reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Dam znać a Ty co kupowałaś?
Multi-Mam IMG_20200317_170118.jpg

@Cookie_ hmm to w sumie chyba dobre wieści? Ze nic powazniejszego...
O tyle dobrze, że to nie ropień.
@alible czytałam o tych kompresach 😊 ale ostatecznie wybrałam te drugie Nursicare, ze wzgl na opcje noszenia 1 kompresu do czasu, aż będzie bardzo nasączony (wielorazowość) i łagodzenie bólu . Na czas karmienia zdejmuje się i ponownie zakłada ten sam. Opatrunek leczy i działa jak wkładka laktacyjne.
Noszę już kilka godzin i czuję ulgę, faktycznie brodawka nie boli przy otarciu i karmieniu.

O tyle dobrze, że to nie ropień.
@alible czytałam o tych kompresach 😊 ale ostatecznie wybrałam te drugie Nursicare, ze wzgl na opcje noszenia 1 kompresu do czasu, aż będzie bardzo nasączony (wielorazowość) i łagodzenie bólu . Na czas karmienia zdejmuje się i ponownie zakłada ten sam. Opatrunek leczy i działa jak wkładka laktacyjne.
Noszę już kilka godzin i czuję ulgę, faktycznie brodawka nie boli przy otarciu i karmieniu.
Kurka, kurka szkoda że tak późno wymieniamy się tymi informacjami, ja kupiłam to co mi położna poleciła 😡

Kurka, kurka szkoda że tak późno wymieniamy się tymi informacjami, ja kupiłam to co mi położna poleciła 😡
Dasz znać jak sprawują się Twoje. Myślę, że też będą ok skoro je poleciła. Musi mieć je sprawdzone. W aptekach które obdzwoniłam nie słyszeli nawet, że są kompresy na rany znali tylko maści. Sama tez nie wiedziałam, przypadkiem znalazłam info na blogu Hafija. U mnie brodawki jest tak poraniona, że mam "wygryzioną" dosłownie dziurę w samym środku i "mięso" na wierzchu. Tak to wyglada. Sączy się z tego płyn jak przy ranie, gdy się goi. Tylko co przyschnie to znów się otwiera. Aż strach pomyśleć, co ten mój głodomór zrobi, gdy zęby wyjdą 🤦‍♀️

Dasz znać jak sprawują się Twoje. Myślę, że też będą ok skoro je poleciła. Musi mieć je sprawdzone. W aptekach które obdzwoniłam nie słyszeli nawet, że są kompresy na rany znali tylko maści. Sama tez nie wiedziałam, przypadkiem znalazłam info na blogu Hafija. U mnie brodawki jest tak poraniona, że mam "wygryzioną" dosłownie dziurę w samym środku i "mięso" na wierzchu. Tak to wyglada. Sączy się z tego płyn jak przy ranie, gdy się goi. Tylko co przyschnie to znów się otwiera. Aż strach pomyśleć, co ten mój głodomór zrobi, gdy zęby wyjdą 🤦‍♀️
@Cookie_ a konsultowalas z kims przystawianie i technike ssania malej? Moze doradca laktacyjny?

@Cookie_ a konsultowalas z kims przystawianie i technike ssania malej? Moze doradca laktacyjny?
Ssie dobrze i prawidłowo. Konsultowałam to. Widać to na obu piersiach. Druga pierś jest cała. Po prostu jak poraniła raz brodawkę dogłębnie w lewej piersi, to ciągnie się ten stan. Powstało błędne koło. Brodawka jest mocno poraniona w środku (wewnętrznie) i potrzeba czasu by to wygoić.

Ssie dobrze i prawidłowo. Konsultowałam to. Widać to na obu piersiach. Druga pierś jest cała. Po prostu jak poraniła raz brodawkę dogłębnie w lewej piersi, to ciągnie się ten stan. Powstało błędne koło. Brodawka jest mocno poraniona w środku (wewnętrznie) i potrzeba czasu by to wygoić.
Cookie trzymaj sie! Az mnie zabolalo jak czytalam Twoj opis urazu. Mam nadzieje ze szybko sie wykurujesz!

reklama
Tez trzymam kciuki zeby szybko sie goilo :) u nas dzisiaj ciezka noc... mala spala od 22 do 2 a pozniej pobudki co godzine. Rozpiescila nas ladnym spaniem a teraz taki numer

Do góry