reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

cześć dziewczyny .. mam pytanie do tych które już mialy badania prenatalne ile waszej dzidzi wyszła przeziarnistość karkowa ?? Bo mojej wyszło 1,9 lekarz z Żor u którego byłam powiedział,że wszystko jest w normie, a byłam u niego w 12 tygodniu ciąży czy 13 :) czyli w tym czasie kiedy wykonuje sie te badanie aby wykluczyć te choroby. Ostatnio tj. w środe byłam u swojego ginekologa i ten mówi,że jest około 2, wiem,że ten moj nie ma takiego sprzętu jak tamten z Żor,m oj zapytaj ile tam wyszło no bo tu jest dwa...no i co przestraszyłam sie , ale wyczytałam w internecie ze może być do 2,5 powyżej 2,5 można robić dodatkowe badania .... a ile u Was było ??? pozdrawiam

reklama
jeszcze jedno pytanie :) jak byłam u lekarza w środe powiedzial ,że mam drobną infekcje oczywiście nic mi nie dał na to... czy jest coś bez recepty która może z Was czegoś używa ? wizyte mam dopiero 10 wrzesnia a zapomnialam o to zapytać co brać aby nie miec infekcji :(

U mnie było 1,4 w 12 tygodniu 2 dniu wg USG. Czego masz tą infekcję?
Dodam, że faktycznie powinno być mniej niż 2,5 więc chyba nie masz się czym martwić :)

Niby w pochwie mam drobną infekcję.Nic mnie nie boli ani nie swędzi. Więc nie wiem czy jest coś bez recepty aby zakupic w aptece

Kropelka mi jedna ginekolog polecała żeby zapobiegawczo i w celu zagęszczenia śluzu brać provag lub gynomed w tabletkach, 10 dni brać, 20 przerwy itd. Ja mam 2 gr czystości pochwy, jak ostatnio badania odebrałam ale podpytam jeszcze mojej gin na wizycie w piątek

mój dzidziol miał 1,6. Wasze wyniki Kropelko są jak najbardziej w porządku :tak:

Dziękuje Wam za ciepłe słowa... też mam nadzieje,że wszystko jest ok!!. Ja mam taki uraz tzn. dziwnie to może zabrzmi, ale gdy mialam 14 lat poszłam do wrózki i ta mi powiedziała,że drugie dziecko urodzę chore i mąż mnie zostawi... tak mi to utkwiło w pamięci, że nie macie pojęcia. A było to 14 lat temu !!! Postanowilam,że nigdy w życiu nie pójdę do wróżki, a także każdemu odradzam :(:(:(:(

reklama
Kropelka moze czopki illiadian direct plus zastosuj zapobiegawczo by nic sie wiecj nie rozwinelo ;-) w ciazy o infekcje nie trudno, tez mialam na poczatku, z synkiem rowniez!

Do góry