reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

koshka o matko, tej lekarce ewidentnie zależy na nabijaniu kasy - sobie czy to koleżance. To przecież od Ciebie zależy gdzie robisz usg genetyczne, w nowym centrum z pewnością będą mieli świetny sprzęt ;) lekarka nie powinna Ci nic narzucać - ostateczna decyzja u kogo robisz poszerzoną diagnostykę należy do Ciebie.

usg genetyczne można spokojnie wykonywać do 13 tygodnia + 6 dni, ale z tego co wiem CRL nie powinno przekraczać 85 mm by takie badanie wykonać.

a apropos gina na NFZ to ja zmieniłam na prywatnego, pierwsza wizytę miałam 10 lipca w 9 tc, nastepna miałaby się odbyć 21 sierpnia w 15 - uważam, ze to troszeczkę za długo, ponadto lekarz na NFZ nawet nie założył mi karty ciąży a jedyne badania, które zlecił to morfologia i siki :baffled: wizyta trwała może z 5 minut i wyszłam bardziej zmartwiona niż byłam, prywatnie lekarz poświęca mi minimum pół godziny, cierpliwie odpowiada na moje pytania i zawsze jest pod telefonem w razie nagłego ataku paniki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
koshka zgadzam się z przedmówczynią, babka ewidentne ma z tego prowizje , ja robiłam badanie w 13 tyg i 4 dniu i lekarz wykonujący nie powiedział mi ze to za późno.

Ja jestem na NFZ i jestem zadowolona. L4 mogłam mieć od kiedy chciałam bez problemu, nawet sama zapytała, dostałam się w ciągu tygodnia bo wcześniej ciąża miała tylko 4,5tyd. Badania mam wszystkie możliwe na kase łącznie z prenatalnymi i nawet się załapałam na badanie krwi na HCV dla ciężarnych i badanie usg co wizyta już byłam 3razy teraz mam co miesiąc. Chyba zależy na kogo trafisz, no jedynie 3D nie mam i na to pójdę prywatnie ;-)

Ja chodzę do lekarza prywatnie i jestem bardzo zadowolona:) Lekarz jest konkretny i cierpliwy, zawsze odpowie na wszystkie pytania, a co najważniejsze nie naciąga na kasę. No ale fakt takich konowałów którym bardziej chodzi o pieniądze niż o pacjenta nie brakuje.

Ja badanie prenatalne mam 19.08. będzie to 13+6 ;)

reklama
Do góry