reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dzieki za info! No niby jakby troche mniejsza jest ta sapka ale czasami charczy jak stary chlop. Dla mnie w sumie uspokajakace jest ze jak spi to cichutko oddycha i spokojnie wiec jakby bylo.cos powaznego to chyba tez by spac nie mogla i piers ssie bez problemu. Troche wariuje przez obecna sytuacje i doszukuje sie symptomow ewentualnej choroby - a to nie taki oddech, a to sapka, a to skora sina mi sie wydaje :D maz juz mowi ze oszalalam ale kurcze dla mnie wszystko nowe totalnie i stresu w zwiazku z korona duzo...
Mam to samo, każde nietypowe zachowanie jest dla mnie objawem jakiejś choroby. U nas nie ma sapki tylko nadal takie charczenie. Zwłaszcza jak się przebudzi i przeciąga. Już się zastanawiałam czy to nie jest od suchego powietrza.

reklama
@middayjoy tak, jak sie ogarnie to raz dwa. Zapina sie klamre na pasie a reszta to wiazanie - krzyzuje sie na plecach, z przodu i wiaze sie z tylu w pasie. Mala sie mocno rozzalila bo ja na glodnego wzielismy i juz potem jej nie meczylam ale mysle ze sie przekona... mam nadzieje :D poza tym zre wyregulowalam siedzisko, za szeroko ja posadzilam i chyba bylo jej niewygodnie... wzor wstawiam w obrazkach :)

@natusia.mamusia86 tak, wlasnie takie charczenie... u nas mala charczy jak sie ekscytuje czyms bardzo...

Załączniki

• Screenshot_20200410-112702.png
    Screenshot_20200410-112702.png
    403,2 KB · Wyświetleń: 35
A jaki masz ten odciagacz? Polecasz? Ja mam ten do odkurzacza ale jak stosuje u starszej corki to zawsze sie cos z glutow przedostanie przez ten katarek i wpada do odkurzacza i potem smierdzi. Chcialabym oszczedzic to mojemu odkurzaczowi ;)

Ja tez zakrapiam sola fizjologiczna ale ostatnio jak robilam zamowienie w aptece to widzialam ze jest quixx baby i go zamowilam. Troche o nim zapomnialam i musze go wyprobowac bo pewnie bardziej kompleksowo ten plyn sie w sprayu rozprzestzenia w nosie niz sol fizjologiczna
Ten quixx baby jednak w kroplach, nie w aerozolu. Jakie macie sole morskie w aerozolu dla maluszka?

Mam sól Sterimar baby to areozol.

Mała od 2 dni urządza cyrk przy piersi, drze się jakby że skóry ja obdzierali. Zje póki szybki wypływ a po chwili jest płacz, gdy trzeba zassać mocniej. Mleko mam bo ściągam z obu piersi 120 ml bez problemu. Może skok kolejny ten pomiędzy 11-14 tyg, tylko wcześniej? Choć robi rzeczy opisane w nim (bez łapania zabawek) 🤔
  • potrafi śledzić poruszającą się osobę lub przedmiot, przekręcając głowę,
  • odpycha się nóżkami, leżąc na kocyku,
  • łapie przedmioty dwiema rączkami,
  • odkrywa pisk i głużenie,
  • robi bąble ze śliny,
  • umie pokazać, że jest znudzone (np. długim patrzeniem na tę sama zabawkę).

Mała od 2 dni urządza cyrk przy piersi, drze się jakby że skóry ja obdzierali. Zje póki szybki wypływ a po chwili jest płacz, gdy trzeba zassać mocniej. Mleko mam bo ściągam z obu piersi 120 ml bez problemu. Może skok kolejny ten pomiędzy 11-14 tyg, tylko wcześniej? Choć robi rzeczy opisane w nim (bez łapania zabawek) 🤔
  • robi bąble ze śliny,
Ja mam Marimer Baby spray, ale nie używam zbyt czesto. Mam wrażenie, że mały bardziej charczy po tym niż przed..

Cookie, mój syn też często zaczyna się wierzgać w połowie jedzenia, kopie nogami, marudzi, krzywi się.. wtedy go pionizuje, czekam do odbicia i daje cyca znowu. Zazwyczaj pomaga. Ja mam wrażenie, że mu się mleko cofa, stąd takie awantury.

@Olga089 pionizuje i odbijam, ale mam wrażenie że denerwuje ją iż mleko samo nie leci do buzi.Po podaniu piersi i chwilowym possaniu znów płacz.
Wczoraj ściągnęłam, wypiła 120ml z butelki spokojna a wcześniej przy piersi awantura.
Zobaczę ile to potrwa. Mi z ręką w gipsie też ciężej ja teraz karmić, bo gips po pachę i nie zawsze pozycja dla mnie dogodna jest.

• robi bąble ze śliny,

U nas jest podobnie, tzn Nela robi awantury, drze się jakby jej się krzywda działa. Przystawianie do piersi to mam wrażenie, że ja parzy bo jest gorszy krzyk. Muszę ją sposobem przystawiać. Bujam bujam na stojąco i cyk do piersi lub szybka podmiana smoczek na pierś. Też myślimy, że to skok, ale teraz każde jej trudne zachowanie jest dla nas skokiem. Najgorzej w nocy jak cały blok budzi.

U nas to samo, myślała już, że małemu może jelita nie pracują tak jak powinny i że go to boli. W nocy pomógł masaż, rowerek i termoforek. Też uspokaja się jak jest noszony w pozycji pionowej. Myślałam też już o przepuklinie, że ma jakiś wpływ na jego zachowanie.

reklama
U nas jest podobnie, tzn Nela robi awantury, drze się jakby jej się krzywda działa. Przystawianie do piersi to mam wrażenie, że ja parzy bo jest gorszy krzyk. Muszę ją sposobem przystawiać. Bujam bujam na stojąco i cyk do piersi lub szybka podmiana smoczek na pierś. Też myślimy, że to skok, ale teraz każde jej trudne zachowanie jest dla nas skokiem. Najgorzej w nocy jak cały blok budzi.
Dziś wypróbuje podpięcie drenu przy piersi i zrobienia alternatywy sns. Mała ssąc pierś dostanie od razu ściągnięte mleko. Zobaczę jaki efekt będzie, tylko mąż musi kupic odpowiednie cewnik do karmienia. Jak nie znajdzie kupię online

Do góry