reklama
ingegjerd
Aktywna w BB
I juz po wizycie :-) normalnie orient ekspres...bez żadnego badania, bez żadnych skierowany choćby na badanie moczu, tylko zapytal czy nogi mi nie puchna,czy sa ruchy wystawil l4 zobaczyl wyniki krzywej, mowil ze mogloby byc lepiej (1szy-90,2gi-111)i tyle..nawet serduszka nie posluchal..trochę dziwnie, bo nawet polozna posluchala bo tez u niej dziś bylam przed wizyta. Tętno wyszlo 156, mówila ze trochę przyspieszone, ale bez powodu do niepokoju. Heh..nie wiem co mam myśleć o tej wizycie.. tez takie miewacie? Jak często lekarz daje wam skierowanie na krew i mocz?
Mi daję co wizyte na mocz i morfologie, czasem coś jeszcze. Teraz miałam tylko mocz i morfologie. W środę mam wizytę i zobaczymy jak tam wyniki, bo mam anemie i łykam żelazo, mam nadzieję, że się poprawiło. A cukier miałam 94 i 97, powiedział, że bardzo ładnie, a już się trochę bałam. Za to toxo miałam tylko raz na początku, a wiem, że dziewczyny miały już dwa razy. Mój ginekolog w ogóle mnie nie bada. Zwykle pyta jak się czuje, daje skierowania, omawia wyniki i na razie.
monikamarcina
Fanka BB :)
Ja jutro wizytuje, co wizytr mocz i morfologia, teraz mialam tez przeciwciala. Co wizyte mierzy mi cisnienie, pyta o samopoczucie, wage, zawsze bada szyjke, wypisuje zwolnienie.
Teraz chce pogadac z nim o usg piersi i o znieczuleniu, co jest potrzebne.
Teraz chce pogadac z nim o usg piersi i o znieczuleniu, co jest potrzebne.
LADYLI
Ja mam tak jak u Moniki tzn na każdej wizycie ciśnienie , wywiad ile waze , a czy mnie czasem coś nie boli, potem badanie szyjki i na końcu usg. a co do badan to ja chodze co 4 tyg na wizyty to mocz mam na każda wizyte a krew na co drugo wizyte mam.
Kasia2015
Ja z kolei morfologię robiłam do tej pory i mocz dwa razy dla gina (wyniki były ok, może dlatego tylko dwa razy), ale też robię dla endokrynologa, toxo miałam dwa razy, cytologię i różyczkę, cytologię raz, na każdej wizycie mam usg z tętnem i pomiarami Ali ( plus zdjęcia i płyta) , ciśnienie standardowo, wagę, mierzenie , ale wizyty to mam różnie co dwa, trzy tygodnie, ostatnio miałam miesiąc przerwy, a kolejna znowu za trzy tygodnie;-)
Inge, ale myślę, że gdyby coś podejrzewał niepokojącego po wywiadzie z Tobą bądź wynikach to inaczej by to przebiegło
Inge, ale myślę, że gdyby coś podejrzewał niepokojącego po wywiadzie z Tobą bądź wynikach to inaczej by to przebiegło
ingegjerd
Aktywna w BB
dzięki Dziewczyny za odpowiedź. U mnie ciśnienie i waga też jest mierzona na każdej wizycie. Z jednej strony trochę martwi mnie ten brak badania szyjki, ale z drugiej może lekarz nie widzi potrzeby żeby tam niepotrzebnie gmerać..a mocz w międzyczasie to chyba sama sobie zrobie, w końcu to żaden koszt. Następna wizyta za 3 tygodnie i gin zapowiedział mi już że będzie usg i pewnie badanie szyjki, bo na połówkowym też tak było.
Ingegjerd u mnie mocz i morfologia co druga wizyta, bo wszystko jest ok. Toxo miałam raz a szyjkę miałam dwa razy badaną. Na każdej wizycie mam usg i ginekolog o wszystkim mnie informuje :-)
Monikamarcina kciuki za jutrzejszą wizytę
Monikamarcina kciuki za jutrzejszą wizytę
u mnie na każdej wizycie ciśnienie i waga na początek
później badanie szyjki na fotelu, później USG i pomiary Młodego.
Szyjkę miałam mierzoną 2 razy przez USG. Teraz mam wizytę 5.11 i doktorka prosiła się przypomnieć że znów ją zmierzymy ;-)
Skierowanie na mocz dostaję co wizytę a morfologię co drugą wizytę.
monia a Ty jak się czujesz? Wzięłaś w końcu ten antybiotyk czy nie? Bo nie wiem już czy mnie to gdzieś ominęło czy nie doczytałam...
później badanie szyjki na fotelu, później USG i pomiary Młodego.
Szyjkę miałam mierzoną 2 razy przez USG. Teraz mam wizytę 5.11 i doktorka prosiła się przypomnieć że znów ją zmierzymy ;-)
Skierowanie na mocz dostaję co wizytę a morfologię co drugą wizytę.
monia a Ty jak się czujesz? Wzięłaś w końcu ten antybiotyk czy nie? Bo nie wiem już czy mnie to gdzieś ominęło czy nie doczytałam...
reklama
U mnie wizyty też standardowo - morfo co druga i mocz też. Pozostałe jednorazowo czyli toxo,hiv itp. Waga i ciśnienie przed wizyta u położonej. Na wizycie wywiad o dolegliwosciach i mierzenie szyjki za każdym razem ale to że względu na problemy w pierwszej ciąży więc nie wiem czy to standard czy nie. Usg zawsze osobno dostaje skierowanie bo tak to mają w przychodni zorganizowane.
Wczoraj w wiadomościach mówili o konflikcie płytek krwi matka-dziecko i że groźniejszy niż serologiczny. Pierwsze o tym słyszałam :-o Podobno badanie jest za darmo ale trzeba je zrobić między 8-20 tyg. Mi nic takiego nie zrobili no chyba że na tym genetycznym w szpitalu ale tam nie dali wyników a jedynie wnioski.
Mialyscie może te płytki robione?
Wczoraj w wiadomościach mówili o konflikcie płytek krwi matka-dziecko i że groźniejszy niż serologiczny. Pierwsze o tym słyszałam :-o Podobno badanie jest za darmo ale trzeba je zrobić między 8-20 tyg. Mi nic takiego nie zrobili no chyba że na tym genetycznym w szpitalu ale tam nie dali wyników a jedynie wnioski.
Mialyscie może te płytki robione?