reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Hej Dziewczyny, u nas ciągle pod górkę. Jak dzień jest lepszy to następny jest psychicznie i fizycznie dołujacy.Napiszcie mi proszę co ile robią kupkę Wasze dzieciaczki, bo u nas nie zawitała od wczorajszej nocy. Mały pręży się, charczy i ciężko oddycha podczas snu. Wydaję dźwięki jak mała kuzka.Nie wiem jak mu pomóc. Myślałam o jakiś czopkach ale nie wiem czy możemy. Jutro mały skończy miesiąc.Dawałam probiotyk i właśnie od tego czasu pogorszyło się z wypróżnianiem😥 Do tego ulewanie. Może przez to, że nie może zrobić kupki podnosi nóżki, wierci się i ulewa🤷‍♀️ Odstawiłam nabiał, bo może to uczulenie na krowie mleko🤷‍♀️Nie wiem już co robić, położna znowu nas wystawiła, bo miała być w piątek a tu wizyta przeniesiona na środę. Jestem wykończona, bo mało śpię.
@natusia.mamusia86 macie to samo co my ale juz powoli ogarniamy wiec pisze ci co u nas dziala. Polozna mowila ze przy kp kupka moze byc nawet raz na tydzien i jesli sa siuski to spoko. U nas malutką bolą przechodzace gazy. Ma tak ze strasznie placze i pozniej jest seria baczkow. Bardzo pomogly krople bobotik forte - mamy normalnie przespane noce. Jesli chodzi o charczenie to prawdopodobnie to mleko ulewane dostaje sie do gardla - mozna plukac nosek sola morska i przykleic plasterki aromaktiv. Na ulewanie u nas pomaga tylko noszenie. Dlugo w pionie, porzadne bekniecie i jest ok :). Polecam system zmianowy zeby sie wyspac. Ja czasami prosze meza zeby 2h zajal sie mala i zamykam sie w pokoju sama albo ide na spacer czy pod prysznic bo inaczej mozna oszalec. Trzeba neistety przez to przejsc i niedlugo nie bedziemy pamietac o kolkach :) trzymam kciuki!

reklama
@natusia.mamusia86 mała do tej pory robiła po kilka codziennie od czwartku cisza. Puszcza bączki i nic poza tym. Czyli kilka dni jest bez kupy i też zaczyna mnie to martwić. Jest pogodna i nie widać by jej to przeszkadzało.
Wg mnie tu nie chodzi o uczulenie na nabiał itd tylko układ dojrzewa.

Dziękuję Dziewczyny za odp. i rady. Z probiotyków podawałam właśnie bobotic ale taki w kapsułkach jak wit. d, mam też kropelki to spróbuje podać,może będzie lepiej przyswajać. Teraz jak tylko słyszę, że kwili to biorę go do odbicia. Jest lepiej bo tak mocno nie ulewa. Bączki ma strasznie głośne i też płaczę, co chodzi o sikanie to nie ma problemu, czesto moczy pieluszkę, a czasami ścianę, podłogę i mnie😉😉Musimy przetrwać, pociesza mnie to, że robi się coraz cieplej to na spacerach będzie można spędzić więcej czasu😉 pozdrowionka, spokojnego i miłego dnia

My jesteśmy po zabiegu podcięcia wędzidełka i jest strasznie. Mała średnio chce jeść i cały czas płacze. Przeraża mnie ta noc.

Dziewczyny a co w obecnej sytuacji ze szczepienkami? Mielismy mkec 24go ale nie wiem czy isc. Dodatkowo.na piatek jestem umowiona do pediatry w gabinecie dzieci zdrowych w luxmed po skierowanie na uag bioderek. Nie wiem czy isc czy nie... nie chce sie dac tej panice

U nas szczepienie 26.03 a 31.03 ponownie usg bioderek. Będę dzwonić i się dowiadywać. Chyba, ze jutro położna powie mi co i jak.

Hej. My wczoraj byliśmy na usg bioderek , wszystko w normie. Wczoraj też pojawiła się kupka, chyba badanie i orobiotyk pomogły. A ile tego było🤦‍♀️🤦‍♀️My szczepienie 1.04, położna jeszcze do nas nie dotarła, ma być dzisiaj, ale nie wiem czy dotrze🤷‍♀️Dziewczyny dwa dni temu pojawiła się w pępuszku u małego krew, normalna czerwona. Kikut odpadł 2 tyg. temu. Cały czas robiłam octenisept, już się naczytałam o chilestazie, żóltaczcę i braku witaminy k.

No prosze nie zagladalam bo nie przychodzily powiadomienia na maila a tu tyle postow do nadrobienia ☺
No wlasnie tez sie zastanawiam z szczepieniem i usg bioderek. Usg mamy w poniedzialek w luxmed ale myslimy zeby przelozyc. Niby sa oddzielne wejscia w przychodni do dzieci zdrowych i chorych ale ludzie i tak łażą jak chcą. Szczepienie raczej przelozymy ale nie wiem czy mozna opoznic usg bioderek- mozecie sie dopytac poloznych jak beda Was odwiedzac? Wiem ze pozniej i tak w okolicach 3 miesiaca sie powtarza badanie...no ale te w drugim miesiacu tez w koncu po cos jest.

Kupki jak na razie u nas codziennie, chociaz wyraznie mniej niz na poczatku. Niektore pieluszki sa juz tylko z kleksikiem (co prawda ja nie zmieniam jakos czesto wiec pewnie dlatego w kazdej przynajmniej kleksik. Poza tym moj strasznie zarty)
W okolicach 6 tygodnia kupek moze byc juz coraz mniej jesli kp tylko wiadomo trzeba obserwowac czy dziecko sie nie meczy. Jak sa problemy to poza probiotykami, masaz brzuszka w kierunku ruchu wskazowek zegara, cieple oklady na brzuszek, ruchy nozkami jak na rowerek. Czopki chyba w ostatecznosci- wazne zeby nie czesto.

U mnie dzis tez ciekawa nocka 🙄

U mnie mała miała już jedno usg bioderek po wyjściu ze szpitala. Teraz kolejne już. Wcześniej wyszło że ma jeszcze niedojrzałe bioderka, ale taka kruszyna to mogło być.
Czy Wasze maluchy też wysoko podnoszą główkę leżąc na brzuszku? Mała wysoko i na długo podnosi głowę. Rozgląda się to na prawo, to na lewo i opuszcza by po chwili znów ja podnosić. Jak na miesięcznika robi to bardzo swobodnie i długo ja kontroluje.

reklama
U mnie mała miała już jedno usg bioderek po wyjściu ze szpitala. Teraz kolejne już. Wcześniej wyszło że ma jeszcze niedojrzałe bioderka, ale taka kruszyna to mogło być.
Czy Wasze maluchy też wysoko podnoszą główkę leżąc na brzuszku? Mała wysoko i na długo podnosi głowę. Rozgląda się to na prawo, to na lewo i opuszcza by po chwili znów ja podnosić. Jak na miesięcznika robi to bardzo swobodnie i długo ja kontroluje.
Moj nie jeszcze tak nie podnosi ale nie chce cwiczyc 🙄
To chyba dobrze ze podnosi?

Do góry