reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łóżeczka dla naszych maluchów

reklama
Kami, tak pierwszy ladniejszy :)

Anbar, chodzi o to ze nas po prostu w tej chwili nie stac na drozsze.. dlatego staram sie kupowac jak najlepsze rzeczy, ale w granicach naszych mozliwosci.. a przy okazji przekonalam sie wlasnie ze najdrozsze wcale nie znaczy najlepsze. My mielismy na lozko plus materac 1500 zl przeznaczone i od dluzszego czasu juz polowalam na jakies wakacyjne promocje itp, zeby nie kupic badziewia, tylko cos przecenionego. I tak uwazam ze nam sie udalo bo wybralismy lozko za 699 zl a jak pojechalismy w sobote je kupic to przecenili je na 499 ;)

a ja juz sie nie moge doczekac az zamowie to dzieciece lozeczko na allegro :( ale teraz i tak nie mam gdzie go trzymac, po za tym jakos boje sie tak wczesnie robic takie powazniejsze zakupy. P. smieje sie ze mnie bo dodalam aukcje do zakladek i mimo tego ze juz dawno jest skonczona codziennie ją oglądam, smieje sie ze mnie ze znam juz na pamiec wszystko co tam jest napisane, jak zobaczyl ze tak mi sie podoba to obiecal ze jak sie dowiemy jaka plec to zamowimy, zeby dopasowac odpowiednia posciel. I tak dobrze, bo mielismy zamawiac we wrzesniu-pazdzierniku :D

Hi Hi a ja wzięłam to z księżycem, w dodatku tak się zamotałam-bo kupowałam od Pana jakiegoś na 4 aukcjach i 2 razy kupiłam śpiworek ... - ale na szczęście udało Mi się to odkręcić.
Jadę zaraz po wózek, no i wpłacić pieniążki za pościel ... 406 zł i pościel do wózka 60 zł :szok: :-)
Dziś to dopiero kasy pójdzie pa pa ...;-) ... i zostanie do kupna tylko materac i łóżeczko i przewijak :tak:

Ja również chciałam się pochwalić łóziem i pościelą, które wybraliśmy :-). Będziemy kupować w komplecie tylko nie z żyrafką a z misiem i cały ten komplecik wyniesie nas 1300 zł, całkiem przystępnie :-).
łszafa_safari.jpgkomoda_safari.jpg a posciel podaję pod linkiem Reno Green - Pościel dziecięca

zalgol super ten zestawik nawet cena jest niska ale jakimi on jest farbami malowany??o chyba moj maluch chce was pozdrowic po nie chcacy polozylam brzuch na lapku i sobie kopna w obudowe hehe jeszcze troche i wyzdrowieje a jak wstane z tego lozka to bede taka szczesliwa bez bolu ze bede gory z tad do polski przenosic!!
ale wracajac do tematu upatrzylam dzis sliczne lozko na jednej ze stron ale jutro je zobacze

Zalgol, fajny ten komplecik i pościel też w ładnych kolorkach. Podobnie jak Trusi mi też marzy się taki kącik dla dzieciaczków.

No nie ukrywam, że ja też zawsze marzyłam o takim kąciku dla maluszka. A wyobraźcie sobie, że w Urwisie we Wrocku ten sam zestawik jest o 300 zl droższy :szok:. Nieźle co? Na weekend będziemy w Opolu i być może uda nam się kupić jeszcze taniej :-).

eve19 to pewnie jest jakaś okleinka na płycie wiórowej, napewno nie jest to malowane :-)

Ciesze się bardzo że chociaż wy nie odrzuciłyście mojego tematu =) i dzięki wam za to :-) =*

A więc rozwinę swoją myśl, o tym co ja 'wybrałam' ...
W ogóle jak dla mnie to niby tyle tego wszystkiego jest w sklepach, w internecie, w katalogach ... a Mi się ten wybór dalej wydaję bardzo mały, tak jak już gdzieś napisałam że dużo łóżeczek jest robionych tak jakby 'na jedną siekierkę' he he
Szczerze mówiąc zawsze chciałam jasne łóżeczko, ale tak wyszło że w pokoju w którym będzie stało są meble ciemne i muszę wybrać coś ciemniejszego.
Więc mam do wyboru:

1. RADEK KLUPŚ VII (bez szuflady) - Cena: ok. 290zł
Zobacz załącznik 267370
2. RADEK KLUPŚ VII (z przykrywaną szufladą) - Cena: ok. 350zł
Zobacz załącznik 267371
3. KLUPŚ MIŚ Z GWIAZDKAMI (bez szuflady) - Cena: ok. 209/250zł
Zobacz załącznik 267373
4. KLUPŚ MIŚ Z GWIAZDKAMI (z przykrywaną szufladą) - Cena: ok. 355zł
Zobacz załącznik 267372

Nie wiem czy te szuflady są potrzebne, koleżanka kupiła z szufladą i teraz trzyma w niej gazety-bo ma komodę na rzeczy synka .
Ale z drugiej strony będzie gdzie schować kołderkę i podusię z kompletu od pościeli (tzn. no w moim przypadku akurat, bo kupuję zestaw tej pościeli):
Zobacz załącznik 267374 bo na początku i tak dzidzi się nie przykrywa ... dylematy
(wiem, wiem zaraz doświadczone mamy powiedzą po co tyle tego kupować, ale ma być ładnie he he)
Ale chyba wezmę to pierwsze jednak, ze względu też na cenę =)
No i mam je na miejscu a resztę bym musiała zamawiać przez internet.

Ixidixi nie ma co robić takiej zawstydzonej minki, bo są teraz takie czasy, że to że się szuka wszystkiego okazyjnie to wcale nie powód do tego by się wstydzić.
Ja fakt z tą pościelą sobie pozwoliłam troszkę, ale to też chyba jeszcze nie pewny wybór-tak to teraz jest że wszystko się kręci w okół pieniążków :/ :-)
A poza tym to super okazja to wasze łóżeczko razem z pościelą za tyle o_O :szok: <WoW> ;-)

Sliczne te lozeczka szkoda ze wczesniej nie zauwazylam tego watku bym tam kupila a tak z ikei zwykle brazowe drewniane

reklama
Pytajac sie o materace w sklepie prosilam o opinie wsrod najdrozszych, srednich i tanszych wiec napewno sprzedawcziny mie nie namawiala na najdrozszy zakup. Ja jestem zdania ze na materacu, foteliku samochodowym oraz wozku nie mozna oszczedzac, ale to moje osobiste zdanie.
My samo do sypialni sobie kupilismy jakis czas temu taki zwykly i szczerze nie wstaje jak nowo narodzona i najchetniej by go wymienila, ale to dopiero po przeprowadzce. Teraz sa inne priorytety i chce zeby chocia zmoje dziecko mialo porzadny materac.

To widze ze nie tylko ja tak mysle.
Chodzi o madry zakup tak naprawde. ja mieszkam w szwecji i niestety naszym najwiekszym sklepem jesli chodzi o wybor dzieciecych rzeczy to ike sa sklepy dla dzieci ale za posciel niestety nie mam zamiary dac na polskie pieniadze 700zl juz nie mowiac ze przescieradlo i poszewkle na poduszke trzeba dokupic totalny bezsens.W polsce to raj ok caly komplet od 300-500zl ale to komplet

Do góry