reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Narazie to i tak mala fasolka, nie za duzo widac wiec nie mam cisnienia i moge spokojnie poczekac. To moja 3 ciaza wiec pewnie tez dlatego mam takie spokojniejsze podejscie. Te zdjecia w 1 trymestrze nie robia na mnie jakiegos wrazenia.
@coco07, @anchela Ojej, ale fajne te wasze bobaski i jak ja w spokoju mam doczekać do poniedziałku jak mi takie zdjęcia pokazujecie rączków i nóżków. Słodziachne. [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059]

@Koliberka pewnie i Ty się nie możesz doczekać USG? Czy przyjmujesz to na miękko?

reklama
@Koliberka Najwazniejsze, ze wszystko wyglada dobrze ☺

@anchela @Mila93 Wasze bobaski tez super już urosły ☺️ Cieszę się, ze wszystko jest Ok ;)

@Peeszet To na co czekasz? Kiś ogóra :p:D ja muszę już nowe zrobić bo najbardziej lubie takie 2 dniowe, a te maja już chyba z 4:laugh2:

received_324274648519968.jpeg
Dziś zahaczyłam o Pepco. No nie mogłam się powstrzymać ;) W szczególności, że za wszystko dałam 25 zł.
A teraz wszędzie te wyprzedaże i jak żyć :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny! Gratuluję wszystkim przyszłym mamom:)
Pozwoliłam sobie dołączyć do Waszego grona, bo mój termin to 18sty luty, obecnie 7tc. Jestem już mamą 4letnich bliźniąt ;)
Pozdrawiam Was!

@Mila93 super zdjęcia [emoji173]️ i cieszę się, że wszystko ok!

@Peeszet ja mam zapas kiszonych od mamy. Od dziecka uwielbiam je jeść [emoji16]

@Kasiektorek widzę, że już szalejesz [emoji16] mój jakby mógł (ale nie pozwalam) to już byśmy wózek w domu mieli, łóżeczko i fotelik [emoji16]

Ja właśnie wróciłam z pracy, dzisiaj wymiotowałam tylko raz, więc pod tym względem jest ok. Mdli niestety nadal. Zaraz zjem sobie jakiś jogurt z owocami.
A jutro na czczo na badania, żebym tylko nie zapomniała wysikać się do pojemniczka [emoji23] bo jak zapomnę, to klops [emoji16][emoji16][emoji16]

Dziewczyny, czy orientuje się któraś, czy przebywanie (krótkie) w mieszkaniu osoby, która była narażona na gronkowca złocistego (nie ma jeszdze wynikow testów, nie ma symptomow żadnej infekcji ) grozi zakażeniem dla kobiety w ciąży ? Moja "mądra " zaprosiła mnie na kawę po czym mi to oznajmiła, że miała w pracy styczność i teraz jest badana :( powiedzieli jej że nie zaraża bo już bym miała symptomy więc nie musi być w izolacji. No ale wyników badań jeszcze nie ma. Byłam tam 10 minut może, nie dotykalam niczego... Ale się teraz martwię:( nie wiem jak można być tak bezmyślnym i nie myśleć o innych - wiedziała o mojej ciąży :(

@coco07 dziś zadowole się korniszonami, ale w weekend biorę się za małosolne:biggrin2:
W ogóle smaki jakoś mi się pozmieniały, zawszę lubiłam słodkości, a teraz mięso i warzywa. Dziś na obiad biała kiełbasa ;)

A jak bedzie chlopak? [emoji16][emoji16][emoji1787]
To body będą na wymianę :D albo i nie, urodzi się zimą więc na body i tak będzie jakaś bluzeczka

Z moją córką specjalnie nie chciałam widziec jakiej dzidzia będzie płci.
I większość bodziaków na początku miała białych albo czerwonych albo żółtych :)

Pamiętam, że jak zaczęła się akcja porodowa to położona spytała jaki kolor opaski na rączkę uszykować. Powiedziałam, że różową, mimo, że na początku bardzo chciałam syna :)
Teraz chciałabym płeć poznać jak najszybciej :p

reklama
Zobacz załącznik 994206
Dziś zahaczyłam o Pepco. No nie mogłam się powstrzymać ;) W szczególności, że za wszystko dałam 25 zł.
A teraz wszędzie te wyprzedaże i jak żyć :p
też byłam dziś w pepco i oczywiście też coś kupiłam :p na jaki rozmiar kupiłaś?
Dziewczyny, czy orientuje się któraś, czy przebywanie (krótkie) w mieszkaniu osoby, która była narażona na gronkowca złocistego (nie ma jeszdze wynikow testów, nie ma symptomow żadnej infekcji ) grozi zakażeniem dla kobiety w ciąży ? Moja "mądra " zaprosiła mnie na kawę po czym mi to oznajmiła, że miała w pracy styczność i teraz jest badana :( powiedzieli jej że nie zaraża bo już bym miała symptomy więc nie musi być w izolacji. No ale wyników badań jeszcze nie ma. Byłam tam 10 minut może, nie dotykalam niczego... Ale się teraz martwię:( nie wiem jak można być tak bezmyślnym i nie myśleć o innych - wiedziała o mojej ciąży :(
Gronkowcem mozn się zarazić droga kropelkowa. Picie z jednej szklanki, wydzielina i, ślina... Itp. :)

Do góry