reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Najlepszości [emoji312][emoji322][emoji323]
nowy-rok_006b.jpeg

Hej😊jak tam samopoczucie w nowy roku? Ja wczoraj czułam się znakomicie, dawno tz. odkąd jestem w III trymestrze nie miałam tak dobrego dnia, nic mi nie doskwierało, miałam dużo siły, a i spacerek sprawiał mi przyjemność. Dzisiaj za to od rana "obserwuję" cały czas małego, bo coś słabo się porusza, czuję ruchy, ale jest taki jakiś spokojny. Mam nadzieję, że ma dzisiaj tylko lenia. Dziewczyny czasami napina mi się brzuch, a w prawym boku uwypukla mi się tak górka, zastanawiam się czy to skurcz i mały się wypycha?

U mnie mała często się wypycha i nie raz mam górki w różnych miejscach. Momentami można zgadywac czy to bark, łokieć czy kolano. Ostatnio często też czkawkę miewa. Od Sylwestra upodobała sobie naciskanie mi żołądka co skutkuje wieczorna zgagą (czuje jak wtedy wysoko leży dosłownie tuż pod piersiami i miażdży żołądek 😝)
U mnie kilka dni temu zaczęły się nieprzespaną noce. Wczoraj zasnęłam ok 2 a wstałam o 6.40, bo sybb po przerwie dziś wracał do szkoły. Teraz odpoczywam po praniu, gotowaniu i ogólnym ogarnięciu mieszkania 😉

No mnie też zgaga coraz częściej męczy, na szczęście jest znośna i tak mocno nie pali😉Staram się na razie przeżyć bez leków. Co do czkawki to też nie ma dnia, żeby małego nie męczyła, teraz coraz wiecej piją tych wód płodowych.Tak mi go szkoda w takich momentach. Ja dzisiaj dwa razy się budziłam, pierwszy raz o 3.33 a drugi raz o 4.44 . Dziwne😵😵Najgorszy jest teraz powrót do rzeczywistości, święta, święta i po świętach😟

Powiem Ci, że odkąd jestem na L4 mam mniejsza gonitwe z rana i mogę sobie 40 min dłużej pospać. A i na spokojnie w domu wszystko zrobić 😉 Ale fakt kilka dni wolnego i na nowo trzeba wskoczyć w tryb, bo teraz mogłam bezkarnie spać do 9.00. Syn wstawał wcześniej, ale nie budził mnie. Zaglądał tylko czy już wstałam a jak nie to robił coś u siebie w pokoju

Ostatnia edycja:
Bardzo się cieszy. Często pyta jak się czuje czy coś trzeba mi podać czy pomoc. Był na badaniu połówkowym i na ostatnim usg. Często przytula się do brzucha, a gdy kładzie na nim rękę młoda zawsze kopie go.

reklama
Do góry