reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

cześć dziewczyny .. mam pytanie do tych które już mialy badania prenatalne ile waszej dzidzi wyszła przeziarnistość karkowa ?? Bo mojej wyszło 1,9 lekarz z Żor u którego byłam powiedział,że wszystko jest w normie, a byłam u niego w 12 tygodniu ciąży czy 13 :) czyli w tym czasie kiedy wykonuje sie te badanie aby wykluczyć te choroby. Ostatnio tj. w środe byłam u swojego ginekologa i ten mówi,że jest około 2, wiem,że ten moj nie ma takiego sprzętu jak tamten z Żor,m oj zapytaj ile tam wyszło no bo tu jest dwa...no i co przestraszyłam sie , ale wyczytałam w internecie ze może być do 2,5 powyżej 2,5 można robić dodatkowe badania .... a ile u Was było ??? pozdrawiam

reklama
jeszcze jedno pytanie :) jak byłam u lekarza w środe powiedzial ,że mam drobną infekcje oczywiście nic mi nie dał na to... czy jest coś bez recepty która może z Was czegoś używa ? wizyte mam dopiero 10 wrzesnia a zapomnialam o to zapytać co brać aby nie miec infekcji :(

U mnie było 1,4 w 12 tygodniu 2 dniu wg USG. Czego masz tą infekcję?
Dodam, że faktycznie powinno być mniej niż 2,5 więc chyba nie masz się czym martwić :)

Niby w pochwie mam drobną infekcję.Nic mnie nie boli ani nie swędzi. Więc nie wiem czy jest coś bez recepty aby zakupic w aptece

Kropelka mi jedna ginekolog polecała żeby zapobiegawczo i w celu zagęszczenia śluzu brać provag lub gynomed w tabletkach, 10 dni brać, 20 przerwy itd. Ja mam 2 gr czystości pochwy, jak ostatnio badania odebrałam ale podpytam jeszcze mojej gin na wizycie w piątek

mój dzidziol miał 1,6. Wasze wyniki Kropelko są jak najbardziej w porządku :tak:

Dziękuje Wam za ciepłe słowa... też mam nadzieje,że wszystko jest ok!!. Ja mam taki uraz tzn. dziwnie to może zabrzmi, ale gdy mialam 14 lat poszłam do wrózki i ta mi powiedziała,że drugie dziecko urodzę chore i mąż mnie zostawi... tak mi to utkwiło w pamięci, że nie macie pojęcia. A było to 14 lat temu !!! Postanowilam,że nigdy w życiu nie pójdę do wróżki, a także każdemu odradzam :(:(:(:(

reklama
Kropelka moze czopki illiadian direct plus zastosuj zapobiegawczo by nic sie wiecj nie rozwinelo ;-) w ciazy o infekcje nie trudno, tez mialam na poczatku, z synkiem rowniez!

Do góry