reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe 2020

A jak Wasze brzuszki? Mi sie dosc mocno juz spina i czesto plus zaczyna pobolewac jak na okres. Sporo polazilam w weekend wiec moze akurat nadchodzi ta godzina...? Alez bym juz chciala!
Ja już też się przyzwyczaiłam, że często jest napiety. U mnie jeszcze niech to trochę potrwa, bo dzisiaj 36+2😉Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko, poprałam pościele i prześcieradła, także jutro po wizycie prasowanie😜Mały dzisiaj aktywny, za to mi głowa pęka😰

reklama
Tak ja juz dalam instrukcje mezowi co ma zrobic jak bede w szpitalu. Wypralam tez nasza posciel w proszku i programie niemowlęcym. Nie wiem czy prać pokrowiec na materac skoro bedzie na nim wyprane podkład i prześcieradło. Jak myślicie? Jest sens?

Pościel nasza też wyprałam i jest przyszykowana w pokoiku małej, bo póki co tam będziemy spać, albo tylko ja jakby mąż nie wysypiał się do pracy 😂 Pokrowca na materac nie prałam. I tak idzie na to podkład ochronny i prześcieradło.

Pościel nasza też wyprałam i jest przyszykowana w pokoiku małej, bo póki co tam będziemy spać, albo tylko ja jakby mąż nie wysypiał się do pracy 😂 Pokrowca na materac nie prałam. I tak idzie na to podkład ochronny i prześcieradło.
No wlasnie, tez mi sie wydaje ze bez sensu skoro bedzie powleczony. Upiore jak pozamaka :D

Dziewczyny czy sa jakies wymagania z kiedy ma byc ostatnie badanie krwi i moczu przy przyjeciu do porodu? Staram sie robic co 2 tyg zeby bylo w miare swieze. Robicie tylko mocz i morfologie czy np. Crp tez?

Ja badania robię co wizytę czyli co 3 tyg. W poprzedniej ciąży miałam zlecane co 4 mies. Myślę że mies. to taka bezpieczna granica a przy przyjęciu na oddział jakikolwiek w szpitalu i tak robią badania. Crp nigdy nie robię, bo nie jestem chora czy podziębiona by podejrzewać infekcje w organizmie.
Jutro będę u lekarza to zapytam czy mam jakieś badania powtarzać, czy wziąć do szpitala to co mam z połowy stycznia

Ja badania robię co wizytę czyli co 3 tyg. W poprzedniej ciąży miałam zlecane co 4 mies. Myślę że mies. to taka bezpieczna granica a przy przyjęciu na oddział jakikolwiek w szpitalu i tak robią badania. Crp nigdy nie robię, bo nie jestem chora czy podziębiona by podejrzewać infekcje w organizmie.
Jutro będę u lekarza to zapytam czy mam jakieś badania powtarzać, czy wziąć do szpitala to co mam z połowy stycznia
Widzisz no mi lekarz zleca morfologie, mocz, crp, glukoze na czczo i jeszcze teraz jonogram... robilam ostatni raz 23go i zastanawiam sie kiedy powtorzyc. Chyba pojde jutro i mam nadzieje ze bedzie to juz ostatni raz bo mam dosc tych badan :o

reklama
M. In poziom magnezu, sodu i potasu robiłam w grudniu dla kardiologa.
Poziomu glukozy na czczo nie robię, bo nawet diabetolog mi nie kazał skoro cukier mierze a hemoglobina glikowana co raz robiona jest niska.
Ginekolog zleca mi jedynie morfologie i mocz oraz spisuje sobie wyniki hemoglobiny glikowanej jak zawsze robię do diabetologa.

Do góry