reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Dziewczyny a foteliki do samochodu macie z bazą, czy takie zapinane pasem?
Mam z bazą Graco snugride i-size 0-13kg Ma w testach Adac 4* i jest duży w środku. Fajnie ma regulowane wysokości w zależności jak dziecko rośnie by miało więcej miejsca na nóżki. Fajna wkładkę spłycająca dla noworodka. A cena też super 👌 Link do: Testy Fotelików ADAC Wiosna 2018 - Megaurwis

PS. Bez bazy też można go używać i zapinać zwykłym pasem. Za nowy z bazą zapłaciłam niecałe 600zl 😉 a widzę, że ceny windowane są nawet do 1200-1300 zł w zależności od sklepu

Ostatnia edycja:
My też mamy z bazą fotelik Avionaut Pixel, jest przede wszystkim bardzo lekki w porównaniu do innych, ale przy tym też bezpieczny. W sklepie pokazali nam jak się montuje prawidłowo fotelik bez bazy i z bazą to jest to naprawdę bardzo wygodne :)

@middayjoy niestety chicco by nam nie pasowalo i mamy drewniane lozeczko, ze szczebelkami male 45x90 z opuszczanym bokiem. Dokupilam tylko dobry materac. W ogole na materace wydalam wiecej niz na lozeczka (do duzego i do malego).

Fotelik mamy z bazą maxi cosi pro pabble bo taki nam pasowal do auta (tam powinien byc jakis specjalny kąt nachylenia więc byliśmy na dopasowaniu i gościu nam to sprawdzał). Laktator na początek kupiłam canpolu easy start na jednego cyca i zobaczymy czy w ogóle przyda się. Jak coś to kupię bardziej zaawansowany. Ten nie był drogi a podobno jest spoko i na nawał wystarcza :D

W czym dziewczyny bedziecie klasc dzieciaczki spac? Mam otulacz, rożek i spiworek i zobacze w czym bedzie nam najlepiej chyba... naczytalam sie ze nie powinno sie przykrywac kocykiem czy kołderką zeby dziecko nie zarzuciło na głowę... i szczerze to co mama to opinia co do tego jak najlepiej a i dzieci mają różne preferncje.

Mój starszy nie lubił śpiworków. Mam rożek, kolderkę kocyk i śpiworek. Zobaczymy co małej podpasuje. Starszy preferował kocyk i kolderkę. Nigdy nie zastałam go z nimi narzuconymi na głowę 😉 Łóżeczko mamy drewniane z szufladą 120x60

My jak na razie mamy rożek i śpiworek do spania, kołderki nawet nie kupowaliśmy póki co. Generalnie naczytałam się, że na początku właśnie najbezpieczniejszy jest śpiworek lub rożek.

Ja też mam śpiworek, kołderkę i kocyk, a życie pokażę co mały wybierze.😉Łużeczko mam zwykłę ze szczebelkami. Myślimy o foteliku z bazą, bo jest to łatwiejsze w użyciu. Zapominając pasami można popełnić błąd, a tu jest montowane na spokojnie,raz i porządnie.

A jak z planami po porodzie? Wykorzystujecie sam urlop macierzyński czy macierzyński i rodzicielski razem 52tyg?

A ile jest czasu na decyzjęo urlopach?
Ja.wizytę mam przełożoną z pon na wtorek. Nie ma mojej lekarki. Ech. No może Bóg mi daje czas na rozkręcenie akcji?

reklama
Do góry