reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Dokladnie. Ja na izbie przyjęć dostałam w zastrzyku coś podobnego jak pojechałam z plamieniami żeby szybciej dotarło do krwi i po 4 dniach plamienia ustaly. Przez pierwsze dwa dni brałam podwójna dawkę
A ja dzis tez jednak wezme luteine, mam dopochwowo... Wole miec świadomość, ze zrobilam wszystko co moglam...

Dokladnie. Ja na izbie przyjęć dostałam w zastrzyku coś podobnego jak pojechałam z plamieniami żeby szybciej dotarło do krwi i po 4 dniach plamienia ustaly. Przez pierwsze dwa dni brałam podwójna dawkę
Mi tutaj dzisiaj nie dali, w Polsce to od razu z recepta bym wyszla. A tu dopiero w sobote ide do Pl lekarki.

Hej dziewczyny więc mogę już oficjalnie powiedzieć że termin na lutego . Wizyta miała być 10 Ale dziś musiałam pójść i oto jak już widać malutki Ale jest .;)

Załączniki

• 20190624_190358.jpg
    20190624_190358.jpg
    824,7 KB · Wyświetleń: 94
I to jeszcze jakie położna stwierdziła że będzie tylko pęcherzyk widać nic więcej no to dopiero 4 tydzień 6 dzień . Ale lekarz wykonał usg dla upewnienia i okazuje się że zarodek już widać więc radość wielka

Dzien dobry wszystkim, u mnie już poranna kawa i śniadanie na stole :-) jutro moja pierwsza wizyta u lekarza, a to już 7t 5d także liczę że wszystko będzie jak trzeba. Pogoda piękna więc odliczam dni do urlopu :-)
Miłego dnia życzę wszystkim!

Ja z tej ekscytacji obudziłam się o 4 i już nie mogłam spać, wiec z nadmiaru czczący zrobiłam lekki trening całego ciała:p już oficjalnie mogę bo mój ginekolog powiedział ze sport jest wskazany zwłaszcza ze ćwiczyłam regularnie przed ciąża. Trzeba się ruszyć bo już mam 3 kg na plus a to dopiero początek... :) zapisałam się na grupę o bliźniakach na Facebooku i nie mogę przestać czytać o wózkach łóżeczkach itp. Bardzo mi zależy na karmieniu piersia ale gdzieś wyczytałam ze jak dzieci będą jeść w innych momentach to karmienie może trwać nawet 8h na dobę!!! Masakra hah wyzwanie życia mnie czeka ale jestem pozytywnie nastawiona a to najważniejsze:) cała rodzina już wie. Miałam czekać do3 miesiąca ale ta nowina ze bliźniaki... no nie mogłam się powstrzymać:). Lecę budzić mojego 4 latka trzeba zrobić śniadanko i do przedszkola :) później planuje skoczyć do lidla na zakupy i na 11 do pracy. Miłego dnia! I tym co wizytują dziś to trzymam kciuki ❤️

reklama
@Paryżanka i ja składam Ci spóźnione gratulacje, co za cudowna wiadomość! [emoji7]
Dlatego pytaly czy jestem pewna daty ostatniej miesiaczki. Ale na bank to byl 15.05.
Powtórzę to, co dziewczyny pisały, mogłaś mieć późną owulację, ja miałam ponoć w okolicach 22 dc ...i internetów też nie czytaj, szkoda się stresować. Luteina/duphaston nie zaszkodzi, tylko potem dbaj o ciągłość :) przynajmniej do momentu jak się łożysko nie wykształci i samo nie zacznie produkować progesteronu :)
A czy któraś z was ma przepisania luteine?
Ja mam duphaston. Ale w 1 ciąży też długo brałam pierw duphaston, potem duphaston i luteinę jednocześnie.
Hej dziewczyny więc mogę już oficjalnie powiedzieć że termin na lutego . Wizyta miała być 10 Ale dziś musiałam pójść i oto jak już widać malutki Ale jest .;)
Brawo!

Ja dziś w końcu się wyspałam, synek dał mi pospać do 7 z jedną pobudką po drodze tylko [emoji16] zaraz śmigam po drugi wynik bety do laboratorium, z piątku wynik był 160 [emoji4]

Do góry