reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
i to wszystko z zaleceń lekarza? teraz nie wiem, może pójdę do przychodni i spróbuję załatwić wcześniej wizytę niż 26.04
Bo sama wolałabym się nie suplemenowac.

kwas foliowy z zleceń lekarza i żelazo też,witaminę D z wapnem sama biorę z siebie lekarz nic nie mówił
Żelaza nie powinno się samemu suplementować.
Po pierwsze wyleciało z wytycznych PTGiP suplementowania w I trymestrze.
Po drugie należałoby sprawdzić morfologię oraz poziom ferrytyny i dopiero jeśli ferrytyna byłaby na niskim poziomie, wtedy należy żelazo suplementować.

Kobiety bez anemii nie powinny go zażywać.

Dziewczyny a jak długo przyjmuje się kwas foliowy w ciąży ? O 13:30 mam wizytę z lekarzem i mam nadzieje ze usg mi zrobi a nie tylko rozmowa bo bardzo się zmartwiłam po tych mocnych upławach 🥺 na pewno usg by mnie bardziej uspokoiło

Po drugie należałoby sprawdzić morfologię oraz poziom ferrytyny i dopiero jeśli ferrytyna byłaby na niskim poziomie, wtedy należy żelazo suplementować.

możliwe ze masz racje,tutaj gdzie mieszkam lekarze i na każdej stronie zalecają branie żelaza od 10 tyg najpóźniej od 18 😛

wychodzi na to ze najbezpieczniej konsultować z lekarzem wszystko.

Znając życie, na pewno wyjdzie u mnie anemia i znowu zacznie się picie feroplexu i dieta bogata w żelazo 🤦‍♀️

28 dni zawsze, w tym cyklu nie sprawdzałam, ale we wczesniejszych kilku miałam owu właśnie centralnie w połowie, chyba że faktycznie się obsunęło.
Ja też zawsze miałam regularne cykle i owu w tym samym dniu cyklu, a raz jak akurat byłam na monitoringu, owu przesuneła się o ponad tydzień. Więc jeśli nie sprawdzałaś to myślę że jak najbardziej mogło się obsunąć i nie masz się czym martwić jak narazie 😉

Dziewczyny a jak długo przyjmuje się kwas foliowy w ciąży ? O 13:30 mam wizytę z lekarzem i mam nadzieje ze usg mi zrobi a nie tylko rozmowa bo bardzo się zmartwiłam po tych mocnych upławach 🥺 na pewno usg by mnie bardziej uspokoiło
w którym jesteś dokładnie tygodniu? 😊 Ja to niecierpliwie czekam na badania prenatalne.. Może po nich będę spokojniejsza, jednak są to dokładniejsze badania..

reklama
Dziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy? Męczy mnie to, a na wizycie wczorajszej z tego wszystkiego nie zapytałam.
Chodzi mi o to że na samym początku ciąży na wizycie ginekolog kazała mi zażywać kwas foliowy, i w sumie tylko o tym mowa była. A dużo jest reklam jakiś witamin, suplementów w ciąży. Wizytę mam dopiero 26.04
A czytałam tez gdzieś że to kwestia wyników krwi? Że witamin też nie może być za dużo w organizmie, bo źle to może w plywac na dziecko
Mi lekarz kazał brać prenatal UNO, a wczoraj wspomniał że jak zacznę 12 tydzień to zaczynam prenatal DUO

Do góry