ognista sałatka
125 g ryżu ugotowanego na sypko
puszka kukurydzy
puszka ananasa w syropie
czubata łyżka startego na tarce imbiru
2 łyżki majonezu
2 łyżki sosu curry
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
przyrządzanie: Ugotowany na sypko i wystudzony ryż wymieszac z odsączoną kukurydzą oraz pokrojonym w drobne kawałki anansem. Dodac starty imbir, sos curry oraz majonez. Wszystko dokładnie wymieszać i dodac przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Zamiast sosu curry można dodać po prostu nieco więcej majonezu i płaską łyżeczkę łagodnej curry w proszku
ja dodałam jeszcze podsmażonego kurczaka :-)
125 g ryżu ugotowanego na sypko
puszka kukurydzy
puszka ananasa w syropie
czubata łyżka startego na tarce imbiru
2 łyżki majonezu
2 łyżki sosu curry
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
przyrządzanie: Ugotowany na sypko i wystudzony ryż wymieszac z odsączoną kukurydzą oraz pokrojonym w drobne kawałki anansem. Dodac starty imbir, sos curry oraz majonez. Wszystko dokładnie wymieszać i dodac przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Zamiast sosu curry można dodać po prostu nieco więcej majonezu i płaską łyżeczkę łagodnej curry w proszku
ja dodałam jeszcze podsmażonego kurczaka :-)