reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Dziewczyny a foteliki do samochodu macie z bazą, czy takie zapinane pasem?
Mam z bazą Graco snugride i-size 0-13kg Ma w testach Adac 4* i jest duży w środku. Fajnie ma regulowane wysokości w zależności jak dziecko rośnie by miało więcej miejsca na nóżki. Fajna wkładkę spłycająca dla noworodka. A cena też super 👌 Link do: Testy Fotelików ADAC Wiosna 2018 - Megaurwis

PS. Bez bazy też można go używać i zapinać zwykłym pasem. Za nowy z bazą zapłaciłam niecałe 600zl 😉 a widzę, że ceny windowane są nawet do 1200-1300 zł w zależności od sklepu

Ostatnia edycja:
My też mamy z bazą fotelik Avionaut Pixel, jest przede wszystkim bardzo lekki w porównaniu do innych, ale przy tym też bezpieczny. W sklepie pokazali nam jak się montuje prawidłowo fotelik bez bazy i z bazą to jest to naprawdę bardzo wygodne :)

@middayjoy niestety chicco by nam nie pasowalo i mamy drewniane lozeczko, ze szczebelkami male 45x90 z opuszczanym bokiem. Dokupilam tylko dobry materac. W ogole na materace wydalam wiecej niz na lozeczka (do duzego i do malego).

Fotelik mamy z bazą maxi cosi pro pabble bo taki nam pasowal do auta (tam powinien byc jakis specjalny kąt nachylenia więc byliśmy na dopasowaniu i gościu nam to sprawdzał). Laktator na początek kupiłam canpolu easy start na jednego cyca i zobaczymy czy w ogóle przyda się. Jak coś to kupię bardziej zaawansowany. Ten nie był drogi a podobno jest spoko i na nawał wystarcza :D

W czym dziewczyny bedziecie klasc dzieciaczki spac? Mam otulacz, rożek i spiworek i zobacze w czym bedzie nam najlepiej chyba... naczytalam sie ze nie powinno sie przykrywac kocykiem czy kołderką zeby dziecko nie zarzuciło na głowę... i szczerze to co mama to opinia co do tego jak najlepiej a i dzieci mają różne preferncje.

Mój starszy nie lubił śpiworków. Mam rożek, kolderkę kocyk i śpiworek. Zobaczymy co małej podpasuje. Starszy preferował kocyk i kolderkę. Nigdy nie zastałam go z nimi narzuconymi na głowę 😉 Łóżeczko mamy drewniane z szufladą 120x60

My jak na razie mamy rożek i śpiworek do spania, kołderki nawet nie kupowaliśmy póki co. Generalnie naczytałam się, że na początku właśnie najbezpieczniejszy jest śpiworek lub rożek.

Ja też mam śpiworek, kołderkę i kocyk, a życie pokażę co mały wybierze.😉Łużeczko mam zwykłę ze szczebelkami. Myślimy o foteliku z bazą, bo jest to łatwiejsze w użyciu. Zapominając pasami można popełnić błąd, a tu jest montowane na spokojnie,raz i porządnie.

A jak z planami po porodzie? Wykorzystujecie sam urlop macierzyński czy macierzyński i rodzicielski razem 52tyg?

A ile jest czasu na decyzjęo urlopach?
Ja.wizytę mam przełożoną z pon na wtorek. Nie ma mojej lekarki. Ech. No może Bóg mi daje czas na rozkręcenie akcji?

reklama
Do góry