reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Co prawda ja z marcowek. Termin na jutro ciaza trzecia ale poprzednie rozwiązali sie szybciej a tym razem nie daje juz rady, nie moge spać tak mnie w nocy cala miednica boli, czekam na jakies sygnały a tu oprocz pojedynczych skurczu nic...
W poprzednich zauważyłam czop teraz nic....a mam czasem wrażenie ze pekam od srodka
Kurcze no koncowka jest najgorsza... juz czlowiek chce miec za soba ale z tego co wiem czop tez o niczym nie swiadczy bo moze odejsc nawet 2 tyg przed akcja porodowa :(

reklama
Mi odszedł 6 dni przed porodem, ale wiem że nie zawsze tak się dzieje i można tego nie zauważyć

Dziewczyny tu was zapytam,bo wy juz po.....czy przed porodem odszedł wam czop śluzowy? Mozna to przegapić? Czy porostu nagle zaczęły was męczyć skurcze?
Przy obu porodach wcale nie odszedł mi czop. Pierwszy SN, więc zaczęła się akcja skurczowa i na porodówce przebijany miałam pęcherz plodowy, drugi CC i też brak czopa jedynie dzień przed zabiegiem miałam tyci śluzu z niteczkami krwii. W obu przypadkach miałam już rozwarcie zewnętrzne.

Ja w nocy miałam mega ból bioder teraz strasznie kręgosłup boli. W takich momentach nie cieszy mnie nawet fakt że to juz niedługo koniec i synek będzie na świecie. Te dolegliwości przed potrafia wykończyć czlowieka

Ja w nocy miałam mega ból bioder teraz strasznie kręgosłup boli. W takich momentach nie cieszy mnie nawet fakt że to juz niedługo koniec i synek będzie na świecie. Te dolegliwości przed potrafia wykończyć czlowieka
Ja po porodzie mam gorsze bole plecow niz w ciazy... chyba marne pocieszenie ale fakt, jest o niebo lepiej niz z brzuchem :)

Ale tu cisza... jak tam lutowe mamy macie sie w marcu?
Oj, ja np rany liże po weekendzie ;) starsza corka zlapala jakas infekcje, musielismy pilnowac zeby za bardzo sie nie zblizala do malego (oczywiscie za bardzo sie nie dalo z 3 latka ;), plus nie byla w najlepszej formie fizycznie i psychicznie w sobote. Maly w sobote chyba skok bo caly dzien plakal, ciezko go bylo uspic. Wiec sobota byla raczej harcorowa 😵 i zastanawialismy sie gdzie nas wywioza jak zwariujemy ;) Na szczescie niedziela troche lepsza, boje sie tylko zeby maly nie zalapal tego paskudstwa od siostry 🙏
A co u innych? Zauwazyliscie objawy skoku rozwojowego?

Ja nie wiem czy to skok czy kolka ale ostatnio o 2 w nocy jezdzilismy po krople do apteki bo byl taki hardcore i po nich lepiej. Od 2 dni jest spanie jakies ...

U nas póki co ok. Skoku nie zauważyłam, jeśli chodzi o jego wpływa na sen czy humor malej. Od kilku dni jest wieczorem trochę marudzenia, ale tu ewidentnie brzuszek daje o sobie znać. Co jakiś czas jest chwila płaczu i po niej spokój. Reszta bez zmian jeśli chodzi o sen w nocy czy w ciągu dnia.

reklama
Hej Dziewczyny, u nas ciągle pod górkę. Jak dzień jest lepszy to następny jest psychicznie i fizycznie dołujacy.Napiszcie mi proszę co ile robią kupkę Wasze dzieciaczki, bo u nas nie zawitała od wczorajszej nocy. Mały pręży się, charczy i ciężko oddycha podczas snu. Wydaję dźwięki jak mała kuzka.Nie wiem jak mu pomóc. Myślałam o jakiś czopkach ale nie wiem czy możemy. Jutro mały skończy miesiąc.Dawałam probiotyk i właśnie od tego czasu pogorszyło się z wypróżnianiem😥 Do tego ulewanie. Może przez to, że nie może zrobić kupki podnosi nóżki, wierci się i ulewa🤷‍♀️ Odstawiłam nabiał, bo może to uczulenie na krowie mleko🤷‍♀️Nie wiem już co robić, położna znowu nas wystawiła, bo miała być w piątek a tu wizyta przeniesiona na środę. Jestem wykończona, bo mało śpię.

Do góry