reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Od 2 dni miewam ból od str lewego jajnika szczególnie jak się poruszam albo mała wierci. Sama nie wiem czy to jajnik czy kości spojenia mi dokuczają 🤔🥴
Hmmm... a może więzadło? Ja mam też różne bóle i w kroczu i w podbrzuszu a wszystko jest ok. Nasze dzieciaki nie mają miejsca i pewnie uciskają wszystko co się da!

reklama
Cieszę się, że wcześniej ogarnęłam cała wyprawkę i mam to z głowy. Zostały do kupienia jakieś pierdoly typu woreczki do zamrażania pokarmu, wanienka itd. Ubranka, pościel wszystko poprane, po prasowanie teraz niedalabym rady 😝

O widzisz, nie pomyslalam o woreczkach! Mi zostal jedynie fotelik i lozeczko turystyczne bo szykuje nam sie dużo wyjazdów. Co do prania i prasowania tez juz mam to za sobą. Nastawiłam po sobie chyba z 6 prań, później prasowanie i już z głowy :D a myślicie często o porodzie? Ja mam troche obawy ale tyle kobiet dało radę... jakos to będzie.

Nie myślę, bo wiem co mnie czeka. Powiem kolokwialnie boli jak cholera (u mnie w szpitalu jest tylko gaz) ale bólu później się nie pamięta. Porównać się go do niczego nie da, ból zęba to pikuś. Pamiętam, że parlam jak najmocniej by szybciej urodzić 😝 Sam poród miałam naprawdę szybki (wszystkie fazy to razem 2.45) ciekawe czy teraz też będzie taki ekspres.
Fotelik mam już kupiony ma 4* w testach zderzeniowych. Zależało mi by miał bazę isofix i jest naprawdę spory w porównaniu z tym który miałam dla syna, więc mała pojeździ napewno w nim długo po wyjęciu później wkładki dla noworodka.
Woreczki przydadzą się przy nawale albo do zupek 😉

Nie myślę, bo wiem co mnie czeka. Powiem kolokwialnie boli jak cholera (u mnie w szpitalu jest tylko gaz) ale bólu później się nie pamięta. Porównać się go do niczego nie da, ból zęba to pikuś. Pamiętam, że parlam jak najmocniej by szybciej urodzić 😝 Sam poród miałam naprawdę szybki (wszystkie fazy to razem 2.45) ciekawe czy teraz też będzie taki ekspres.
Fotelik mam już kupiony ma 4* w testach zderzeniowych. Zależało mi by miał bazę isofix i jest naprawdę spory w porównaniu z tym który miałam dla syna, więc mała pojeździ napewno w nim długo po wyjęciu później wkładki dla noworodka.
Woreczki przydadzą się przy nawale albo do zupek 😉
Przygotowuje sie na straszny bol... chociaz chce rodzic ze znieczuleniem ZO jak sie uda! Dzisiaj wlasnie chcemy pojechac po fotelik i kupic tez taki lepszy bo bezpieczenstwo najwazniejsze! A woreczki kupi sie w aptece czy raczej sklepy dzieciowe?

Przygotowuje sie na straszny bol... chociaz chce rodzic ze znieczuleniem ZO jak sie uda! Dzisiaj wlasnie chcemy pojechac po fotelik i kupic tez taki lepszy bo bezpieczenstwo najwazniejsze! A woreczki kupi sie w aptece czy raczej sklepy dzieciowe?
Kup na allegro, jak masz jeszcze opcje allegro smart to wychodzi jeszcze taniej. Chcesz mogę podać Ci link które sama chyba kupię bo cenowo za 50 szt jest 45 zł z darmową wysylko allegro smart jeśli ma się wykupioną. Dużo rzeczy kupuje przez allegro 😉 i wychodzą naprawdę taniej i bez biegania po sklepach. Stacjonarne pewnie kupisz w aptece, ale nie jestem pewna bo zawsze na allegro kupowałam.
Jeszcze środek na laktacje muszę kupić, ale zerknę na cenę w aptece czy podobna jak na allegro.

Dzieki za rade! Poobczajam w necie ;) ja sie zastanawiam jakich rozmiarów wyskoczy moje dziecie. Mam troche ciuszków na 56 i więcej na 62 ale nie jestem koszykarką więc liczę, że 56 będą ok...

U mnie syn miał 52 cm i nosił trochę rozm 50 i 56 w zależności od firmy. Pamiętam że w niektórych 56 się topił. W 62 później wskoczył. Dla małej mam sporo rzeczy właśnie w tych rozmiarach plus 62 i 68. Idą wg usg rozmiarowo podobnie (mała nawet tyci drobniejsza) Ogólnie teraz przygotowane mam ubranka na 0-3 mies a kolejne czekają w workach próżniowych na swoją kolej i sukcesywnie będę chować mniejsze a przygotowywać większe.
Jak teraz wagowo Twój Maluch?

reklama
U mnie syn miał 52 cm i nosił trochę rozm 50 i 56 w zależności od firmy. Pamiętam że w niektórych 56 się topił. W 62 później wskoczył. Dla małej mam sporo rzeczy właśnie w tych rozmiarach plus 62 i 68. Idą wg usg rozmiarowo podobnie (mała nawet tyci drobniejsza) Ogólnie teraz przygotowane mam ubranka na 0-3 mies a kolejne czekają w workach próżniowych na swoją kolej i sukcesywnie będę chować mniejsze a przygotowywać większe.
Jak teraz wagowo Twój Maluch?
Tydzien temu 2300 więc teraz pewnie z 2500. Podobno spora jest ale wiadomo, te wyliczenia z usg nie są zbyt dokładne. Większe ubranka póki co to mam to co koleżanki dzieciate daly w spadku a tak to będę musiała dokupować. Największe mam 68

Do góry