reklama
Darapuszkin
Fanka BB :)
Hej dziewczyny! Jestem Karolina i trochę późno dołączam się do dyskusji ale do 8go miesiaca smigałam - gimnastyka, spacery, spotkania. Od 3 tyg niestety jeatem uziemiona przez skrocona szyjkę i wsparcie innych mam jest nieocenione! Jestem w 34 tyg i czekam na córeczkę. Termin na 14 lutego ale wizja walentynek na porodówce mnie nie przekonuje cieszę się, że juz mamy wszystko kupione bo teraz nie wyobrażam sobie lazenia po galeriach... Też Wam tak ciężko w nocy się ułożyć? Jak się czujecie?
Darapuszkin
Ooo! Czyli jednak nie będę jedyną walentynkową mamą chociaż chyba niewiele dzieci wychodzi w terminie też właśnie kręcę sie okrutnie w nocy a tu jeszcze ponad miesiąc... co do szyjki to nie mam pessara bo skróciła się o 1 cm w tydzień z 38 mm na 28mm ale od 3 tygodni stoi w miejscu i wszystko pozamykane więc mam nadzieję, ze jakos doczekam. Kiedy się zdejmuje pessar? W 37?Darapuszkin witaj. U mnie też podtrzymanie i założony pessar i 34tc jak u ciebie. Kilka lat temu urodziłam w Walentynki teraz zobaczymy bo termin bliski.
Samopoczucie od kilku dni okropne a w nocy z boku na bok się przekrecam.
natusia.mamusia86
Witam Cię serdecznie, ja mam termin na 28 lutego, ogólnie czuję się z dnia na dzień coraz słabiej, ale jeszcze idzie przeżyć. Jestem ciekawa jak u Ciebie zaczęło się objawiać to skracanie szyjki. Ja ostatnio mam czesto skurcze, nie są bolesne ale brzuch robi się jak kamień.Niestety czekałam z wyprawką do stycznia, także teraz dopiero robie zakupy. Co nieco mam dostać,także nie powinno być źle.Hej dziewczyny! Jestem Karolina i trochę późno dołączam się do dyskusji ale do 8go miesiaca smigałam - gimnastyka, spacery, spotkania. Od 3 tyg niestety jeatem uziemiona przez skrocona szyjkę i wsparcie innych mam jest nieocenione! Jestem w 34 tyg i czekam na córeczkę. Termin na 14 lutego ale wizja walentynek na porodówce mnie nie przekonuje cieszę się, że juz mamy wszystko kupione bo teraz nie wyobrażam sobie lazenia po galeriach... Też Wam tak ciężko w nocy się ułożyć? Jak się czujecie?
Darapuszkin
Hej! jeśli chodzi o szyjkę to nawet nie tyle co skurcze ale chyba mi przedwczesnie odszedl czop sluzowy (przynajmniej tak to wyglądało) i mega się zaniepokoiłam więc poleciałam do lekarza, na usg okazalo sie ze szyjka skrócona. Ale dużo ćwiczyłam, nosiłam zakupy i sprzątałam bo się dobrze czułam a do tego zmarła bliska osoba z rodziny więc przeciążenie i stres mogły wpłynąć na skrócenie. Teraz juz oszczędzam się bardzo bo wiadomo, dziecko najważniejszd. Co do skurczy to chyba nie ma co się martwić. Mi gin mowiła ze pokì nie sa bolesne i regularne to mogą się pojawiać i trzeba wtedy odpocząć tez mi sie zdarza ze brzucho twardy jak kamien!Witam Cię serdecznie, ja mam termin na 28 lutego, ogólnie czuję się z dnia na dzień coraz słabiej, ale jeszcze idzie przeżyć. Jestem ciekawa jak u Ciebie zaczęło się objawiać to skracanie szyjki. Ja ostatnio mam czesto skurcze, nie są bolesne ale brzuch robi się jak kamień.Niestety czekałam z wyprawką do stycznia, także teraz dopiero robie zakupy. Co nieco mam dostać,także nie powinno być źle.
natusia.mamusia86
Bardzo mi przykro. Czasami nie da się nie denerwować.Teraz nic innego nam nie pozostało jak troszku przystopować i odpoczywać. Ja jestem teraz w 32 tygodniu i mam nadzieję, że chociaż do 37 wytrzymam, chociaż jest coraz ciężej a pewnie będzie jeszcze gorzej. Jest to moja pierwsza ciąża, także każda nawet drobnostka mnie stresuje, ale super, że na forum zawsze można zapytać i w razie co rozwiać watpliwosci. Życzę spokojnej i przespanej nocy
Darapuszkin
O tak, wygadanie sie duzo daje! To też moja pierwsza ciaza i mam skłonności do panikowania jak cokolwiek niezidentyfikowanego się dzieje... pewnie trochę przesadzam ale moja dewiza jest taka ze lepiej sprawdzic 3 razy za duzo niz raz za malo...! Również życzę dobrej nocy ;*
reklama