdzies czytalam ze lepiej nie podawac bo moze troche wplywac na skutecznosc szczepionki. Wiadomo powyzej 38.5 trzeba.
Musze poczytac ale na pewno przed nie bede dawac, najwyzej po jakby goraczkowal lub byl niespokojny.
Olga089
A moja lekarka powiedziała dziś, żebym po szczepieniu, w czasie tych 20 minut obserwacji w przychodni, właśnie dała małemu cyca na pocieszenie Ja tego nie zrobiłam bo karmiłam go przed samym wyjściem z domu i też pomyślałam żeby mu się nie ulało właśnie.
U nas płatność po szczepieniach w recepcji. Pneumokoki też wzięliśmy te płatne, chociaż przyznam że ja się nie przygotowałam i nie wiedziałam jaka jest różnica - zaufałam lekarce.
U nas płatność po szczepieniach w recepcji. Pneumokoki też wzięliśmy te płatne, chociaż przyznam że ja się nie przygotowałam i nie wiedziałam jaka jest różnica - zaufałam lekarce.
Olga089
Spytałam przy jakiej temperaturze podać paracetamol - 38 stopni, 1 czopek 80mg.My pamietam ze corce czasem dawalismy przeciwgoraczkowe po szczepionce.
Ale gdzies czytalam ze lepiej nie podawac bo moze troche wplywac na skutecznosc szczepionki. Wiadomo powyzej 38.5 trzeba.
Musze poczytac ale na pewno przed nie bede dawac, najwyzej po jakby goraczkowal lub byl niespokojny.
Ewentualnie jak mały będzie bardzo marudził a gorączki nie będzie też podać.
reklama
alible
Udało się, w końcu nas zarejestrowali na szczepienia! Jedziemy w czwartek na 16.
Czytam Wasze wpisy i się trochę boje, zwłaszcza tego co będzie kilka godzin po szczepieniu. Od razu po to przytulas będzie musiał wystarczyć. Słyszałam, że nie bardzo jest od razu karmić że względu na to, że bobas może ulać (ta szczepionka niestety tania nie jest). Cyca też bym nie podawała, ostatnio jak byłam na wedzidelku to zabrałam butelkę w razie awarii i miałam plan karmić w samochodzie
Czytam Wasze wpisy i się trochę boje, zwłaszcza tego co będzie kilka godzin po szczepieniu. Od razu po to przytulas będzie musiał wystarczyć. Słyszałam, że nie bardzo jest od razu karmić że względu na to, że bobas może ulać (ta szczepionka niestety tania nie jest). Cyca też bym nie podawała, ostatnio jak byłam na wedzidelku to zabrałam butelkę w razie awarii i miałam plan karmić w samochodzie