Cookie_
Moderator
Dam znać a Ty co kupowałaś?Daj znać jak efekty
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dam znać a Ty co kupowałaś?Daj znać jak efekty
O tyle dobrze, że to nie ropień.@Cookie_ hmm to w sumie chyba dobre wieści? Ze nic powazniejszego...
Kurka, kurka szkoda że tak późno wymieniamy się tymi informacjami, ja kupiłam to co mi położna poleciłaO tyle dobrze, że to nie ropień.
@alible czytałam o tych kompresach ale ostatecznie wybrałam te drugie Nursicare, ze wzgl na opcje noszenia 1 kompresu do czasu, aż będzie bardzo nasączony (wielorazowość) i łagodzenie bólu . Na czas karmienia zdejmuje się i ponownie zakłada ten sam. Opatrunek leczy i działa jak wkładka laktacyjne.
Noszę już kilka godzin i czuję ulgę, faktycznie brodawka nie boli przy otarciu i karmieniu.
Dasz znać jak sprawują się Twoje. Myślę, że też będą ok skoro je poleciła. Musi mieć je sprawdzone. W aptekach które obdzwoniłam nie słyszeli nawet, że są kompresy na rany znali tylko maści. Sama tez nie wiedziałam, przypadkiem znalazłam info na blogu Hafija. U mnie brodawki jest tak poraniona, że mam "wygryzioną" dosłownie dziurę w samym środku i "mięso" na wierzchu. Tak to wyglada. Sączy się z tego płyn jak przy ranie, gdy się goi. Tylko co przyschnie to znów się otwiera. Aż strach pomyśleć, co ten mój głodomór zrobi, gdy zęby wyjdąKurka, kurka szkoda że tak późno wymieniamy się tymi informacjami, ja kupiłam to co mi położna poleciła
@Cookie_ a konsultowalas z kims przystawianie i technike ssania malej? Moze doradca laktacyjny?Dasz znać jak sprawują się Twoje. Myślę, że też będą ok skoro je poleciła. Musi mieć je sprawdzone. W aptekach które obdzwoniłam nie słyszeli nawet, że są kompresy na rany znali tylko maści. Sama tez nie wiedziałam, przypadkiem znalazłam info na blogu Hafija. U mnie brodawki jest tak poraniona, że mam "wygryzioną" dosłownie dziurę w samym środku i "mięso" na wierzchu. Tak to wyglada. Sączy się z tego płyn jak przy ranie, gdy się goi. Tylko co przyschnie to znów się otwiera. Aż strach pomyśleć, co ten mój głodomór zrobi, gdy zęby wyjdą
Ssie dobrze i prawidłowo. Konsultowałam to. Widać to na obu piersiach. Druga pierś jest cała. Po prostu jak poraniła raz brodawkę dogłębnie w lewej piersi, to ciągnie się ten stan. Powstało błędne koło. Brodawka jest mocno poraniona w środku (wewnętrznie) i potrzeba czasu by to wygoić.@Cookie_ a konsultowalas z kims przystawianie i technike ssania malej? Moze doradca laktacyjny?
Cookie trzymaj sie! Az mnie zabolalo jak czytalam Twoj opis urazu. Mam nadzieje ze szybko sie wykurujesz!Ssie dobrze i prawidłowo. Konsultowałam to. Widać to na obu piersiach. Druga pierś jest cała. Po prostu jak poraniła raz brodawkę dogłębnie w lewej piersi, to ciągnie się ten stan. Powstało błędne koło. Brodawka jest mocno poraniona w środku (wewnętrznie) i potrzeba czasu by to wygoić.
Tez trzymam kciuki zeby szybko sie goilo u nas dzisiaj ciezka noc... mala spala od 22 do 2 a pozniej pobudki co godzine. Rozpiescila nas ladnym spaniem a teraz taki numerSsie dobrze i prawidłowo. Konsultowałam to. Widać to na obu piersiach. Druga pierś jest cała. Po prostu jak poraniła raz brodawkę dogłębnie w lewej piersi, to ciągnie się ten stan. Powstało błędne koło. Brodawka jest mocno poraniona w środku (wewnętrznie) i potrzeba czasu by to wygoić.