reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Hej dziewczyny. Nie będę wprowadzać w wątek grozy ani nic z tych rzeczy. Dziś jadę na 13:00 do mojego ginekologa - wydaje mi się ze jest już po wszystkim. Trzymam za was kciuki , niech wasze pociechy rosną. Buziaczki dla każdej [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Róża, trzymaj się kochana. MIilo było Cię poznać. I nie daj się. Może jeszcze kiedyś się spotkamy :) ❤️ ❤️
10tc1 dzień ale ciąża jest młodsza o około tydzień.. dziś będę wiedzieć dokładnie bo trzy tyg temu byłam u nie swojego lekarza i tylko tak ogolnie sprawdzał czy wszystko ok i leki dał na podtrzymanie...
U mnie tdzis równo 10+0

Nie. Na razie w sumie nie mam żadnych objawów. Poza takimi czerwonymi lekko krwinkami jak naciągane skóre ale nie wiem czy tego już wcześniej nie miałam. Mam też takie guzki na piszczelach wyglądające jak siniaki o których wczoraj pisałam ale nie wiem czy to od żył raczej wygląda jak coś typu rumień guzowaty. Nogi mnie nie bolą. Nie puchna. Przynajmniej nie zauważyłam na razie nic takiego.
Ja mam trochę, ale nie dużo póki co. Lekarz mnie zapewnił że to normalne, i nie ma potrzeby nosić rajstop uciskowych. Najlepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem, szczególnie jeśli masz ich dużo. Może zlecić badanie żył głębokich jeśli są do tego wskazania - chociaż szczerze, to nie wiem jak to w ciąży wygląda [emoji14] masz jakieś nie objawy? Bolą Cię nogi, puchna bardzo? Na to też trzeba zwrócić uwagę przy zylakach.

Co by nie było to trzymaj się kochana [emoji8]
Dostała taki jakby okres wiec wiadomo co to oznacza. Boje się tylko tego ze mnie wyślę do szpitala i będą mnie tam czyścić. Nie mogę się załamywać bo mam dzieci w domu a mój synek (11m) którego nie mogę na razie karmić piersią tak strasznie do mnie się przytula i chce piersi ze muszę szybko wracać do domu do nich.

Nie mów tak ja dalej trzymam kciuki [emoji1696]
Hej dziewczyny. Nie będę wprowadzać w wątek grozy ani nic z tych rzeczy. Dziś jadę na 13:00 do mojego ginekologa - wydaje mi się ze jest już po wszystkim. Trzymam za was kciuki , niech wasze pociechy rosną. Buziaczki dla każdej [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Nie. Na razie w sumie nie mam żadnych objawów. Poza takimi czerwonymi lekko krwinkami jak naciągane skóre ale nie wiem czy tego już wcześniej nie miałam. Mam też takie guzki na piszczelach wyglądające jak siniaki o których wczoraj pisałam ale nie wiem czy to od żył raczej wygląda jak coś typu rumień guzowaty. Nogi mnie nie bolą. Nie puchna. Przynajmniej nie zauważyłam na razie nic takiego.
Guzki też mam, ale to ewidentnie właśnie żyły się uwypuklily. Znikają jak leżę, siedzę czy podniose nogi do góry. Może to właśnie żyły? Konsultowalas to z lekarzem? Najlepiej przy wizycie to poruszyć i pokazać. To będziesz spokojniejsza :)

@Różamama strasznie mi przykro :( dużo siły dla Ciebie [emoji173]️

@Kasia654 ja póki co folik. Potem mam brać mama dha? Coś takiego.

Ja dzisiaj mam dobry dzień. Z mdłościami, ale bez wymiotów :) oby tak dalej. Pogoda dzisiaj w miarę, 20 stopni i słońce [emoji16]
Piekę właśnie ciasto, później wstawię zdjęcie.
Buziaki i czekam na wieści z wizyt [emoji173]️

Jeszcze nie w sumie. A bolą Cię te guzki? Bo mnie tak jak siniak czyli jak tego dotkne. W ogóle to wygląda jak siniak jakbym zbila te nogi ale nie przypominam sobie nic takiego. I to jest tak na kości z przodu a żylaki słyszałam że są z tyłu lub z boku łydek jak coś.
Guzki też mam, ale to ewidentnie właśnie żyły się uwypuklily. Znikają jak leżę, siedzę czy podniose nogi do góry. Może to właśnie żyły? Konsultowalas to z lekarzem? Najlepiej przy wizycie to poruszyć i pokazać. To będziesz spokojniejsza :)

reklama
Dziewczyny wlasnie odebralam wyniki TSH i normy mojego laboratorium to 0.55-4,78 a moj wynik to 0.445 ... miala ktoras poziom TSH ponizej normy? Nigdy nie mialam problemu z tarczyca, jestem zielona w temacie [emoji25]

Do góry